Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de avertizare

Ai parcurs 0.0% din Indicatoare de avertizare

Trecere la nivel cu linii de tramvai

Indicatorul rutier se întâlnește înaintea unei treceri la nivel cu linii de tramvai.

Tramvaiele sunt vehicule cu priorități speciale iar în cazul în care următoarea intersecție este nedirijată va trebui să te conformezi acestor reguli speciale, acordând prioritate tramvaielor în mers (în intersecțiile nedirijate, tramvaiele în mers pierd propritatea doar atunci când execută virajul spre stânga).

Acest indicator se amplasează chiar dacă linia de tramvai intersectează numai un sens sau numai o bandă de circulație.

16 Comentarii Lasă un comentariu


Irina- Ionela Cotuna
Irina- Ionela Cotuna 22.02.2022 07:34
Buna ziua! Cum sa ma descurc la condus in conditiile in care sunt exagerat de multe masini parcate in intersectii sau imediat langa trecerile de pietoni etc.? Vreau sa respect regulile, dar e imposibil. De exemplu cand nu am vizibilitate trebuie sa trec cu masinamult fata de coltul intersectiei si multe altele. :(
andreimarghiol@gmail.com TheLordOfKill
andreimarghiol@gmail.com TheLordOfKill 12.05.2022 10:47
Complet de acord ....
Robert-Tiberiu Zaharescu
Robert-Tiberiu Zaharescu 16.07.2022 17:15
În intersecție legea îți dă voie să ieși cu botul mașinii până în locul unde ai vizibilitate, la stop și cedează trecerea.....oprești la stop,în locul unde este amplasat,apoi mai faci un metru

balki
balki 31.03.2021 06:07
Buna ziua! intr-o intersectie semaforizata, daca tramvaiul face la dreapta si masina la stanga (masina este langa tramvai pe partea drapta a acestuia) si amandoi pleaca in acelasi timp, cine cui da prioritate?
Multumesc!
Cristina Draniceanu
Cristina Draniceanu 22.04.2021 20:51
Tramvaiul are prioritate în intersecția semaforizata atunci când merge la dreapta, fata de vehiculele care merg înainte. Deci, mai ales ca mergi la stânga, îl lași pe el. Regula cam e ca tramvaiul nu poate opri la fel ca tine, e pe șine.
dana tudor
dana tudor 19.07.2022 04:53
Conform căruia articol din legislație are prioritate tramvaiul la dreapta, într-o intersecție dirijată?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 20.07.2022 16:27

Tramvaiul va respecta semafoarele sau indicatoarele in intersectiile dirijate.Legislatia rutiera nu stabileste ca atunci ca tramvaiul vireaza la dreapta in intersectia dirijata sa beneficieze de prioritate fata de vehiculele de pe acelasi sens. t.viorel2014@yahoo.com
t.viorel2014@yahoo.com 03.11.2020 04:51
Salut Școala Rutieră, se dă următoarele situații : 1 Într-o intersecție cu sens giratoriu semnalizată doar cu indicatorul corespunzător de sens giratoriu, tramvaiele traversează intersecția prin mijlocul școarului intersecției (taie intersecția) la pătrunderea autovehiculelor în aceasta intersecție pentru virajul la stânga sau pentru mersi înainte, la trecerea peste liniile de tramvai nu există indicatorul de avertizare "trecere la nivel cu linii de tramvai" în această situație în afară de acordarea priorității autovehiculelor care circulă în interiorul intersecției cu sens giratoriu, mai trebuie acordat prioritate și tramvaielor care sunt angajate în intrarea /traversarea /sau ieșirea din intersecție, sau la pătrunderea în sens tramvaiele acordă și ele prioritate și la ieșire din scuarul intersecției au prioritate față de autovehicule? 2. Aceiași intersecție ca și în situația 1,doar că intersecția este semnalizată la intrare cu indicatoarele "intersecție în sens giratoriu și cedează trecerea" și la trecerea peste liniile de tramvai nu exista indicator de avertizare tramvai. În cazul acesta după ce am acordat prioritate la autovehicule care circulă în sens, se acordă prioritate și tramvaielor care intra/traversează /iese din intersecție? 3. Aceiași intersecție ca și în situația 1, doar că în afară de indicatoarele "cedează trecerea și intersecția în sens giratoriu" mai exista și semafor pe culoarea galben intermitent la pătrunderea în intersecție și în interiorul acesteia și la fiecare sfet de intersecție, însoțit pe același suport cu semaforul și de indicatorul "trecere la nivel cu linii de tramvai" în acest caz se dă prioritate tramvaielor care pătrund /traversează /părăsește intersecția? 4. Dacă este posibil rugăm un răspuns oficial din partea Școlii Rutiere, și vă mulțumim!

t.viorel2014@yahoo.com
t.viorel2014@yahoo.com 05.12.2019 04:15
În cazul în care acest indicator este însoțit de indicatorul cedează trecerea pe aceeași bară, în intersecții inclusiv în cele cu circulație în sens giratoriu, cum se procedează în situația menționată? Dau prioritate tuturor vehiculelor sau doar tramvaiului? Trebuie să dau prioritate tramvaiului dacă întâlnesc acest indicator într-o intersecție dirijată prin semafoare sau indicatoare de reglementare de prioritate, atunci când doresc să merg înainte sau să efectuez un viraj la stânga sau la dreapta?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 20.12.2019 08:18

Acest indicator este unul de informare, nu este de reglementare de prioritate. Chiar daca este instalat pe același suport cu un indicator de pierdere de prioritate, tot același rol îl are, adică de informare.Craciun Radu
Craciun Radu 20.08.2019 07:38
Daca intr-o intersectie dirijata prin semafoare se regaseste si acest indicator, iar tramvaiul vrea sa vireze dreapta, acesta trebuie sa acorde prioritate autovehiculelor care circula inainte? Adica eu am inteles ca tramvaiele sunt vehicule cu prioritati speciale, insa in cazul intersectiilor semaforizate, presupun ca respecta aceleasi reguli ca si restul vehiculelor.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 22.08.2019 15:31

Da, ai înțeles bine. Tramvaiele beneficiază de prioritate speciala doar in intersecțiile nedirijate. In cazul intersecțiilor dirijate, de exemplu prin semafoare, tramvaiele nu mai beneficiază de aceasta prioritate speciala. In situația descrisa de tine, tramvaiul trebuie sa acorde prioritate celor care circula pe direcția înainte.t.viorel2014@yahoo.com
t.viorel2014@yahoo.com 16.11.2018 00:45
Dacă semafoarele nu funcționează, obligatoriu prioritate la tramvai? sau indicatorul trebuie să fie însoțit și de cedează trecerea? mulțumesc!
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 16.11.2018 09:47

Daca semafoarele nu functioneaza (sau sunt pe galben intermitent), dar ai indicatoare de prioritate, se vor respecta aceste indicatoare de prioritate.Daca semafoarele nu functioneaza (sau sunt pe galben intermitent) si nu ai indicatoare de prioritate sau nu ai o alta forma de reglemetare de prioritate, intersectia devine una nedirijata si vei da prioritate tramvaiului, apoi respecti prioritatea de dreapta.


Codruț Beldean
Codruț Beldean 06.10.2021 15:01
Bună seara oare poate să spună și mie cineva că cum se face de la pasul 3 chestionarele trebuie trebuie să și le citești și să asculți și geometrică vă mulțumesc pentru înțelegere
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 06.10.2021 15:22

Codrut - Recomandam ca prima data sa se faca mediul de invatare si abia apoi cele 45 de chestionare, asa se invata cel mai eficient.

In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.Vizualizeza explicatiile video, asa retii mai usor. 


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓