Panouri suplimentare pentru trecerea la nivel cu o cale ferată - Indicatoare de avertizare

Ai parcurs 0.0% din Indicatoare de avertizare

Panouri suplimentare pentru trecerea la nivel cu o cale ferată

Sunt montate înaintea trecerii la nivel cu calea ferată. Primul panou (cel cu trei benzi) se montează la 150 de metri de calea ferată, al doilea (cel cu două benzi) la 100 de metri, iar ultimul (cel cu o singură bandă) la 50 de metri de calea ferată.

La întâlnirea panoului cu trei benzi, conducătorul auto este obligat să reducă viteza. La întâlnirea ultimului panou, cel cu o singură bandă, conducătorul auto nu mai are voie să execute nicio manevră (depășirea, oprirea, staționarea, mersul înapoi, întoarcerea). În oraș, din cauza condițiilor de trafic, nu se instalează decât cel de-al treilea panou.

9 Comentarii Lasă un comentariu

iulian covalciuc
iulian covalciuc 20.01.2021 16:42
cum resetez mediul de invatare
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 20.01.2021 16:48

Din contul tau de utilizator.


Petruta Gogoiu
Petruta Gogoiu 08.11.2018 10:59
Bun .la primele doua avem voie orice manevra dar la cel cu o sg banda interzice oprirea?dar nu trebuie sa oprim sa ne asiguram ca nu vine vreun vehicul ferovial sau am inteles eu gresit !Lamuriti ma scoala rutiera ca nu mai inteleg. multumesc
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 08.11.2018 12:06

Ca sa poti intelege tot si bine, trebuie sa urmezi toate ceste lectii video.Găsiți aici lecție video cu trecerea la nivel cu calea ferată --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată


Găsiți aici lecție video cu trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere


Găsiți aici lecție video cu trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere


Găsiți aici lecție video cu situațiile de oprire interzisă --> Codul Rutier - Oprirea interzisă


Găsiți aici lecție video cu manevra de depășire  --> Codul Rutier - manevre depășirea

Alina Marchis
Alina Marchis 04.02.2019 09:01
Eu am inteles ca atunci cand intalnesc ultimul panou (cel cu o linie) trebuie sa incetinesc, pentru ca in curand voi intalni un indicator de trecere la nivel cu o cale ferata simpla/dubla fara bariere, unde sunt obligata sa opresc. Acest lucru este valabil si daca lipsete acest indicator. Tot trebuie sa incetinesc ca mai apoi sa opresc pentru a ma asigura ca nu vine nicio locomotiva.
Andrei Alexandru Paveloiu
Andrei Alexandru Paveloiu 19.09.2020 20:40
Prin oprire se referă la oprirea voluntară, aceasta făcând parte din cele 5 manevre (depăşirea, staţionarea, oprirea, mersul înapoi şi întoarcerea).
Oprirea pentru asigurarea faptului că în acel moment nu circulă vreun vehicul feroviar care ne-ar putea lovi sau pe care l-am stânjeni trecând neasiguraţi este total legală. Oricum, situaţia de oprire (pentru asigurare) se execută de regulă doar la trecerile nesemaforizate şi fără bariere.
Gelu Salcianu
Gelu Salcianu 26.01.2018 16:27
dar la primele doua panouri are voie vreo manevra?
Catalin Salvan
Catalin Salvan 30.01.2018 19:09
da, dar sa te asiguri ca o poti face in siguranta fara sa pui in pericol pe altu.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 14.02.2018 15:22

Toate manevrele sunt permise la primele doua panouri, dar trebuie sa se tina cont ca manevrele trebuiesc finalizate inainte de a ajunge la ultimul panou.


Lasă un comentariu

© 2021 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓