Pasul 1 - Cursuri » Curs de legislație rutieră explicat Audio-VIDEO 3D

Ai parcurs 0.0% din Curs de legislație rutieră explicat Audio-VIDEO 3D

Capitolul 3 - partea 6 - Indicatoare rutiere

Capitolul 3 - partea 6 - Indicatoare rutiere


Articole de referință din legislația în vigoare

OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 (Codul rutier)
Regulament = REGULAMENT de aplicare a  OUG 195/2002 (Regulamentul codului rutier)

Regulament - Articolul 64

Indicatoarele instalate pe drumurile publice sunt:

a) de avertizare;

b) de reglementare, care pot fi:

1. de prioritate;
2. de interzicere sau restricţie;
3. de obligare;

c) de orientare şi informare, care pot fi:

1. de orientare;
2. de informare;
3. de informare turistică;
4. panouri adiţionale;
5. indicatoare kilometrice şi hectometrice;

d) mijloace de semnalizare a lucrărilor, care cuprind:

1. indicatoare rutiere temporare;
2. mijloace auxiliare de semnalizare a lucrărilor.

Regulament - Articolul 65

(1) Indicatoarele se instalează, de regula, pe partea dreaptă a sensului de mers. În cazul în care condiţiile locale împiedică observarea din timp a indicatoarelor de către conducătorii cărora li se adresează, ele se pot instala ori repeta pe partea stânga, în zona mediană a drumului, pe un refugiu ori spaţiu interzis circulaţiei vehiculelor, deasupra părţii carosabile sau de cealaltă parte a intersecţiei, în loc vizibil pentru toţi participanţii la trafic.

(2) Indicatoarele pot fi însoţite de panouri cu semne adiţionale conţinând inscripţii sau simboluri care le precizează, completează ori limitează semnificaţia.

(3) Semnele adiţionale se pot aplica pe panouri ce includ indicatoare ori chiar pe indicatoare, dacă înţelegerea semnificaţiei acestora nu este afectata.

Regulament - Articolul 66

(1) Semnificaţia unui indicator este valabilă pe întreaga lăţime a părţii carosabile deschise circulaţiei conducătorilor cărora li se adresează.

(2) Când indicatorul este instalat deasupra benzii sau benzilor, semnificaţia lui este valabilă numai pentru banda ori benzile astfel semnalizate.

(3) Semnificaţia indicatorului de avertizare începe din locul unde este amplasat. În cazul indicatoarelor care avertizează sectoare periculoase, zona de acţiune a indicatoarelor este reglementata prin plăcuţe adiţionale.

(4) Indicatoarele de avertizare se instalează înaintea locului periculos, la o distanţă de maximum 50 m în localităţi, intre 100 m şi 250 m în afara localităţilor, respectiv intre 500 m şi 1.000 m pe autostrăzi şi drumuri expres. Când condiţiile din teren impun amplasarea la o distanţă mai mare, sub indicator se instalează un panou adiţional "Distanta intre indicator şi începutul locului periculos".

(5) Pe autostrăzi şi drumuri expres, în toate cazurile, sub indicator este obligatoriu să se instaleze un panou adiţional "Distanta intre indicator şi începutul locului periculos". În situaţia în care lungimea sectorului periculos depăşeşte 1.000 m, sub indicator se montează panoul adiţional "Lungimea sectorului periculos la care se referă indicatorul".

(6) Semnificaţia indicatoarelor de interzicere sau de restricţie începe din dreptul acestora. În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică reglementarea ori a unor indicatoare care să anunţe sfârşitul interdicţiei sau al restricţiei, semnificaţia acestor indicatoare încetează în intersecţia cea mai apropiată. Când indicatoarele de interzicere sau restricţie sunt instalate împreună cu indicatorul ce anunţă intrarea într-o localitate, semnificaţia lor este valabilă pe drumul respectiv până la întâlnirea indicatorului "Ieşire din localitate", cu excepţia locurilor unde alte indicatoare dispun altfel.Dacă nu puteți/doriți să vizionați varianta AUDIO-VIDEO a cursului, puteți citi varianta text ilustrată cu imagini.

Varianta text Capitolul 3 - partea 6 - Indicatoare rutiere

Codul Rutier - Indicatoare rutiere

Indicatoarele rutiere au rolul de a avertiza, reglementa, orienta și informa participanții la trafic în vederea desfășurării în deplină siguranță a traficului.

Indicatoarele instalate pe drumurile publice sunt (art. 64 din Regulament):

a) de avertizare;

b) de reglementare, care pot fi:

1. de prioritate;
2. de interzicere sau restricţie;
3. de obligare;

c) de orientare şi informare, care pot fi:

1. de orientare;    
2. de informare;
3. de informare turistică;
4. panouri adiţionale;
5. indicatoare kilometrice şi hectometrice;

d) mijloace de semnalizare a lucrărilor, care cuprind:

1. indicatoare rutiere temporare;
2. mijloace auxiliare de semnalizare a lucrărilor.

INDICATOARE DE AVERTIZARE

Indicatoarele de avertizare, de regulã, au forma unui triunghi echilateral, cu chenarul de culoare roșie în care, pe un fond alb sunt figurate diferite simboluri de culoare neagră reprezentând natura pericolelor ce urmează a fi întâlnite. Indicatoarele de avertizare au ca obiect avertizarea participanților la traficul rutier asupra existenței unui pericol pe drum, indicându-se și natura acestuia.

indicatoare de avertizare

Sub indicatoarele de avertizare se pot instala panourile aditionare: „Distanța între indicator și începutul locului periculos” și „Lungimea sectorului periculos la care se referă indicatorul” (art. 66 alin. 3, 4 și 5 din Regulament).

INDICATOARE DE REGLEMENTARE DE PRIORITATE

Indicatoarele de reglementare de prioritate reglemetează ordinea de pătrundere într-o intersecție atunci când traiectoriile de deplasare a cel puțin două vehicule se intersectează sau ordinea de trecere pe sectoarele de drum îngustat, ce nu permit trecerea simultană a două vehicule venind din sensuri opuse.

indicaotoare de prioritate

Indicatoarele cu ajutorul cărora se reglementează circulația într-o intersecție sunt: ''Cedează trecerea'', ''Oprire'' și ''Drum cu prioritate''. Acestea au forme diferite față de celelalte indicatoare, pentru a putea fi identificate și atunci când sunt văzute din spate.

INDICATOARE DE REGLEMENTARE DE INTERZICERE SAU RESTRICȚIE

Indicatoarele de interzicere sau de restricţie, de regulã, au forma rotundă, cu chenarul de culoare roșie în care, pe un fond alb sunt figurate diferite simboluri de culoare neagră.

Semnificaţia indicatoarelor de interzicere sau de restricţie începe din dreptul acestora. În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică reglementarea ori a unor indicatoare care să anunţe sfârşitul interdicţiei sau al restricţiei, semnificaţia acestor indicatoare încetează în intersecţia cea mai apropiată.

indicatoare de interzicere sau restrictie

Când indicatoarele de interzicere sau restricţie sunt instalate împreună cu indicatorul ce anunţă intrarea într-o localitate, semnificaţia lor este valabilă pe drumul respectiv până la întâlnirea indicatorului "Ieşire din localitate", cu excepţia locurilor unde alte indicatoare dispun altfel (art. 66 alin. 6 din Regulament).

INDICATOARE DE OBLIGARE

Acestea au, de regulã, formă rotundă pe fond albastru cu simboluri de culoare albă, obligând conducătorii de vehicule să se deplaseze numai pe anumite direcții, sau să circule numai pe anumite drumuri.

indicatoare de obligare

INDICATOARE DE ORIENTARE

Aceste indicatoare, de regulã, au formă dreptunghiulară sau patrată pe fond albastru sau verde scrise cu caractere de culoare albă, orientând conducătorii de vehicule prin presemnalizarea direcțiilor de urmat, trasee de ocolire, destinații sau puncte de interes.

indicatoare de orientare

INDICATOARE DE INFORMARE

Aceste indicatoare informează conducătorii de vehicule asupra modalității de executare a unor manevre, precum și despre existența unor puncte de interes.

indicatoare de informare

INDICATOARE DE INFORMARE TURISTICĂ

Aceste indicatoare informează conducătorii de vehicule despre existența unor puncte turistice.

indicatoare de informare turistica

PANOURI ADIȚIONALE

Panourile adiționale pot însoți indicatoarele și conțin inscripții sau simboluri care pot preciza, completa ori limita semnificația indicatoarelor. Asemenea inscripții sau simboluri se pot aplica și pe panouri ce includ indicatoarele ori chiar pe indicatoare, dacă înțelegerea semnificației acestora nu este afectată (art. 65 alin. 2 și alin. 3 din Regulament).

panouri aditionale

INDICATOARE KILOMETRICE ȘI HECTOMETRICE

Indicatoarele kilometrice şi hectometrice sunt destinate informării participanţilor la trafic asupra distanţelor între localităţi. Se montează pe marginea tuturor categoriilor de drumuri.

indicatoare kilometrice si hectometrice

Indicatoarele kilometrice se utilizează pentru indicarea categoriei administrative a drumului, numărului de ordine al acestuia în rețeaua drumurilor publice, precum și a poziției kilometrice exprimat prin distanța în kilometri de la începutul drumului.

Indicatoarele kilometrice servesc și pentru indicarea distanțelor până la centrul primei localități mai importante, precum și până la centrul localității celei mai apropiate.

Indicatoarele hectometrice se găsesc instalate intre două indicatoare kilometrice din o sută în o sută de metri.

INDICATOARE  RUTIERE  TEMPORARE  ȘI  MIJLOACE  AUXILIARE  DE  SEMNALIZARE  A  LUCRARILOR

Acestea modifică regimul normal de desfășurare a circulației, fondul acestora fiind de culoare galbenă.

indicatoare temporare si mijloace de semnalizare a lucrarilor

Se folosesc pe segmentele drumului public deschis circulației, unde:

  • au loc lucrari de construire, modernizare, reabilitare;
  • s-au produs accidente rutiere;
  • s-au produs calamități, catastrofe, etc.

ALTE REGULI!!!

Indicatoarele se instalează, de regula, pe partea dreaptă a sensului de mers. În cazul în care condiţiile locale împiedică observarea din timp a indicatoarelor de către conducătorii cărora li se adresează, ele se pot instala ori repeta pe partea stânga, în zona mediană a drumului, pe un refugiu ori spaţiu interzis circulaţiei vehiculelor, deasupra părţii carosabile sau de cealaltă parte a intersecţiei, în locuri vizibile pentru toţi participanţii la trafic (art. 65 alin. 1 din Regulament).

indicator instalat pe partea stanga a drumului

indicator repetat in zona mediana

indicator repetat pe un refugiu sau spatiu interzis circulatiei

indicator repetat deasupra partii carosabile

indicator repetat de cealalata parte a intersectiei

Semnificația unui indicator este valabilă pe întreaga lăţime a părţii carosabile deschise circulaţiei conducătorilor cărora li se adresează (art. 66 alin. 1 din Regulament).

valabilitatea indicatoarelor pe intreaga parte carosabila

Când indicatorul este instalat deasupra benzii sau benzilor, semnificaţia lui este valabilă numai pentru banda ori benzile astfel semnalizate (art. 66 alin. 2 din Regulament).

indicator instalat deasupra fiecarei benzi de circulatie

61 Comentarii Lasă un comentariu


Izabela Nicoleta Grosu
Izabela Nicoleta Grosu 23.09.2022 12:12
Este o greșeală ca le copiem pe caiet ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 23.09.2022 15:42

Vezi explicatiile video asa retii mai usorCiobotaru Daniela
Ciobotaru Daniela 23.08.2022 17:31
Am inteles,azi de la un prieten ca intrebarile de la sala poti sa le faci pana la 20 de puncte,dupa calculatorul ia dat cu totul altfel de intrebari care nu stia nici decum,acum nu stiu ce sa fac si am intentia sa intru in scoala de soferi,va rog sfaturi....multumesc.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 24.08.2022 16:47

Nu este adevarat.La examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde intrebarile de la mediul de invatare.Poti sa treci prin toate intrebarile pe care le ai in chestionar apasand pe "Raspund mai tarziu" si o sa vezi ca nu se schimba nimic.Odata generat chestionarul asa iti ramane nu se mai schimba nimic in el.


Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 24.08.2022 16:47

Urmeaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.Repeta mediul de invatare pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.Vezi explicatiile video asa retii mai usorionel jderu
ionel jderu 29.05.2022 05:27
Bună ziua pentru scuter electric care nu depășește 25 km.ce trebuie să știm
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 29.05.2022 07:29

Ca să conduceți un scuter pe drumurile publice vă trebuie permis de conducere, nu contează categoria permisului! Puteți conduce fără permis doar biciclete electrice, trotinete electrice sau alte vehicule electrice ce nu depășesc viteza de 25km/h iar cu acestea trebuie sa vă deplasați pe pistele de biciclete acolo unde acestea există.Conform legilației in vigoare toate vehiculele ce depășesc viteza de deplasare de 25km/h trebuie inregistrate ca mopede la primărie și se pot conduce pe drumurile publice doar dacă sunteți posesorul unui carnet de conducere.Eremia Maria
Eremia Maria 10.01.2022 18:52
Buna eu nu inteleg nimic ma poate ajuta cineva ?.sa imi explice cum se procedeaza
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.01.2022 14:39

Recomandam ca sa se faca toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.Vezi explicatiile video asa retii mai usor.Stefania Andreea
Stefania Andreea 10.10.2021 14:15
Buna ziua mie nu imi merge accest video ce sa fac? Si as mai avea o întrebare eu mai am 4 sedinte la instructorul pe care il am si pana acum nu prea a avut nimic de comentat la cum anume conduc dar de cand iam zis ca va trebui sa dau sala si traseul in bucuresti ca nu am reușit sa fiu luata in spațiu in Oltenița de vreo 2 ședințe imi tot face observați la tot eu nu înțeleg ce anume sa întâmplăt asa dintr-o data
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 10.10.2021 15:08

Schimba browserul de internet.Pauna Ioana Claudia
Pauna Ioana Claudia 07.10.2021 21:43
De ce nu merge sa vad video??
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 08.10.2021 09:59

Schimba browserul de internet.Odica iuliana
Odica iuliana 13.07.2021 15:57
Bună ziua ce este mai important sa citesc sau sa ascult și vad video??sau trebuie sa și citesc sa urmăresc video??
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 14.07.2021 15:37

Recomandam sa vizualizezi explicatiile video, asa retii mai usor.Liviu Mocanu
Liviu Mocanu 12.05.2021 06:07
Buna ziua. Am avut o scurta discutie contradictorie pe youtube cu un instructor care simula o proba de examen. Se referea la prezenta indicatorului STOP in dreptul caruia era marcata linia continua, dupa care era trecere de pietoni, intr-o intersectie. Isi invata elevul ca trebuie sa opreasca la limita de vizibilitate maxima,care, in cazul prezentat, implica trecerea peste marcajul continuu. I-am spus ca legea cere oprirea rotii la limita marcajului si, in cazul in care vizibilitatea nu este convenabila, reiei miscarea cu conditia de a acorda prioritate ( oprire sau continuarea lenta a miscarii, in viraj ). Dumnealui spunea ca marcajul continuu se referea la trecerea pentru pietoni si, nefiind pieton in zona, nu era obligat sa opreasca la limita acestuia.

Danut Bot
Danut Bot 14.04.2021 07:21
Buna’ m-am înscris la școala de șoferi . Ce trebuie sa învăț prima data ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 14.04.2021 15:00

Recomandam ca sa se faca toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.

In acest fel inveti eficient si promovezi examenul teoretic Sergiu Micluți
Sergiu Micluți 10.12.2020 23:45
Vă salut cu mare respect și țin să vă mulțumesc pentru acest conținut de legislație rutieră, însă am o întrebare?
Conținutul video / audio se tot întrerupe, chiar dacă aplic o rezoluție mai mică pe video!
Cont de Facebook nu folosesc deloc și unde aş putea să vă contactez pentru a remedia această problemă?
MULȚUMESC
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 24.12.2020 14:32

Buna ziua! Ne pare rău ca întâmpinați aceasta problema. Credem ca problema vine de la sursa de internet sau de la performanta dispozitivului. Pentru început încercați de pe o alta sursa de internet si vedeți daca se schimba in bine. Ne puteți contacta pe email la office@scoalarutiera.roDelia Serbanescu
Delia Serbanescu 02.12.2020 20:14
Foarte bine structurata informatia si frumos explicata. Eu am downloadadt aplicatia de pe google store si invat pentru A. Singura problema este ca se blocheaza des, mai ales cand vrei sa acesezi partea video. Am observat ca asta se mai intampla si din cauza unor reclame.
In rest felicitari!
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 24.12.2020 14:33

Buna ziua! Problemele cu blocarea aplicatiei inca persista?Catalina Rurac
Catalina Rurac 06.08.2020 09:45
Bună ziua, ce documente sunt necesare pentru înscrierea la școală de șoferi?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 06.08.2020 15:16

Sava Natalia
Sava Natalia 01.07.2020 19:50
Bună seara,sper să am succes cu aceste studii.e prima oară cind învăț....
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 02.07.2020 15:54

Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.

Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte. Andreea Popescu
Andreea Popescu 05.06.2020 14:49
Buna ziua .
Am pornit videoclipul dar nu se vede ! Doar se aude.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 06.06.2020 10:33

Instalati aplicatia noastra pentru android de aici -> http://bit.ly/școala-rutieră-apk. Sau incercati de pe alt browser de internet.


Uno Numero
Uno Numero 22.07.2020 13:04
O sa mearga atunci cand se va astepta 2 saptamani pentru examen in Arges!

Mihaela Cozma
Mihaela Cozma 09.03.2020 08:17
Buna ziua! Nu pot sa vad videoclipurile..
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 09.03.2020 09:22

Contactati-ne prin messenger pe pagina noastra de Facebook ca sa va putem ajuta.


Lasă un comentariu

CUPRINS
Capitolul 1 - partea 1 - Drumul public Capitolul 1 - partea 2 - Sensul și banda de circulație Capitolul 2 - partea 1 - Deplasarea vehiculelor pe drumul public Capitolul 2 - partea 2 - Circulația în intersecții Capitolul 3 - partea 1 - Semnalizarea rutieră și ordinea de prioritate Capitolul 3 - partea 2 - Semnalele polițistului rutier Capitolul 3 - partea 3 - Semnalele speciale de avertizare Capitolul 3 - partea 4 - Semnalizarea temporară Capitolul 3 - partea 5 - Semnalele luminoase sau sonore Capitolul 3 - partea 6 - Indicatoare rutiere Capitolul 3 - partea 7 - Marcaje rutiere Capitolul 4 - partea 1 - Drumul cu sens unic Capitolul 4 - partea 2 - Intersecția cu sens giratoriu Capitolul 4 - partea 3 - Autostrada Capitolul 4 - partea 4 - Zona rezidenţială şi pietonală Capitolul 5 - partea 1 - Prioritatea și acordarea priorității Capitolul 5 - partea 2 - Prioritatea de trecere - acordată prin indicatoare Capitolul 5 - partea 3 - Prioritatea de trecere - acordata prin lege Capitolul 5 - partea 4 - acordarea priorității Capitolul 5 - partea 5 - alte cazuri de acordare de prioritate Capitolul 6 - partea 1 - manevre - depășirea Capitolul 6 - partea 2 - manevre - oprirea și staționarea Capitolul 6 - partea 3 - manevre - oprirea interzisă Capitolul 6 - partea 4 - manevre - staționarea interzisă și parcarea Capitolul 6 - partea 5 - manevre - întoarcerea Capitolul 6 - partea 6 - manevre - mersul înapoi Capitolul 7 - partea 1 - locuri și situații speciale - trecerea la nivel cu calea ferată Capitolul 7 - partea 2 - trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere Capitolul 7 - partea 3 - trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere Capitolul 7 - partea 4 - trecerea pentru pietoni Capitolul 7 - partea 5 - drumul în curbă Capitolul 7 - partea 6 - drumul în rampă și în pantă Capitolul 8 - partea 1 - Permisul de conducere Capitolul 8 - partea 2 - Condiții obținere permis și echivalări Capitolul 8 - partea 3 - Viteza de deplasare Capitolul 8 - partea 4 - Starea tehnică a vehiculelor Capitolul 8 - partea 5 - Sistemul de iluminare și semnalizare luminoasă Capitolul 9 - partea 1 - Obligațiile conducătorilor auto la plecarea la traseu Capitolul 9 - partea 2 - Obligațiile și interdicțiile conducătorilor de vehicule în timpul deplasării Capitolul 9 - partea 3 - Obligațiile conducătorilor auto la transportul copiilor Capitolul 9 - partea 4 - Obligațiile conducătorilor auto în caz de accident Capitolul 9 - partea 5 - Obligațiile conducătorilor auto în caz de defecțiune tehnică Capitolul 9 - partea 6 - Obligațiile conducătorilor auto cu vechime mai mică de un an Capitolul 9 - partea 7 - Obligațiile conducătorilor auto de transport public de persoane Capitolul 9 - partea 8 - Obligațiile conducătorilor auto de transport de mărfuri Capitolul 9 - partea 9 - Obligațiile prorietarilor sau deținătorilor de vehicule Capitolul 9 - partea 10 - Obligațiile conducătorilor auto la remorcarea vehiculelor Capitolul 9 - partea 11 - Obligațiile conducătorilor de mopede, biciclete și trotinete electrice Capitolul 9 - partea 12 - Obligații și interziceri pietoni Capitolul 10 - partea 1 - Contravenții și infracțiuni Capitolul 10 - partea 2 - Infracțiuni - Conducerea unui vehicul neînmatriculat Capitolul 10 - partea 3 - Infracțiuni - Conducerea unui vehicul fără permis de conducere Capitolul 10 - partea 4 - Infracțiuni - Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe Capitolul 10 - partea 5 - Infracțiuni - Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia Capitolul 10 - partea 6 - Infracțiuni - diverse Capitolul 10 - partea 7 - Contravenții - introducere Capitolul 10 - partea 8 - Contravenții - clasa 1 Capitolul 10 - partea 9 - Contravenții - clasa 2 Capitolul 10 - partea 10 - Contravenții - clasa 3 Capitolul 10 - partea 11 - Contravenții - clasa 4 Capitolul 10 - partea 12 - Contravenții - clasa 5 (doar pentru persoane juridice) Capitolul 10 - partea 13 - Alte sancțiuni (punctele de penalizare, interdicția de a conduce pe teritoriul României și reținerea / retragerea / suspendarea / anularea permisului de conducere) Capitolul 10 - partea 14 - Reținerea certificatului de înmatriculare sau înregistrare Capitolul 10 - partea 15 - Confiscarea, imobilizarea și radierea din oficiu Capitolul 10 - partea 16 - Consumul de alcool și procedura de recoltare probe

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓