Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de obligare

Ai parcurs 0% din Indicatoare de obligare

Delimitarea pistelor pentru pietoni de cele destinate bicicletelor

Denumire:

„Delimitarea pistelor pentru pietoni de cele destinate bicicletelor”

Semnificație (informație importantă):

Acest indicator se adresează atât pietonilor cât și conducătorilor de biciclete sau trotinete electrice. Acesta se întâlnește pe partea carosabilă sau chiar pe trotuar, la începutul pistelor delimitate, pentru pietoni și pentru biciclete. La întâlnirea acestui indicator, pietonii și conducătorii de bicicletele sau trotinete electrice sunt obligați să circule numai pe pista specifică pentru categoria din care aceștia fac parte, pietonii pe pista pentru pietoni iar bicicletele și trotinetele electrice pe pista pentru biciclete.

Amplasare (informație suplimentară):

La capetele pistelor pentru pietoni și a celor pentru biciclete, situate alăturat, separate printr-un mijloc vizibil pe partea carosabilă (butoni, marcaje etc.).

Alte informații utile (informație suplimentară):

Creează obligații pentru conducătorii de vehicule (biciclete și trotinete electrice) și pentru pietoni. Dacă în zona respectivă există o astfel de pistă marcată și semnalizată ca atare, aceștia au obligația să circule doar pe pista specifică pentru categoria din care aceștia fac parte.

Găsiți mai multe despre „Obligațiile conducătorilor de biciclete sau trotinete electrice” în această lecție Audio-Video 3D --> Codul Rutier - Obligații și interdicții pentru conducătorii de mopede, biciclete și trotinete electrice

2 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.