Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de informare

Ai parcurs 0.0% din Indicatoare de informare

Trecere pentru pietoni

Acest indicator sa instalează în apropierea unei treceri pentru pietoni. Conturul din folie retroreflectorizantă de culoare galbenă fluorescentă asigură o vizibilitate sporită atât ziua cât și noaptea. De obicei, este precedat și de indicatorul rutier "Presemnalizare trecere pentru pietoni".

La întâlnirea acestui indicator manevrele de: oprire, staționare, întoarcere și mers înapoi sunt interzise la mai puțin de 25 de metri înainte și după trecerea pentru pietoni. Iar manevra de depășire se interzice doar pe trecerea pentru pietoni.

Conform Art. 123. Din Regulament: Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu maxim 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, când sunt pietoni în apropierea trecerii. Dacă drumul are două sau mai multe benzi, conducătorul de vehicul nu mai are această obligație.

Conform Art. 135. Din Regulament: Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere pietonului care traversează pe trecerea pentru pietoni, atunci când acesta se află pe sensul de mers al vehiculului.

Art. 123. Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor, la trecerile pentru pietoni nesemaforizate, semnalizate prin indicatoare şi marcaje, când drumul public are cel mult o bandă pe sens, iar pietonii aflaţi pe trotuar, în imediata apropiere a părţii carosabile, intenţionează să se angajeze în traversare.

Art. 135. Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere pietonului care traversează drumul public, prin loc special amenajat, marcat şi semnalizat corespunzător ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci când acesta se află pe sensul de mers al vehiculului.

7 Comentarii Lasă un comentariu


Claudia Zurlica
Claudia Zurlica 18.06.2020 16:00
Există o diferență între acest semn și cel fără chenar reflectorizant?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 03.07.2020 10:46

Nu. Chenarul doar atrage mai mult atentia asupra indicatorului.Buhaiu Orlando
Buhaiu Orlando 01.10.2018 18:16
*oprire, stationare , intoarcere si mers inapoi sunt interzie* , dar daca ne uitam in partea dreapta sunt 4 masini care stationeaza, desii se spune ca nu avem voie de la cel putin 25m,
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 01.10.2018 18:24

Asta pentru ca astfel de contraventii sunt sanctionate foarte, foarte rar de carte agentii de politie. Dar in caz ce se depune plangere la politie in acest sens, politistii nu au cum sa mai evitea sanctionarea.


Monica Linca
Monica Linca 16.03.2019 20:45
Corect la asta mam uitat si eu ....Plus ca dece trebuie sa depuna cineva o plangere si sa nu se ia masuri de catre cei angajati....Dar in fine Romania
crs crs
crs crs 16.09.2019 15:23
Monica, mai intai invata sa scrii si dupa sa comentezi.
Dana Rostaş
Dana Rostaş 08.11.2019 19:31
Cred ca lângă fiecare trecere de pietoni, vedem cate o mașină parcată ( ca sa nu zic mai multe)

Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓