Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de avertizare

Ai parcurs 0% din Indicatoare de avertizare

Copii

Denumire:

„Copii”

Semnificație (informație importantă):

Acest indicator vă avertizează că urmează să întâlniți un loc frecventat de copii, cum ar fi școli, grădinițe, locuri de joacă, parcuri, etc.. Este indicat să sporiți atenția pentru a putea oprii în siguranță în cazul apariției pe neașteptate a copiilor pe partea carosabilă.

Legislația rutieră obligă conducătorii de vehicule care întâlnesc indicatorul „Copii” să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități sau 50 km/h în afara localităților în intervalul orar 7:00 - 22:00.

Amplasare (informație suplimentară):

În apropierea locurilor deosebit de frecventate de copii: școli, terenuri de joacă etc.

Fiind un indicator de avertizare, amplasarea acestui indicator se face la o distanță de maximum 50 de metri înainte de locul periculos, în localități sau la o distanță cuprinsă între 100 și 250 de metri înainte de locul periculos, în afara localităților.

Alte informații utile (informație suplimentară):

Regulament** - Articolul 123

Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteza care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, în următoarele situaţii:
g) în zona de acţiune a indicatorului de avertizare "Copii" în intervalul orar 7,00-22,00, precum şi a indicatorului "Accident";

Găsiți mai multe despre „Vitezele maxime admise și cazuri de reducere a vitezei” în această lecție Audio-Video 3D --> Codul Rutier - Viteza de deplasare

** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

6 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.