Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de avertizare

Ai parcurs 0% din Indicatoare de avertizare

Drum îngustat pe partea dreaptă

Indicatorul din imagine se amplasează la 100-200 de metri de locul în care sectorul de drum începe să se îngusteze pe partea dreaptă (cu cel puțin jumătate de metru).

La întâlnirea acestui indicator manevrele de oprire, staționare, mers înapoi și întoarcere sunt interzise. Manevra de depășire este permisă de legislația rutieră, însă datorită îngustării drumului, este posibil ca spațiul lateral să permită doar depășirea vehiculelor de dimensiuni reduse, cum ar fi bicicletele, mopedele motocicletele fără ataș, etc..

În cazul în care banda pe care circulați se îngustează atât de mult încât trebuie să intrați pe o altă bandă de circulație sau pe sensul opus de circulație, trebuie să acordați prioritate celor de pe banda pe care doriți să intrați sau, după caz, celor care circulă pe sensul opus.

În cazul în care banda pe care circulați se sfârșește, trebuie să acordați prioritate celor de pe banda pe care doriți să intrați.

Pe sectoarele de drum îngustat, unde nu au loc să circule două vehicule, unul pe lângă celălalt, prioritatea va fi reglementă prin indicatoarele Prioritate față de circulația din sens invers și Prioritate pentru circulația din sens invers”.

8 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.