Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Marcaje Diverse

Ai parcurs 0% din Marcaje Diverse

Interzicerea staționării

Denumire:

„Interzicerea staționării”

Semnificație (informație importantă):

Marcajul format dintr-o linie în zig-zag aplicată pe marginea părții carosabile interzice staționarea pe porțiunea de drum pe care se află aplicat.

Alte informații utile (informație suplimentară):

Acest marcaj interzice manevra de staționare, nu interzice și manevra de oprire. Marcajul dintr-o linie în zig-zag nu trebuie confundat cu marcajul pentru stațiile de autobuze, troleibuze, taximetre sau stațiile de tramvaie care nu sunt prevăzute cu refugiu pentru pietoni care au, pe lângă linia în zig-zag, și inscripția „Bus”, „Taxi” sau „Tram”, pe acestea fiind interzisă atât manevra de staționare cât și manevra de oprire.

În concluzie, dacă marcajul dintr-o linie în zig-zag nu este completat de una dintre inscripțiile „Bus”, „Taxi” sau „Tram”, este interzisă doar staționarea, nu și oprirea.

Regulament** - Articolul 80

(3) Marcajele pentru interzicerea staţionării se pot realiza:
b) printr-o linie în zig-zag la marginea părţii carosabile.

Regulament** - Articolul 83

(3) Marcajul format dintr-o linie în zigzag semnifică interzicerea staționării vehiculelor pe partea drumului pe care este aplicat. O astfel de linie completată cu înscrisul «Bus», «Taxi» sau «Tram» poate fi folosită pentru semnalizarea stațiilor de autobuze, troleibuze, taximetre, respectiv a stațiilor de tramvaie care nu sunt prevăzute cu refugiu pentru pietoni.

Găsiți mai multe despre „Diferența dintre Oprire și Staționare” în această lecție Audio-Video 3D --> Codul Rutier - Oprirea, staționarea și parcarea

** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

16 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.