Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de avertizare

Ai parcurs 0.0% din Indicatoare de avertizare

Baliză direcțională care indică ocolirea obstacolului prin dreapta

Se întâlnește de obicei pe drumurile publice pe care se execută lucrări și avertizează conducătorul vehiculului că obstacolul se va ocoli pe partea dreaptă.

25 Comentarii Lasă un comentariu


Dan Munteanu
Dan Munteanu 17.04.2022 07:38
Explicatie pentru situatia prezentata - imeginea cu Google Maps - conducatorul auto cu Dacia Break nu a gresit cu nimic.
Din cate remarcam, miscati harta si o sa vedeti, DE81 are 2 benzi pe sens. In apropiere de punctul de control/plata se transforma in drum cu 4 benzi pe sens, inclusiv o banda pentru circulatia reversibila. In conditiile in care pe primele 2 benzi sunt autovehicule grele - camioane, TIR-uri, care deplaseaza mult mai incet, conducatorul auto al Daciei Break dar si alte 2 masini care se afla in spatele acestuia prefera sa se incadreze pe benzile3 - 4 tocmai pentru ca nu au alte masini in fata lor si atunci pot trece mai lejer. Mai mult, dincolo de punctul de control ei se vor afla, din nou, in situatia de a avea doar 2 benzi pe sens.
Practic, in acest caz, aceste indicatoare ne obliga sa mentinem banda pe care ne-am incadrat, chiar daca prin indicatoarele desenate pe asfalt am putea sa schimbam banda de mers - linie continua alaturi de o linie intrerupta mai aproape de noi.

Doina Butoi
Doina Butoi 27.08.2021 13:23
La examen , daca ai o intrebare din acest subiect si nu stii sa raspunzi pierzi puncte , la fel si examinatorul te poate depuncta daca nu executi corect ocolirea, in cazul in care intalnesti un astfel de semn de circulatie. Bineinteles probabilitatea sa intalnesti la oras astfel de semn este mica, dar la sala ai toate sansele .

Hubert Subtirelu
Hubert Subtirelu 22.06.2021 19:06
N-are sens sa te complici cu tringhiuri sau mai stiu eu ce. In ce directie cad dungile, pe acolo ocolesti

Peteski Danijel
Peteski Danijel 26.08.2020 11:13
Ma lamureste si pe mine cineva, poate am inteles eu gresit ceva... Din cate observ, cel cu Dacia Papuc nu respecta aceasta regula si trece exact printre acele 2 marcaje, nicidecum sa ocoleasca pe partea dreapta sau stanga..
Mihaela Mihaela
Mihaela Mihaela 16.09.2020 23:37
Mai ai de învățat :))
Andreea Elena
Andreea Elena 14.12.2020 14:37
Buna!
Nici eu nu am inteles si as aprecia un raspuns la aceasta intrebare, in loc de o remarca sarcastica.
Multumesc!
Lukas Ilioni
Lukas Ilioni 16.12.2020 17:54
in situatia de fata banda alba (de marcaj al drumului) reprezinta un obstacol. eu asa consider, cand o sa vezi marcajul asta o sa iti dai seama despre ce obstacol e vorba
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 26.12.2020 12:48

Acea mașina ori nu circula corect (regulamentar) ori a fost dirijata pe acolo de un polițist rutier din motive întemeiate.Ionut
Ionut 23.08.2020 06:29
Stie cineva de ce aceste balize au doua vârfuri triunghiuri roșii? Unul sus si unul jos? Eu din ce am inteles cel de sus indica ocolirea prin stanga sau dreapta. Atunci cel de jos pentru ce este pus? Și încă o intrebare: Daca indicatorul ocolire cel cu cerc albastru si săgeata alba este pus, ce rol m-ai are baliza?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 24.08.2020 12:27

Ideea acelor dungi de pe baliza este de a ocolii baliza prin partea in care aceste dungi albe si roși cad. După cum se observa, aceste dungi au o poziție inclinata spre partea dreapta, acea inclinare indică partea prin care trebuie ocolita baliza. Treaba cu triunghiurile nu este chiar corecta, așa s-au putut orienta unii șoferi mai ușor, dar nu este varianta corecta. Acele triunghiuri s-au format prin decuparea pe margine a dungilor si nu au nicio semnificație.Indicatorul de ocolire este pus câteodată  ca sa evidențieze si mai bine direcția prin care trebuie ocolita baliza. Warza Warza
Warza Warza 16.11.2019 18:46
Pentru mine aceste balize sunt foarte dificil de memorat care încotro indică !
Așa că am conceput propria mea explicație despre direcția pe care o indică !
Fiți atenți că este mult mai bine dacă țineți minte explicația mea !
Deci : - în partea de sus, este un colt colorat mai mult cu alb, și un colț colorat mai mult cu roșu ! Adică în partea de sus a acestor indicatoare sunt două colțuri, colțul din stânga și colțul din dreapta ! Coltul care are roșu și în josul lui și la partea de sus, acela indică direcția pe unde să o iei ! Adică, coltul plin cu roșu îți indică direcția pe unde să o iei ( coltul de sus al balizei ) ! Dacă te uiți la acel colț care este plin cu roșu din partea de sus al balizei vei observa că seamănă cu un vârf de săgeată înclinată care îți spune pe unde să o iei !
diana
diana 27.11.2019 16:07
suuperr.multumesc .
Isabella Mihaela Petre
Isabella Mihaela Petre 19.12.2019 04:00
Buna ideea!Fiind incepator observi mult mai repede directia varfului rosu.
Iuliana Proca
Iuliana Proca 06.02.2020 10:34
Multumim super explicație!
Ionel
Ionel 24.05.2020 13:54
Este super bună această explicație ! Aceste balize te zăpăcesc și nu îți dai seama care încotro indică ! Acum pot să îmi dau seama foarte ușor . Cred că muncitorii de la drumuri și poduri nu au nici ei habar cum să le recunoască și de aceea le pun aiurea . Explicația asta trebuie premiată și introdusa in explicația oficiala a indicatorului acesta
Dan Munteanu
Dan Munteanu 11.06.2020 10:24
Nu este rau spiritul tau de observatie vizavi de a "citi" indicatorul pornind de la "coltul rosu de sus, si inclinarea acestuia", dar denatureaza ideea existentei acestui indicator. Cred ca mai usor este sa fie citit ca si indicatorul "ocolire prin dreapta sau stanga" cel cu sageata alba in cerc albastru, si astfel ma uit la benzile albe in ce sens "curg"... Dac sunt indreptate spre dreapta jos automat ocolesc prin dreapta si viceversa... liniile albe sunt inclinate spre stanga jos automat ocolirea se face prin stanga. Oricum, cititi mai jos si o alta explicatie vizavi de cum trebuie urmarite situatiile pentru astfel de indicatoare - in special cand sunt puse gresit...
Daniel Oprea
Daniel Oprea 23.06.2020 17:35
sau poti pur si simplu sa vezi in ce directie "cad" liniile, nu e asa mare inginerie
Mihaela Dumitru
Mihaela Dumitru 12.08.2020 11:02
Super multumesc !
Parnică Ionut
Parnică Ionut 14.08.2020 14:13
Sau poți sa-l citești de sus in jos si vezi in ce directie se înclină dungile roșii=))
ana ana
ana ana 10.01.2021 21:43
multumim!!! chiar ma incurcam, acum e totul logic

Nastea Grajdian
Nastea Grajdian 16.09.2018 10:54
Belize pun balize)))
Liviu Andreescu
Liviu Andreescu 20.07.2019 03:57
In Belize nu gasesti balize. Doar din cele marine :)

Elvis Tudor-Vivsenco
Elvis Tudor-Vivsenco 15.04.2018 20:49
De regula muncitorii..pun aceste balize..cum ii taie capul..
Bogdan Dumitrean
Bogdan Dumitrean 21.06.2018 20:44
Nu toti dar majoritatea asa fac :))
Dan Munteanu
Dan Munteanu 11.06.2020 10:18
Exista undeva in explicatiile de pe acest site o fotografie cu balize alternante, puse gresit de catre muncitori, dar aici intervine si spiritul de observatie, adica lucrarile vor ocupa doar una din benzi pe o lungime variabila, astfel ca, in cazul in care, de exemplu se fac lucrari pe prima banda in sensul de mers - si primul indicator este gresit indicandu-mi sa ocolesc prin dreapta, dar nu am pe unde, normal ca ocolirea se va face prin stanga. Un strop de avantaj, mai ales pentru incepatori este legat si de faptul ca trebuie sa fie atenti la cum ocolesc masinile din fata acea portiune de drum... De regula, in astfel de locuri, deplasarea se face cu viteza mica si in coloana, astfel ca este usor de intuit in ce directie se face ocolirea.

Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓