Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de avertizare

Ai parcurs 0% din Indicatoare de avertizare

Trecere la nivel cu o cale ferată fără bariere

Denumire:

„Trecere la nivel cu o cale ferată fără bariere”

Semnificație (informație importantă):

Acest indicator vă avertizează că urmează o trecere la nivel cu calea ferată fără bariere și se găsește instalat la o distanță de 50 de metri față de calea ferată în localități, deasupra panoului suplimentar cu o bandă, sau la o distanță de 150 de metri față de calea ferată în afara localităților, deasupra panoului suplimentar cu 3 benzi.

Amplasare (informație suplimentară):

La apropierea de o trecere la nivel cu o cale ferată fără bariere. În afara orașelor, se instalează la 150 m înainte de șina cea mai apropiată, deasupra panoului suplimentar cu 3 benzi (Panouri suplimentare pentru trecerea la nivel cu calea ferată), iar în orașe, la distanța de 50 m.

La trecerile la nivel prevăzute cu semnale luminoase de avertizare a apropierii trenurilor, indicatorul trebuie să fie însoțit de panoul adițional „Trecere la nivel cu o cale ferată prevăzută cu instalație de semnalizare luminoasă automată”.

Alte informații utile (informație suplimentară):

La trecerea la nivel cu calea ferată curentă fără bariere conducătorul de vehicul este obligat:

  • să dea dovadă de prudență sporită și să circule cu viteză redusă;
  • să oprească, în ordinea sosirii, în dreptul marcajului pentru oprire, sau în lipsa acestuia, în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate dar fără să treacă de indicatoarele „Trecere la nivel cu o cale ferată simplă, fără bariere”, „Trecere la nivel cu o cale ferată dublă, fără bariere” sau „Oprire”;
  • să se asigure că din partea stângă sau din partea dreaptă nu se apropie un vehicul feroviar, după care poate traversa calea ferată. În cazul în care, după oprire, observă că în acel moment se apropie un vehicul feroviar, este obligat să aștepte trecerea acestuia, după care, trebuie să se asigure din nou și dacă nu se apropie un alt vehicul feroviar poate traversa calea ferată.

Dacă trecerea la nivel cu calea ferată este prevăzută cu instalație de semnalizare luminoasă automată indicatorul va fi însoțit de panoul adițional „Trecere la nivel cu o cale ferată prevăzută cu instalație de semnalizare luminoasă automată”. se va respecta semnificația semnalelor luminoase ale instalației.

Găsiți mai multe despre „Trecerea la nivel cu calea ferată” în această lecție Audio-Video 3D --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată

27 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.