Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de avertizare

Ai parcurs 0% din Indicatoare de avertizare

Căderi de pietre

Denumire:

„Căderi de pietre”

Semnificație (informație importantă):

Se găsește instalat de obicei în zonele montane și vă avertizează că vă apropiați de un sector de drum pe care sunt posibile căderi de pietre sau stânci de pe versanți. Dacă lungimea sectorului periculos depășește 500 de metri, sub indicator se găsește instalat panoul adițional „Lungimea sectorului periculos la care se referă indicatorul” pentru a preciza care este lungimea respectivului sector de drum periculos.

Amplasare (informație suplimentară):

La apropierea de un sector de drum pe care sunt posibile căderi de pietre sau stânci de pe versanți. Simbolul indică partea din care pot cădea pietre sau stânci. Dacă lungimea sectorului periculos  depășește 0,5 km, sub indicator se instalează un panou adițional „Lungimea sectorului periculos la care se referă indicatorul” și, după caz, se repetă la fiecare 0,5 km, pe panoul adițional înscriindu-se distanța rămasă până la sfârșitul sectorului periculos.

Alte informații utile (informație suplimentară):

Conducătorul de vehicul NU are obligația de a reduce viteza la întâlnirea indicatorului „Căderi de pietre” dar i se recomandă să circule cu atenție sporită și să părăsească cât mai repede posibil zona periculoasă. Pe sectorul de drum periculos semnalizat cu indicatorul „Căderi de pietre” NU este interzisă efectuarea manevrelor, dar din punct de vedere preventiv și având în vedere că vă aflați într-o zonă periculoasă pe care este recomandat să o părăsiți cât mai repede posibil, nu sunt recomandate manevrele de oprire, staționare, mers înapoi și întoarcere, iar manevra de depășire nu se recomandă pentru că nu vă puteți asigura corespunzător că pe carosabil nu se găsesc pietre sau stânci deja căzute.

Indicatoarele de avertizare - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Indicatoare rutiere și semnalizarea temporară

24 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.