Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de avertizare

Ai parcurs 0.0% din Indicatoare de avertizare

Drum îngustat pe partea stângă

Indicatorul din imagine se amplasează la 100-200 de metri de locul în care sectorul de drum începe să se îngusteze pe partea stângă (cu cel puțin jumătate de metru).

La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat să reducă viteza, iar manevrele de oprire, staționare, mers înapoi și întoarcere sunt interzise. Manevra de depășire este permisă, dar datorită îngustării drumului, există spațiu lateral suficient doar pentru depășirea bicicletelor, mopedelor sau motocicletelor fără ataș.

În cazul în care banda pe care circulați se îngustează atât de mult încât trebuie să intrați pe o altă bandă de circulație, trebuie să acordați prioritate celor de pe banda pe care doriți să intrați. Prioritatea de trecere va avea cel a cărui bandă nu se îngustează.

Pe sectoarele de drum îngustat, unde nu au loc să circule două vehicule, unul pe lângă celălalt, prioritatea va fi reglementă prin indicatoarele Prioritate față de circulația din sens invers și Prioritate pentru circulația din sens invers”.

4 Comentarii Lasă un comentariu


Laura Horvath
Laura Horvath 26.05.2022 16:42
Eu invat momentan pentru scoala de soferi si o voi face in Romania. Locuiesc in Germania. Am intrebat aici daca se poate face si au raspuns ca Romania se afla in EU deci da este posibil si valabil permisul de conducere.

incomander@yahoo.com
incomander@yahoo.com 19.08.2021 16:26
Daca locuiesc în Germania bineînțeles doar lucrez aici am domiciliul din buletin in România pot face școală acasă în România ,îmi spunea cineva că nu se poate
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 20.08.2021 15:22

Da, poti


Merisan Alexandru
Merisan Alexandru 28.07.2022 01:49
Da poți și mi se pare ca trebuie sa stai 6 luni in România

Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓