Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de avertizare

Ai parcurs 0.0% din Indicatoare de avertizare

Bicicliști

Se amplasează la 100-200 de metri de locul în care drumul public se intersectează cu o pistă pentru biciclete.

Atenție, indicatorul rutier se adresează tuturor conducătorilor de vehicule, nu doar conducătorilor de biciclete sau trotinete electrice.

La întâlnirea acestui indicator, conducătorul de vehicul trebuie să circule cu atenție sporită fiind obligat să acorde prioritate de trecere când efectuează un viraj spre stânga sau spre dreapta şi se intersectează cu biciclete sau trotinete electrice care circulă pe pista pentru biciclete, semnalizată ca atare.

21 Comentarii Lasă un comentariu


Croitoru Anamaria
Croitoru Anamaria 08.02.2021 18:45
Pentru a da sala in Constanta este bun acest sait?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 10.02.2021 15:59

Sunt acelaesi intrebari pentru toata Romania,Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.


Posoinea Gabi
Posoinea Gabi 15.12.2021 11:13
Exact ca la sala

Catalin Tomescu
Catalin Tomescu 30.10.2020 20:37
Buna ziua ScoalaRutiera. As avea trei intrebari:

1.Pista de bicicleta nu poate sa fie decat in sensul de mers al autovechiculelor? Exemplu concret un drum cu mers pe ambele sensuri si cu piste pentru biciclete pe ambele sensuri (desenate pe trotuar) este transformat in drum cu sens unic. Pista care devine astfel de sens invers (desenata pe trotuar) mai este valabila? Si daca da are prioritate de trecere in cauzul intersectiei cu autovehicuele de pe sensul unic?
2."Vehiculele care se intersecteaza cu pistele de biciclete semnalizate corespunzator trebuie sa acorde prioriatate de trecere bicicletelor." Acele marcaje discontinue de langa trecerile de pietoni sunt considerate ca fiind piste marcate corepunzator? Iti confera ca si biciclist posibilitatea de a travesa in mers si daca da ai prioritate de trecere fata de vehiculele cu care te intersectezi?

Multumesc!

Calin Avram
Calin Avram 20.10.2020 16:48
Speram sa vedem cat mai multe semne de acestea prin Bucuresti!

Gelu
Gelu 09.09.2020 01:34
traversarea pentru biciclisti e considerata pista pentru biciclisti? eu inteleg ca ce e in paralel cu trecerea de pietoni(ex in poza unde pista este pe trotuar) sau transversal fata de axul drumului este traversare, nu pista, si nu trebuie acordata prioritate biciclistilor pe bicicleta chiar daca e foarte aproape de coltul intersectiei.Inteleg ca prioritate trebuie acordata biciclistului aflat pe bicicleta daca virez peste o pista aflata de a lungul drumului de pe care virez dreapta/stanga, si nu cand intersectez o traversare pt biciclisti pe drumul spre care virez, fie ea si foarte aproape de coltul intersectiei. In situatia din imagine trebuie acordata prioritate daca virez dreapta peste "traversarea pt biciclisti"? Semnul sigur nu e cu 100 m inainte de a ma intersecta cu vreun biciclist...
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 22.09.2020 12:12

In exemplul de mai sus nu exista trecere speciala pentru bicicliști, pista se întrerupe la pătrunderea pe partea carosabila pentru vehicule. Deci, biciclistul trebuie sa se dea jos si sa meargă pe lângă bicicleta ca sa primească prioritate, asemenea unui pieton. Sunt zone unde pistele pentru biciclete sunt conectate de o parte si de cealaltă a carosabilului pentru vehicule de o trecere speciala pentru bicicliști, dar acestea sunt semaforizate si nu se mai pune problema pentru ca acolo dictează semafoarele.Deci, in exemplul de mai sus, pista terminându-se fără a continua si peste benzile de circulație, nu vei acorda prioritate, deoarece acesta nu se afla pe o pista de biciclete in acel moment. Însă îți recomandam sa fii foarte atent ca sa oprești la timp pentru a evita un accident. Mai bine acorzi prioritate chiar daca tu ești cel care are, decât sa fii implicat intru-un accident, mai ales cu participanții la trafic vulnerabili, cum ar fi pietonii sau bicicliștii.Alina Stanciu
Alina Stanciu 29.06.2020 20:59
si daca vrem sa iesim cu masina de pe o straduta laterala pentru a intra pe drumul principal si ne trece un biciclist prin fata? ii lasam loc cat sa poate merge sau el este obligat sa astepte?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 30.06.2020 20:05

Daca tu ieși de pe un drum fără prioritate trebuie sa acorzi prioritate de trecere tuturor vehiculelor care circula pe drumul transversal (prioritar), indiferent ca este o bicicleta sau o masina si indiferent daca bicicleta este pe banda de circulație normala sau banda speciala pentru bicicliști.Claudiu
Claudiu 15.06.2020 07:10
Salut,

Si daca pista de biciclete traverseaza perpendicular drumul si soferul nu vireaza nici la stanga nici la dreapta ci merge drept?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 30.06.2020 20:08

Conducătorii de biciclete care traversează pe o asemenea trecere pentru bicicliști au prioritate acolo unde sunt semafoare si șoferii au roșu si acolo unde șoferii trebuie sa vireze fie stânga, fie dreapta, însă nu si unde este drum drept. Dar daca aceștia coboară de pe bicicleta, mergând pe lângă aceasta, pe trecerea de pietoni, aceștia vor avea prioritate.Petrescu Mihai
Petrescu Mihai 14.03.2020 14:59
Cine este vinovat?
Am văzut un accident in care un sofer mergea pe direcția înainte, in oraș, dar cu viteză redusă. Dar deodată fără sa semnaleze a făcut dreapta se intre intr-o curte. In acel timp, venea un BICICLIST, pe partea dreaptă a drumului, si il DEPĂȘEA pe dreapta pe cel cu mașina. Si cum soferul in timpul ala a făcut dreapta, l-a lovit pe biciclist cu partea dreaptă a mașinii.
Deci...cine e vinovat?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 15.03.2020 18:26

Depășirea se face pe partea stângă. Deci, vina este a biciclistului. Dar decizia finala o sa o ia polițistul.t.viorel2014@yahoo.com
t.viorel2014@yahoo.com 16.01.2020 06:44
Salut Salut Școală Rutieră, cum procedam când întâlnim indicatorul bicicliști într-o intersecție dirijata prin indicatorul drum cu prioritate, circulam pe direcția înainte și întâlnim indicatorului și marcajul transversal pentru bicicliști? Mulțumesc!
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 18.01.2020 13:01

Conducătorii de biciclete care traversează pe o asemenea trecere pentru bicicliști au prioritate acolo unde sunt semafoare si șoferii au roșu si acolo unde șoferii trebuie sa vireze fie stânga, fie dreapta, însă nu si unde este drum drept. Dar daca aceștia coboară de pe bicicleta, mergând pe lângă aceasta, pe trecerea de pietoni, aceștia vor avea prioritate.Andreea Denise
Andreea Denise 22.03.2019 15:37
Multumesc!

Andreea Denis
Andreea Denis 05.03.2019 23:57
Cand se da prioritate la biciclisti? Cand tu ca conducator de vehicul faci un viraj la stanga si drapta sau biciclistul cand face virajul?
Alice Mault
Alice Mault 07.03.2019 13:54
Cand tu ca si conducator executi virajul la stanga sau la dreapta.
Nicoleta Ana Maria Vasile
Nicoleta Ana Maria Vasile 22.03.2019 10:12
Da
Munteanu Mădălin
Munteanu Mădălin 03.07.2019 11:50
Tu.
Apostol Giani
Apostol Giani 23.08.2019 19:17
Când interectezi pista de biciclete

Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓