Lanțuri pentru zăpadă - Indicatoare de obligare

Ai parcurs 0.0% din Indicatoare de obligare

Lanțuri pentru zăpadă

Acest indicator rutier se adresează, doar pe timp de iarnă, conducătorilor de autovehicule cu masa totală maximă autorizată peste 3,5 tone.

În cazurile în care partea carosabilă este acoperită de zăpadă (gheață sau polei), circulația autovehiculelor este permisă doar dacă acestea sunt echipate cu lanțuri pentru zăpadă.

5 Comentarii Lasă un comentariu

Andrei Bardita
Andrei Bardita 28.12.2018 13:31
Din curiozitate (eu vreau sa dau pentru categoria B deci nu ma priveste), un autovehicul cu masa de peste 3,5t trebuie sa aibe aceste lanturi si, de asemenea si anvelope de iarna? Sau se poate si fara anvelope de iarna, dar cu lanturi speciale?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 29.12.2018 14:03

Trebuie să ținem cont că în legislația rutieră s-a introdus un articol (OUG - Articolul 112, Alin. 1, lit. h) care obligă conducătorii autovehiculele cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone la dotarea cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau, în lipsa anvelopelor de iarnă, lanţuri ori alte echipamente antiderapante certificate. Este important să reținem că acest articol de lege iți lasă, la alegere, două variante, fie anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune, fie lanţuri ori alte echipamente antiderapante certificate aplicate pe anvelopele de vară. Dar indicatorul "Lanțuri pentru zăpadă" nu iți mai lasa aceste două opțiuni, acesta obligă la dotarea cu lanțuri pentru zăpadă, indiferent dacă anvelopele sunt de vară sau de iarnă.


Hachi teaotspp
Hachi teaotspp 25.10.2017 14:40
În cazurile în care partea carosabilă este acoperita de zăpadă (gheață sau polei) atunci lanțurile sunt obligatorii și pentru autovehiculele sub 3,5 tone?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 25.10.2017 15:27

Nu, cele sub 3.5 tone nu au aceasta obligatie. Au obligatia de a fi echipate cu anvelope de iarna.


Andra Iuliana Costi
Andra Iuliana Costi 15.05.2018 17:24
Buna intrebarea... daca nu o citeam intelegeam ca si pt cele sub 3.5 tone.

Lasă un comentariu

© 2021 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓