Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de informare

Ai parcurs 0% din Indicatoare de informare

Trecere pentru pietoni

Acest indicator sa instalează în apropierea unei treceri pentru pietoni. Conturul din folie retroreflectorizantă de culoare galbenă fluorescentă asigură o vizibilitate sporită atât ziua cât și noaptea. De obicei, este precedat și de indicatorul rutier "Presemnalizare trecere pentru pietoni".

La întâlnirea acestui indicator manevrele de: oprire, staționare, întoarcere și mers înapoi sunt interzise la mai puțin de 25 de metri înainte și după trecerea pentru pietoni. Iar manevra de depășire se interzice doar pe trecerea pentru pietoni.

Conform Art. 123. Din Regulament: Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu maxim 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, când sunt pietoni în apropierea trecerii. Dacă drumul are două sau mai multe benzi, conducătorul de vehicul nu mai are această obligație.

Conform Art. 135. Din Regulament: Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere pietonului care traversează pe trecerea pentru pietoni, atunci când acesta se află pe sensul de mers al vehiculului.

Art. 123. Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor, la trecerile pentru pietoni nesemaforizate, semnalizate prin indicatoare şi marcaje, când drumul public are cel mult o bandă pe sens, iar pietonii aflaţi pe trotuar, în imediata apropiere a părţii carosabile, intenţionează să se angajeze în traversare.

Art. 135. Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere pietonului care traversează drumul public, prin loc special amenajat, marcat şi semnalizat corespunzător ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci când acesta se află pe sensul de mers al vehiculului.

7 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.