Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de avertizare

Ai parcurs 0.0% din Indicatoare de avertizare

Intersecție cu un drum fără prioritate

Indicatorul se amplasează în afara localităților, la 90 - 200 de metri față de o intersecție cu un drum fără prioritate, unde nu veți avea obligația să reduceți viteza, nici să cedați trecerea.

Fiind un indicator de confirmare a prioritatii, el confirmă faptul că intersecția este dirijată, dar nu are rol de dirijare. Indicatoarele care dirijază acest tip de intersecție sunt indicatoarele aflate pe drumurile laterale: ''Oprire'' și/sau ''Cedează trecerea''.

Simbolul de pe indicator sugerează configurația intersecției, în acest caz intersecția fiind în formă de ” T ”, drumul fără prioritate aflându-se în partea dreaptă.

10 Comentarii Lasă un comentariu


Prundaru Roxana
Prundaru Roxana 22.11.2022 20:04
Daca de ex am acest indicator, cel ce vine din dreapta trecute sa îmi acorde mie prioritate,corect???? Dar dacă cineva vine din stânga și am acești indicatori trebuie sa ii acord eu prioritate ????

Maria S.
Maria S. 16.11.2021 12:06
Textul spune ca acest indicator se instaleaza in afara localitatilor, iar imaginea il arata amplasat intr-o localitate. Cum este corect?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 17.11.2021 13:13

Am observat că, deși în STAS-ul de amplasare al acestui indicator se specifică faptul că se instalează în afara localităților, administratorii drumurilor insistă uneori să la monteze și în localități. Ele sunt binevenite în ambele cazuri, nu încurcă cu nimic, doar ajută.andrada nedelescu
andrada nedelescu 29.10.2021 15:32
Dacă întâlnesc acest indicator, urmat la aproximativ 200 de metri, chiar în dreptul intersecției respective de indicatoare ce impun acordarea priorității cum ar fi "Cedează trecerea" sau "Stop", cum ar trebui să procedez?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 31.10.2021 15:00

Situatia descrisa de tine nu este posibila. Probabil dupa intalnirea acestui indicator exista la mica distanta o strada la dreapta pe care nu ai observat-o. Despre intersectia cu aceasta strada te informeaza indicatorul. Intersectia cu indicatoare de prioritate despre care spui tu probabil este a 2-a dupa acest indicator .Petrescu Mihai
Petrescu Mihai 14.03.2020 15:48
Am voie sa depășesc in situatia asta daca sunt pe drumul cu prioritate si vine această intersecție?

Ptr ca am văzut multe accidente cu cei care depășeau, si de pe drumul secundar a iesit o mașină direct in fața celui care depășea
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 15.03.2020 18:22

Se poate, legea nu interzice. Dar ar fi indicat, din punct de vedere al conduitei preventive, sa nu se depășească decât daca este vizibilitate foarte buna către drumul/drumurile lăturalnice.Adaica
Adaica 11.01.2020 15:15
Da.

Savu Florentina
Savu Florentina 10.01.2020 20:10
Dacă întânlesc acest indicator înseamnă că cel care circulă din dreapta trebuie să-mi dea prioritate?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 18.01.2020 11:13

Da, exact. Cel care vine din dreapta are instalat un indicator de pierdere de prioritate (Cedează sau Oprire).


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓