Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria D (D, D1, Tb, Tv)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 475)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria D (D, D1, Tb, Tv)
Întrebarea 418 din 475

Pentru a efectua transport public de persoane, trebuie să posedaţi:

A permis de conducere valabil pentru categoriile C, CE, C1 sau C1E, și certificatul de atestare profesională, eliberat de Ministerul Transporturilor;
B numai permis de conducere valabil pentru categoriile D sau DE;
C permis de conducere valabil pentru categoriile D, DE, D1 sau D1E, și certificatul de atestare profesională, eliberat de Ministerul Transporturilor.

Explicație (actualizată 2023)

Explicație text categoria D / chestionare auto drpciv:
Pentru a efectua transport public de persoane, trebuie să posedaţi permis de conducere valabil pentru categoriile D, DE, subcategoriile D1, D1E şi certificatul de atestare profesională, eliberat de Ministerul Transporturilor.
Răspunsul corect: C
 
Articol referință din legislatia rutieră în vigoare: OUG sau Regulament
Art. 66. 
(1) Atestatul profesional este obligatoriu pentru conducătorul autovehiculului care efectuează transport de mărfuri periculoase, transport public de persoane, transport în cont propriu de persoane cu microbuze şi autobuze, transporturi agabaritice, precum şi pentru autovehiculele de transport marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, care circulă în trafic intern şi internaţional.
(2) Prevederile alin.(1) nu se aplică conducătorilor de autovehicule aparţinând Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, Ministerului Apărării, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Pază şi Protecţie”.

Chestionare auto drpciv categoria D explicate.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.