Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de avertizare

Ai parcurs 0% din Indicatoare de avertizare

Intersecție cu un drum fără prioritate

Denumire:

„Intersecție cu un drum fără prioritate”

Semnificație (informație importantă):

Indicatorul se amplasează în afara localităților, la 100 - 250 de metri față de o intersecție cu un drum fără prioritate. Conducătorul de vehicul care întâlnește indicatorul „Intersecție cu un drum fără prioritate” are prioritate de trecere în următoarea intersecție față de vehiculele care vin de pe drumul cu care se intersectează (drumul transversal). Vehiculele care vin de pe drumul transversal vor întâlnii unul dintre indicatoarele „Cedează trecerea” sau „Oprire”.

Trebuie reținut că acesta este un indicator de avertizare și nu are rol de dirijare a circulației, el doar avertizează că urmează o intersecție dirijată în care vă veți intersecta cu un drum fără prioritate. Prin urmare, el nu vă conferă prioritate, el doar vă informează că veți avea prioritate de trecere în următoarea intersecție față de vehiculele care vin de pe drumul cu care vă intersectați.

Simbolul de pe indicator sugerează forma intersecției. În acest caz, pe indicator este reprezentată o intersecție în formă de cruce.

Amplasare (informație suplimentară):

În afara localității (între 100 m și 250 m înainte de locul periculos), pentru a semnaliza apropierea de o intersecție cu un drum fără prioritate, care nu este semnalizat cu indicatoare de presemnalizare pentru orientare, „Presemnalizarea direcțiilor la o intersecție de drumuri”, „Presemnalizarea direcțiilor la o intersecție denivelată de drumuri”, „Presemnalizare pe autostradă pentru parcare”, „Presemnalizare pe autostradă pentru spațiu de servicii” sau „Presemnalizarea unui loc periculos, o interzicere sau o restricție pe un drum lateral”.

Simbolurile sugerează configurația intersecției. Pe drumurile fără prioritate, trebuie să fie instalate indicatoarele „Cedează trecerea” sau „Oprire”.

Alte informații utile (informație suplimentară):

Având în vedere că urmează o intersecție dirijată prin indicatoare, la apropierea de aceasta pe timpul nopții sau în condiții de vizibilitate redusă, conducătorul de vehicul este obligat să schimbe alternant lumina de întâlnire cu cea de drum (faza scurtă cu faza lungă).

Găsiți mai multe despre „Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare” în această lecție Audio-Video 3D --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare

20 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.