Trecere la nivel cu linii de tramvai - Indicatoare de avertizare

Ai parcurs 0.0% din Indicatoare de avertizare

Trecere la nivel cu linii de tramvai

Indicatorul rutier se întâlnește înaintea unei treceri la nivel cu linii de tramvai.

Tramvaiele sunt vehicule cu priorități speciale iar în cazul în care următoarea intersecție este nedirijată va trebui să te conformezi acestor reguli speciale, acordând prioritate tramvaielor în mers (în intersecțiile nedirijate, tramvaiele în mers pierd propritatea doar atunci când execută virajul spre stânga).

Acest indicator se amplasează chiar dacă linia de tramvai intersectează numai un sens sau numai o bandă de circulație.

6 Comentarii Lasă un comentariu

t.viorel2014@yahoo.com
t.viorel2014@yahoo.com 05.12.2019 04:15
În cazul în care acest indicator este însoțit de indicatorul cedează trecerea pe aceeași bară, în intersecții inclusiv în cele cu circulație în sens giratoriu, cum se procedează în situația menționată? Dau prioritate tuturor vehiculelor sau doar tramvaiului? Trebuie să dau prioritate tramvaiului dacă întâlnesc acest indicator într-o intersecție dirijată prin semafoare sau indicatoare de reglementare de prioritate, atunci când doresc să merg înainte sau să efectuez un viraj la stânga sau la dreapta?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 20.12.2019 08:18

Acest indicator este unul de informare, nu este de reglementare de prioritate. Chiar daca este instalat pe același suport cu un indicator de pierdere de prioritate, tot același rol îl are, adică de informare.


Craciun Radu
Craciun Radu 20.08.2019 07:38
Daca intr-o intersectie dirijata prin semafoare se regaseste si acest indicator, iar tramvaiul vrea sa vireze dreapta, acesta trebuie sa acorde prioritate autovehiculelor care circula inainte? Adica eu am inteles ca tramvaiele sunt vehicule cu prioritati speciale, insa in cazul intersectiilor semaforizate, presupun ca respecta aceleasi reguli ca si restul vehiculelor.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 22.08.2019 15:31

Da, ai înțeles bine. Tramvaiele beneficiază de prioritate speciala doar in intersecțiile nedirijate. In cazul intersecțiilor dirijate, de exemplu prin semafoare, tramvaiele nu mai beneficiază de aceasta prioritate speciala. In situația descrisa de tine, tramvaiul trebuie sa acorde prioritate celor care circula pe direcția înainte.


t.viorel2014@yahoo.com
t.viorel2014@yahoo.com 16.11.2018 00:45
Dacă semafoarele nu funcționează, obligatoriu prioritate la tramvai? sau indicatorul trebuie să fie însoțit și de cedează trecerea? mulțumesc!
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 16.11.2018 09:47

Daca semafoarele nu functioneaza (sau sunt pe galben intermitent), dar ai indicatoare de prioritate, se vor respecta aceste indicatoare de prioritate.Daca semafoarele nu functioneaza (sau sunt pe galben intermitent) si nu ai indicatoare de prioritate sau nu ai o alta forma de reglemetare de prioritate, intersectia devine una nedirijata si vei da prioritate tramvaiului, apoi respecti prioritatea de dreapta.


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓