Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de avertizare

Ai parcurs 0.0% din Indicatoare de avertizare

Drum îngustat pe ambele părți

Indicatorul se amplasează la 100-200 de metri de locul în care sectorul de drum începe să se îngusteze pe ambele părți cu cel puțin jumătate de metru.

La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat să reducă viteza, iar manevrele de oprire, staționare, mers înapoi și întoarcere sunt interzise. Manevra de depășire este permisă, dar datorită îngustării drumului, există spațiu lateral suficient doar pentru depășirea bicicletelor, mopedelor sau motocicletelor fără ataș.

Pe sectoarele de drum îngustat, unde nu au loc să circule două vehicule, unul pe lângă celălalt, prioritatea va fi reglementă prin indicatoarele Prioritate față de circulația din sens invers și Prioritate pentru circulația din sens invers”.

9 Comentarii Lasă un comentariu


Ungureanu Alina
Ungureanu Alina 25.08.2022 19:57
Buna seara as avea o mica intrebare in legatura cu acest indicator ,cei care vin din sens opus îmi va da mie prioritate pt ca vin de pe un drum cu prioritate și ei vor întâlni indicatorul prioritate pt circulatia din sens opus ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 26.08.2022 15:30

Pe sectoarele de drum îngustat, unde nu au loc să circule două vehicule, unul pe lângă celălalt, prioritatea va fi reglementă prin indicatoarele Prioritate față de circulația din sens invers și Prioritate pentru circulația din sens invers”.Paul
Paul 30.05.2022 19:58
Ce obligații ii revin dacă din 2 benzi pe sens se reduce la una pe su s și simuktam as 2 autovehicule pe benzi. La unul se termină banda ca urmează sectorul îngustat celalalt merge normal sau are vro obligație? Gen să reducă viteza și să îl lase pe celalalt să între în bandă, deoarece lui i sa termin banda?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 31.05.2022 15:17

Matei Zainea
Matei Zainea 13.03.2021 14:22
Cum se procedeaza in cazul in care întâlnim acest indicator intr-o rampă..adica in urcare....iar din sensul opus se apropie alt autovehicul si vice versa??...cine trebuie sa acorde si cine are prioritate in astfel de situatie??
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 15.03.2021 13:22

Citeste aici, in partea de jos a paginii - Capitolul 5 - partea 5 - alte cazuri de acordare de prioritate


Ivașc Viorel
Ivașc Viorel 21.11.2021 22:07
Vehiculul care coboară, trebuie să acorde prioritate celui care urcă

filipliliana27@yahoo.com
filipliliana27@yahoo.com 05.09.2019 11:28
Daca drumul este îngustat pe ambele părți din vina mașinilor parcate neregulamentar pe ambele părți,iar acea strada nu este reglementatA care cum are prioritate,și două mașini de aceiași categorie circula pe acolo,care cui acorda prioritate?
radoi alexandru
radoi alexandru 28.10.2019 20:43
aplica regula masinii a-4-a ,nu pot trece simultan doua in miscare printre doua oprite deci unul va trebui sa astepte, cine asteapta? cel care vine mai tirziu sau se misca mai greu, legea nu poate prevede o situatie de incalcare a legii, deci nu ai loc -nu intra ca vei deveni -vinovat fara vina

Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓