Trecere pentru pietoni - Indicatoare de informare

Ai parcurs 0.0% din Indicatoare de informare

Trecere pentru pietoni

Se instalează în apropierea unei treceri pentru pietoni. De obicei, este precedat și de indicatorul rutier "Presemnalizare trecere pentru pietoni".

La întâlnirea acestui indicator manevrele de: oprire, staționare, întoarcere și mers înapoi sunt interzise la mai puțin de 25 de metri înainte și după trecerea pentru pietoni. Iar manevra de depășire se interzice doar pe trecerea pentru pietoni.

Conform Art. 123. Din Regulament: Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu maxim 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, când sunt pietoni în apropierea trecerii. Dacă drumul are două sau mai multe benzi, conducătorul de vehicul nu mai are această obligație.

Conform Art. 135. Din Regulament: Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere pietonului care traversează pe trecerea pentru pietoni, atunci când acesta se află pe sensul de mers al vehiculului.

Art. 123. Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor, la trecerile pentru pietoni nesemaforizate, semnalizate prin indicatoare şi marcaje, când drumul public are cel mult o bandă pe sens, iar pietonii aflaţi pe trotuar, în imediata apropiere a părţii carosabile, intenţionează să se angajeze în traversare.

Art. 135. Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere pietonului care traversează drumul public, prin loc special amenajat, marcat şi semnalizat corespunzător ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci când acesta se află pe sensul de mers al vehiculului.

4 Comentarii Lasă un comentariu

Mihai Negel
Mihai Negel 28.08.2020 19:00
Mersi suntet super
Corny Corny
Corny Corny 09.12.2018 20:20
Daca drumul are sa zicem 2 benzi pe sens si pietonul s.a angajat sa traverseze din partea stanga sensului nostru de mers dar nu a trecut axul drumului in momentul cand sa zicem mai avem 10 metripina la trecere, sintem obligati sa oprim sau sa circulam cu viteza redusa pina trecem de marcaj pietonal
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 29.12.2018 14:09

Este important sa iți calculezi bine timpii, in funcție de viteza de deplasare, in așa fel încât sa nu ajungi in situația in care pietonul sa ajungă pe sensul tău de mers in timp ce tu încă nu ai trecut cu totul lungimea mașinii de trecerea de pietoni. Dar cel mai sigur este sa oprești în situația descrisa de tine.


Nikolas Valy
Nikolas Valy 23.06.2019 21:11
Ești obligat să oprești până trec pietoni după îți poți continua drumul .

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓