Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de obligare

Ai parcurs 0% din Indicatoare de obligare

Ocolire

Denumire:

„Ocolire”

Semnificație (informație importantă):

Acest indicator semnalizează prezența unui obstacol pe partea carosabilă și obligă conducătorii de vehicule să ocolească respectivul obstacol prin sensul indicat de săgeată. În situația dată ocolirea obstacolului se va face prin partea dreaptă, conform cu sensul indicată de săgeata de pe indicator. Sensul săgeții poate indica, după caz, ocolirea obstacolului prin partea stângă.

Amplasare (informație suplimentară):

La capetele refugiilor, insulelor de dirijare, spațiilor de separare a căilor sau înaintea altui obstacol de pe drum, unde vehiculele trebuie să ocolească obstacolul prin stânga sau prin dreapta, după sensul indicat de săgeată, respectiv, să poată evita obstacolul pe ambele părți, după sensurile indicate de săgeți.

Indicatoarele utilizate la refugiile stațiilor de tramvai sau la capetele parapetului dublu care separă sensurile de circulație pe un drum cu mai multe benzi pe sens, pot fi de dimensiuni mici.

Alte informații utile (informație suplimentară):
Găsiți mai multe despre „Indicatoarele de obligare” în această lecție Audio-Video 3D --> Codul Rutier - Indicatoare rutiere și semnalizarea temporară​

10 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.