Curs de legislație rutieră explicat Audio-VIDEO 3D

Ai parcurs 0.0% din Curs de legislație rutieră explicat Audio-VIDEO 3D

Capitolul 3 - partea 3 - Semnalele speciale de avertizare

Capitolul 3 - partea 3 - Semnalele speciale de avertizare


Articole de referință din legislația în vigoare

OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 (Codul rutier)
Regulament = REGULAMENT de aplicare a  OUG 195/2002 (Regulamentul codului rutier)

OUG - Articolul 32

(1) Semnalele speciale de avertizare luminoase sunt emise intermitent de dispozitivele de iluminare montate pe autovehicule şi au următoarele semnificaţii:

a) lumina roşie obligă participanţii la trafic să oprească în direcţia de mers cât mai aproape de marginea drumului;
b) lumina albastră obligă participanţii la trafic să acorde prioritate de trecere;
c) lumina galbenă obligă participanţii la trafic să circule cu atenţie.

(2) Sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase:

a) pentru lumina roşie - autovehiculele aparţinând poliţiei şi pompierilor;

b) pentru lumina albastră - autovehiculele aparținând poliției, jandarmeriei, poliției de frontieră, serviciului de ambulanță sau medicină legală, protecției civile, Ministerului Apărării Naționale, unităților speciale ale Serviciului Român de Informații și ale Serviciului de Protecție și Pază, Administrației Naționale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiției, atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență;

c) pentru lumina galbenă - autovehiculele cu mase şi/sau dimensiuni de gabarit depăşite ori care însoţesc asemenea vehicule, cele care transportă anumite mărfuri sau substanţe periculoase, cele destinate întreţinerii, reparării ori verificării unor lucrări efectuate în partea carosabilă sau executării unor lucrări de drumuri, curăţeniei străzilor, deszăpezirii sau tractării, transportului şi depanării autovehiculelor ramase în pană sau avariate, precum şi tractoarele care tractează utilajele agricole şi tehnologice cu dimensiuni de gabarit depăşite.

(3) Autovehiculele prevăzute la alin. (2) lit. a) şi b) trebuie să fie echipate şi cu mijloace speciale sonore de avertizare.

(4) Pe autovehiculele aparţinând poliţiei şi pe cele prevăzute la alin. (2) lit. c) pot fi instalate şi dispozitive luminoase cu mesaje variabile, destinate participanţilor la trafic.

(4^1) Pe autovehiculele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, inscripţionate vizibil cu denumirea şi sigla instituţiei din care fac parte, pot fi instalate dispozitive luminoase cu mesaje variabile, de care se poate face uz pentru oprirea în trafic a autovehiculelor în scopul exercitării atribuţiilor de control specifice, potrivit legii.

OUG - Articolul 37

(1) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să oprească imediat, pe acostament sau, în lipsa acestuia, cât mai aproape de marginea drumului sau bordura trotuarului, în sensul de deplasare, la apropierea şi la trecerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară care au în funcţiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare roşie şi sonore.

(2) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să reducă viteza, să circule cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare şi să acorde prioritate la trecerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară care au în funcţiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare albastră şi sonore.

(3) În situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (2), pietonilor le sunt interzise traversarea şi circulaţia pe carosabil până la trecerea vehiculelor respective.

OUG - Articolul 61

(1) Au regim de circulaţie prioritară numai autovehiculele prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b), atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă. Pentru a avea prioritate de trecere, aceste autovehicule trebuie să aibă în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.

(2) Conducătorii autovehiculelor aparţinând instituţiilor prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b) pot încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulaţie, cu excepţia celor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă.

(3) Când pe drumul public circulaţia este dirijată de un poliţist rutier, conducătorii autovehiculelor prevăzute la alin. (1) trebuie să respecte semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile acestuia.
 

Regulament - Articolul 91

(1) Semnalele mijloacelor speciale de avertizare, luminoase şi sonore, se folosesc de către conducătorii autovehiculelor prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, numai dacă intervenţia sau misiunea impune urgenţă.

(2) Semnalele mijloacelor de avertizare luminoasă pot fi folosite şi fără a fi însoţite de cele sonore, în funcţie de natura misiunii ori de condiţiile de trafic, situaţie în care autovehiculul respectiv nu are regim de circulaţie prioritară.

(3) Se interzice utilizarea semnalelor mijloacelor de avertizare sonoră separat de cele luminoase.

Regulament - Articolul 130

Conducătorul de vehicul care se apropie de intrarea într-o intersecţie, simultan cu un autovehicul cu regim de circulaţie prioritară care are în funcţiune semnalele luminoase şi sonore, are obligaţia să îi acorde prioritate de trecere.Dacă nu puteți/doriți să vizionați varianta AUDIO-VIDEO a cursului, puteți citi varianta text ilustrată cu imagini.

Varianta text Capitolul 3 - partea 3 - Semnalele speciale de avertizare

Codul Rutier - Semnalele speciale de avertizare

Semnalele speciale de avertizare luminoase sunt emise intermitent de dispozitivele de iluminare montate pe autovehicule şi au următoarele semnificaţii (art. 32 din OUG):

A. LUMINA ROȘIE, care obligă participanţii la trafic să oprească în direcţia de mers cât mai aproape de marginea drumului.

Aceasta poate fi folosită de autovehiculele:

 • aparţinând poliţiei
 • aparţinând pompierilor.

ce autovehicule pot folosi semnalele de avertizare de culoare rosie

Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să oprească imediat, pe acostament sau, în lipsa acestuia, cât mai aproape de marginea drumului sau bordura trotuarului, în sensul de deplasare, la apropierea şi la trecerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară care au în funcţiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare roşie şi sonore (art. 37 alin. 1 din OUG). Iar pietonilor le sunt interzise traversarea şi circulaţia pe carosabil până la trecerea vehiculelor respective (art. 37 alin. 3 din OUG).

obligatii la lumina rosie a autovehiculelor cu regim prioritar

obligatii pietoni la lumina rosie a autovehiculelor cu regim prioritar

B. LUMINA ALBASTRĂ, care obligă participanţii la trafic să acorde prioritate de trecere.

Aceasta poate fi folosită de autovehiculele aparţinând:

 • poliţiei;
 • jandarmeriei;
 • poliţiei de frontieră;
 • Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală;
 • serviciului de ambulanţă sau medicină legală;
 • protecţiei civile;
 • Ministerului Apărării Naţionale;
 • unităţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază;
 • Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei;

Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să reducă viteza, să circule cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare şi să acorde prioritate la trecerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară care au în funcţiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare albastră şi sonore (art. 37 alin. 2 din OUG). Iar pietonilor le sunt interzise traversarea şi circulaţia pe carosabil până la trecerea vehiculelor respective (art. 37 alin. 3 din OUG).

obligatii la intalnirea luminii albastre a autovehehiculelor cu regim priortar de cirulatie

C. LUMINA GALBENĂ, care obligă participanţii la trafic să circule cu atenţie:

Aceasta poate fi folosită de:

 • autovehiculele cu mase şi/sau dimensiuni de gabarit depăşite ori care însoţesc asemenea vehicule;
 • autovehiculele care transportă anumite mărfuri sau substanţe periculoase;
 • autovehiculele destinate întreţinerii, reparării ori verificării unor lucrări efectuate în partea carosabilă sau executării unor lucrări de drumuri;
 • autovehiculele curăţeniei străzilor, deszăpezirii sau tractării;
 • autovehiculele transportului şi depanării autovehiculelor ramase în pană sau avariate;
 • tractoarele care tractează utilajele agricole şi tehnologice cu dimensiuni de gabarit depăşite.

Pe autovehiculele aparţinând poliţiei, pe cele care folosesc lumina galbenă și cele care aparțin Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pot fi instalate şi dispozitive luminoase cu mesaje variabile, destinate participanţilor la trafic (art. 32 alin. 4 din OUG și art. 32 alin. 4*1 din OUG).

mesaje variabile pe autovehicule cu regim prioritar

Autovehiculele care folosesc „lumina roșie sau albastră trebuie să fie echipate şi cu mijloace speciale sonore de avertizare iar pentru a avea prioritate de trecere, aceste autovehicule trebuie să aibă în funcţiune atât semnalele luminoase cât şi sonore. Acestora le este permis să folosească semnalele luminoase fără a fi însoţite de cele sonore, în funcţie de natura misiunii ori de condiţiile de trafic, situaţie în care autovehiculul respectiv nu are regim de circulaţie prioritară. Dar situația inversă, să folosească doar semnalele sonore, fără a fi însoţite de cele luminoase, le este interzisă. (art. 32 alin. 3 din OUG și art. 61 alin. 1 din OUG și art. 91 alin. 2 din Regulament și art. 91 alin. 3 din Regulament).

Conducătorii autovehiculelor care folosesc „lumina roșie sau albastră” și se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă pot încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulaţie, în afară de regulile care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată, unde trebuie sa se conformeze regulilor de circulație. Aceștia sunt obligați să respecte și semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile polițistului rutier care dirijază circulația. (art. 61 alin. 2 din OUG și art. 61 alin. 3 din OUG).

83 Comentarii Lasă un comentariu

Mihaela Cront
Mihaela Cront 15.09.2020 11:17
Nu merg explicațiile video
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 16.09.2020 16:35

Contacteaza-ne pe facebook.


moraru ioan
moraru ioan 04.09.2020 07:39
daca o masina a serviciului de paza si protectie circula singura cu semnale sonore, trebuie sa -i acordam prioritate?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 22.09.2020 08:51

Daca mașina de la SPP are doar semnale acustice sau doar semnale sonore nu ești obligat sa ii acorzi prioritate. Trebuie sa aibă in funcțiune si semnale sonori si pe cele acustice ca sa aibă prioritate.


Eugenia Garba
Eugenia Garba 30.08.2020 19:59
Semnalele de pe masinile politie se pot aprinde si selectiv? Adica doar rosii sau doar albastre?
Eu le-am întîlnit doar amîndouă, alternativ, cu sau fără sonor.
În situația în care sînt aprinse amîndouă culorile și functioneaza alternativ, fără sonor, ce trebuie să fac? Să opresc?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 22.09.2020 08:49

Nu sunt construite sa funcționeze selectiv, funcționează doar împreună, albastru cu roșu. Daca nu sunt însoțite si de semnalul acustic nu ești obligat sa oprești si sa le acorzi prioritate.


Cojocariu Daniel Gheorghe
Cojocariu Daniel Gheorghe 14.08.2020 05:59
In urmă cu ceva timp când am făcut școala de șoferi, din câte îmi amintesc, regulamentul rutier spunea : ,, dacă o autospeciala aflată în misiune se apropie de o intersecție unde nu are prioritate, trebuie să reducă viteza pentru a evita un impact cu vreun participant la trafic ". Îmi pun întrebarea retoric, deoarece în România se întâlnesc foarte des accidente de circulație în astfel de situații. Dacă ne uităm pe YouTube in statele civilizate încă se respecta aceasta regula, la noi din contra, dacă polițistul nu are chef sa stea la semafor pune sirena și trece fără grija. Spun asta in cunoștință de cauză deoarece locuiesc într-o intersecție semaforizata. Întrebarea mea este ;mai există această prevedere? Dacă da, aș dori să știu la ce articol, paragraf. Vă mulțumesc
Mario Tache
Mario Tache 06.08.2020 09:13
Bună ziua, articolele de referință și tot ce scrie aici sunt informații pe care le găsesc și în video? Este neapărat necesar să și citesc acele lucruri sau găsesc totul în videouri?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 06.08.2020 15:18

Ai explicatiile si in video.


Vlad Balaet
Vlad Balaet 28.06.2020 17:42
Hei! Am o nelamurire legata de girofarul de culoare rosie. Desi trebuie sa ne dam la o parte cand suntem la volan, si ca pietoni trebuie sa acordam prioritate vehiculelor cu girofar rosu, se aplica aceasta si in intersectii si in cazurile obisnuite de circulatie? Trebuie sa acordam prioritate masinilor de pompieri, spre exemplu, sau se respecta marcajele impuse?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 01.07.2020 14:04

Se va da prioritate acestor vehicule cu girofar roșu si semnal sonor special, dar acordarea de prioritate se va face prin oprirea deîndată cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului sau chiar in afara drumului, daca se poate. Însă in cazul intersecțiilor, mai ales in cele aglomerate, aceste vehicule cu regim prioritar vor încerca sa își creeze un culoar printre mașinile oprite la semafor, caz in care toate vehiculele se vor îndepărta de pe acel culoar ca acestea sa poată trece, caz in care nu se vor mai respecta marcajele, dar, se vor respecta totuși regulile de prioritate impuse (mai exact, nu poți trece pe roșu ca a le faci loc acestora, trebuie sa găsești o alta soluție pentru a le elibera calea).


Ionut-Octav Axenie
Ionut-Octav Axenie 05.07.2020 09:03
In realitate faci chiar mai mult decat iti zice legea. Legea iti spune sa te duci pe marginea drumului, ceea ce este imposibil de multe ori. In realitate vei da prioritate si vei elibera calea oricum se poate fizic, ca e vorba de vieti care sunt in pericol si nu ar trebui sa ne jucam cu asta.
Mihai
Mihai 15.05.2020 07:36
La coloanele oficiale ,suntem obligați sa oprim pe dreapta
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 21.05.2020 07:54

Da, deoarece aceste coloane oficiale au in funcțiune semnalele luminoase roșii si cele sonore.


Mihai
Mihai 09.05.2020 15:23
masinile poliției are la girofar roșu și albastru ce culoare se respecta ?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 20.05.2020 12:33

Culoarea semnalului superior, in acest caz cel rosu.


Claudia Pop
Claudia Pop 01.05.2020 17:34
Nu se aude deloc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 02.05.2020 10:31

Vezi volumul din player-ul tau video.

 


Boule Minecraft
Boule Minecraft 11.04.2020 19:17
Dacă poliția are și lumina roșie dar și albastră pornite, ce respectăm? Regimul semnalului roșu?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 20.05.2020 12:32

Vei respecta semnalul rosu.


Bunica
Bunica 14.08.2020 21:49
Daca se respecta semnalul rosu, atunci de ce l-au lasat si pe cel albastru?
Kerezsi Erika
Kerezsi Erika 27.02.2020 04:11
Foarte ancet se aude
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 27.02.2020 16:13

Verifica volumul sunetului din playerul video.


ubi
ubi 26.09.2019 12:53
Caz real: ma deplasam cu masina in afara localitatii (~90km/h), la un moment dat ajung din urma o coloana de masini care se deplasau cu ~50km/h. La un moment dat reusesc sa vad in fata coloanei o masina de politie care circula doar cu semnalele luminoase aprinse (rosu/albastru), fara cele sonore, si care tinea toata coloana de masini. Nicio masina nu a avut curajul sa depaseasca. In primul sat, masina de politie a parcat frumos in fata sectiei de politie si gata. Intrebare: in aceasta situatie in care masina de politie de deplaseaza cu viteza mult sub cea legala si avand doar semnalele luminoase aprinse fara cele sonore, se poate efectua depasirea ei? Multumesc anticipat de raspuns.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 14.11.2019 10:33

Da, puteai depăși, legea le oferă prioritate si trebuie sa oprești doar cand au in funcțiune ambele sisteme de semnalizare, atât cel sonor cat si cel luminos. Deci, după cum spune legea, nu îți era interzis sa depășești.


Viorel viorel
Viorel viorel 26.09.2019 08:17
Seara in jurul orei 23:30 la intrarea intr-o localitate a aparut masina de politie in spatele meu.. am circulat cu ei in spatele meu aproximativ 3 km dupa care au pornit semnalele luminoase (fara semnalul sonor) am redus viteza si am tras pe margine ca sa treaca dar ei au continuat sa vina asa dupa mine. Vazand ca nu vor sa ma depaseasca am oprit. Apoi mi.au luat permisul pentru ca nu am oprit la semnalul luminos. Semnalele luminoase nu trebuie sa fie insotite si de cele acustice pentru a fi obligat ca sa opresc?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 14.11.2019 10:29

Da, legea le oferă prioritate doar cand au in funcțiune ambele sisteme de semnalizare, atât cel sonor cat si cel luminos. Poți face contestație.


Florina Lupei
Florina Lupei 24.08.2019 08:02
Daca sunt oprita la semaforul de culoare rosie, o strada cu sens unic si doua benzi, prima banda era aglomerata iar pe a doua banda pe care ma aflam aveam in fata o masina, din spate pe banda mea se apropia ambulanta cu semnalele luminoase si cele sonore pornite. Nu am avut posibiliteatea de a-i acorda prioritate numai daca inaintam pe culoarea rosie a semaforului. Ceea ce a facut masina din fața mea dar si eu, este posibil ca pentru asta sa mi se anuleze permisul?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 26.08.2019 10:23

Permisul nu ti se va anula, mai degrabă ti se va suspenda pe o perioada de timp. Totul depinde de cum interpretează situația polițistul care este in zona si observa. Daca in zona nu este un polițist care sa observe si care sa decidă daca sancționează sau nu fapta, ai „scăpat”. Daca te întrebi daca ce ai facut este corect, si aici este interpretabil, probabil așa ar face majoritatea, ținând cont de faptul ca cineva depinde de acea ambulanta. Dar îți recomandam ca atunci cand faci astfel de manevre sa o faci cu cea mai mare prudenta si cu o viteza foarte mica ca sa poți evita eventualele evenimente neplăcute.


Razman Lucian
Razman Lucian 28.06.2019 11:58
Masina de politie vine in spatele meu doar cu luminile albastru-rosu pornite, insa fara semnale acustice.
Au dreptul sa imi suspende permisul sau sa imi dea alt fel de sanctiuni daca nu opresc ca sa le acord prioritate?
Va multumesc.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 01.07.2019 14:13

Atât timp cat nu au in funcțiune si semnalele acustice nu beneficiază de prioritate speciala, conform legislației. In acest caz nu au de ce sa te sancționeze.


Lasă un comentariu

CUPRINS
Capitolul 1 - partea 1 - Drumul public Capitolul 1 - partea 2 - Sensul și banda de circulație Capitolul 2 - partea 1 - Deplasarea vehiculelor pe drumul public Capitolul 2 - partea 2 - Circulația în intersecții Capitolul 3 - partea 1 - Semnalizarea rutieră și ordinea de prioritate Capitolul 3 - partea 2 - Semnalele polițistului rutier Capitolul 3 - partea 3 - Semnalele speciale de avertizare Capitolul 3 - partea 4 - Semnalizarea temporară Capitolul 3 - partea 5 - Semnalele luminoase sau sonore Capitolul 3 - partea 6 - Indicatoare rutiere Capitolul 3 - partea 7 - Marcaje rutiere Capitolul 4 - partea 1 - Drumul cu sens unic Capitolul 4 - partea 2 - Intersecția cu sens giratoriu Capitolul 4 - partea 3 - Autostrada Capitolul 4 - partea 4 - Zona rezidenţială şi pietonală Capitolul 5 - partea 1 - Prioritatea și acordarea priorității Capitolul 5 - partea 2 - Prioritatea de trecere - acordată prin indicatoare Capitolul 5 - partea 3 - Prioritatea de trecere - acordata prin lege Capitolul 5 - partea 4 - acordarea priorității Capitolul 5 - partea 5 - alte cazuri de acordare de prioritate Capitolul 6 - partea 1 - manevre - depășirea Capitolul 6 - partea 2 - manevre - oprirea și staționarea Capitolul 6 - partea 3 - manevre - oprirea interzisă Capitolul 6 - partea 4 - manevre - staționarea interzisă și parcarea Capitolul 6 - partea 5 - manevre - întoarcerea Capitolul 6 - partea 6 - manevre - mersul înapoi Capitolul 7 - partea 1 - locuri și situații speciale - trecerea la nivel cu calea ferată Capitolul 7 - partea 2 - trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere Capitolul 7 - partea 3 - trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere Capitolul 7 - partea 4 - trecerea pentru pietoni Capitolul 7 - partea 5 - drumul în curbă Capitolul 7 - partea 6 - drumul în rampă și în pantă Capitolul 8 - partea 1 - Permisul de conducere Capitolul 8 - partea 2 - Condiții obținere permis și echivalări Capitolul 8 - partea 3 - Viteza de deplasare Capitolul 8 - partea 4 - Starea tehnică a vehiculelor Capitolul 8 - partea 5 - Sistemul de iluminare și semnalizare luminoasă Capitolul 9 - partea 1 - Obligațiile conducătorilor auto la plecarea la traseu Capitolul 9 - partea 2 - Obligațiile conducătorilor auto în timpul deplasării Capitolul 9 - partea 3 - Obligațiile conducătorilor auto la transportul copiilor Capitolul 9 - partea 4 - Obligațiile conducătorilor auto în caz de accident Capitolul 9 - partea 5 - Obligațiile conducătorilor auto în caz de defecțiune tehnică Capitolul 9 - partea 6 - Obligațiile conducătorilor auto cu vechime mai mică de un an Capitolul 9 - partea 7 - Obligațiile conducătorilor auto de transport public de persoane Capitolul 9 - partea 8 - Obligațiile conducătorilor auto de transport de mărfuri Capitolul 9 - partea 9 - Obligațiile prorietarilor sau deținătorilor de vehicule Capitolul 9 - partea 10 - Obligațiile conducătorilor auto la remorcarea vehiculelor Capitolul 9 - partea 11 - Obligațiile conducătorilor de mopede și biciclete Capitolul 9 - partea 12 - Obligații și interziceri pietoni Capitolul 10 - partea 1 - Contravenții și infracțiuni Capitolul 10 - partea 2 - Infracțiuni - Conducerea unui vehicul neînmatriculat Capitolul 10 - partea 3 - Infracțiuni - Conducerea unui vehicul fără permis de conducere Capitolul 10 - partea 4 - Infracțiuni - Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe Capitolul 10 - partea 5 - Infracțiuni - Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia Capitolul 10 - partea 6 - Infracțiuni - diverse Capitolul 10 - partea 7 - Contravenții - introducere Capitolul 10 - partea 8 - Contravenții - clasa 1 Capitolul 10 - partea 9 - Contravenții - clasa 2 Capitolul 10 - partea 10 - Contravenții - clasa 3 Capitolul 10 - partea 11 - Contravenții - clasa 4 Capitolul 10 - partea 12 - Contravenții - clasa 5 Capitolul 10 - partea 13 - Alte sancțiuni Capitolul 10 - partea 14 - Reținerea certificatului de înmatriculare sau înregistrare Capitolul 10 - partea 15 - Confiscarea, imobilizarea și radierea din oficiu Capitolul 10 - partea 16 - Consumul de alcool și procedura de recoltare probe

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓