Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de avertizare

Ai parcurs 0% din Indicatoare de avertizare

Panouri suplimentare pentru trecerea la nivel cu calea ferată

Denumire:

„Panouri suplimentare pentru trecerea la nivel cu calea ferată”

Semnificație (informație importantă):

Aceste panouri suplimentare se găsesc la apropierea de o trecere la nivel cu o cale ferată curentă cu scopul de a vă avertiza că urmează să întâlniți o trecere la nivel cu o cale ferată la o distanță de 150 de metri față de panoul cu 3 benzi, 100 de metri față de panoul cu 2 benzi sau 50 de metri față de panoul cu o bandă.

Atunci când întâlniți panoul cu trei benzi înseamnă că vă aflați la 150 de metri de trecerea la nivel cu o cale ferată și aveți obligația de a da dovadă de prudență sporită și de a circula cu viteză redusă. Atunci când întâlniți panoul cu o singură bandă înseamnă că vă aflați la 50 de metri de trecerea la nivel cu o cale ferată și vă este interzisă efectuarea oricărei manevre (depășirea, oprirea, staționarea, mersul înapoi, întoarcerea).

Amplasare (informație suplimentară):

La apropierea de o trecere la nivel cu o cale ferată, la următoarele distanțe față de barieră sau, în lipsa acesteia, față de șina cea mai apropiată:

  • 150 m - panoul cu 3 benzi;
  • 100 m - panoul cu 2 benzi;
  • 50 m - panoul cu 1 bandă.

În situația în care rezultă amplasarea panourilor în interiorul unei curbe sau în zone lipsite de vizibilitate, acestea trebuie să fie repetate și pe partea stângă a drumului, inclusiv indicatoarele „Trecere la nivel cu o cale ferată cu bariere sau semibariere” sau „Trecere la nivel cu o cale ferată fără bariere”. Indiferent de partea drumului unde sunt instalate, benzile înclinate ale panourilor trebuie să fie descendente spre partea carosabilă.

Nu se instalează la trecerile la nivel cu căi ferate industriale.

Alte informații utile (informație suplimentară):

În localități, acolo unde situația nu permite să se instaleze toate cele 3 panouri, se poate găsi instalat doar panoul cu o singură bandă, la 50 de metri de calea ferată.

Găsiți mai multe despre „Trecerea la nivel cu calea ferată” în această lecție Audio-Video 3D --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată

13 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.