Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de avertizare

Ai parcurs 0% din Indicatoare de avertizare

Presemnalizare trecere pentru pietoni

Denumire:

„Presemnalizare trecere pentru pietoni”

Semnificație (informație importantă):

Acest indicator se găsește amplasat la apropierea de o trecere pentru pietoni, la 50 de metri înaintea acestora în localități iar în afara localităților la 100 - 250 de metri înaintea acestora. Acest indicator vă avertizează că urmează să întâlniți o trecere pentru pietoni, zonă prin care este necesar să circulați cu atenție sporită pentru a putea reduce viteza și eventual a opri la trecerea pentru pietoni care urmează, dacă este cazul, pentru a acorda prioritate pietonilor care traversează. Acest indicator este urmat întotdeauna de indicatorul ''Trecere pentru pietoni''.

Amplasare (informație suplimentară):

La apropierea de o trecere pentru pietoni, astfel:

  • în intravilan, înaintea fiecărei treceri pentru pietoni;
  • în afara localităților, pe toate drumurile, cu excepția celor de pământ.

Nu se instalează atunci când poziția sa coincide cu indicatorul figura „Copii”.

Alte informații utile (informație suplimentară):

Trebuie reținut că acest indicator este un indicator de avertizare și are rolul de a avertiza (a preveni) conducătorii vehiculelor despre prezența unor pericole pe sectorul de drum care urmează, mai exact despre prezenta unei treceri pentru pietoni. Prin urmare, acest indicator nu creează obligații pentru conducătorii de vehicule. Obligațiile sunt create de existența trecerii pentru pietoni, nu de indicatorul de avertizare „Presemnalizare trecere pentru pietoni”.

Găsiți mai multe despre „Trecerea pentru pietoni și obligațiile pietonilor” în această lecție Audio-Video 3D --> Codul Rutier - Trecerea pentru pietoni și obligațiile pietonilor

13 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.