Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Panouri aditionale

Ai parcurs 0.0% din Panouri aditionale

Direcția drumului cu prioritate

Panoul adițional se instalează la intrarea intr-o intersecție, pe drumul fără prioritate, indicând prin linia neagră îngroșată direcția drumului cu prioritate. Acesta se instalează sub indicatoarele „Oprire” și „Cedează trecerea”.

26 Comentarii Lasă un comentariu


Ion Ifrim
Ion Ifrim 07.03.2022 12:22
Panoul adițional se montează și sub indicatorul " drum cu prioritate". Deci, la toate intrările în intersecție.
Razvan Chelu
Razvan Chelu 16.07.2022 22:29
Panoul acesta aditional nu se monteaza sub indicatorul ,,drum cu prioritate” , deoarece tu circuli de pe linia de jos, iar acea linie nu este ingrosata, insemnand ca vii dupa drumul fara prioritate, si o sa ai ori ,,oprire” ori ,,cedeaza trecerea”.

Indicatorul care urmeaza dupa acesta, pe site, acela se pune sub indicatorul ,,drum cu prioritate” , deoarece linia de jos pe care vei circula este ingrosata, insemnand ca vii de pe drumul cu prioritate.

Mihaela Bondoc
Mihaela Bondoc 25.05.2021 13:12
F buna observatia Mihail! Si eu m-am incurcat la o intrebare din mediul de invatare exact din acest motiv! Eu care vin de pe un drum cu prioritate imi pastrez prioritatea fata de cei care au semnul cedeaza chiar daca sub indicatorul meu de prioritate e un panou aditional care imi schimba directia drumului prioritar.

Georgiana Tatu
Georgiana Tatu 13.04.2021 18:25
Bună seara am si eu o întrebare legata acest panou eu lam întâlnit pe drum împreună cu indicatorul prioritar eu daca am prioritate cum trebuie să fac la întâlnirea la acestea
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 17.04.2021 06:56

Vezi explicatia video de aiciTudor Ionut
Tudor Ionut 04.03.2020 15:34
Ce relevanta mai au aceste panouri cand sunt situate sub cel de cedeaza trecerea daca eu oricum trebuie sa le cedez trecerea tuturor?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 07.03.2020 20:13

Pe lângă ca te informează ca drumul cu prioritate nu este ca in mod normal in linie dreapta, te informează de unde vine si cel care are un indicator de pierdere de prioritate, ca si tine,  cu care trebuie sa aplici regula priorității de dreapta, in caz ca mă intersectați traiectoriile.Popescu Mihai
Popescu Mihai 06.02.2020 05:46
Dacă eu merg pe drumul fără prioritate înainte și am verde,iar din față vine pe drumul cu prioritate,deci stanga prin fața mea(ca în indicatorul de față),dar tot pe verde,cine are prioritate, eu care merg în fața sau el care face stg.,dar pe drum prioritar? Mentionez că ambii avem verde .
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 08.02.2020 09:55

Atât timp cat ai semafoare si ele funcționează, nu se mai iau in calcul indicatoarele de prioritate si nici aceste panouri adiționale care arata direcția drumului cu prioritate. Deci, in situația expusa de tine nu ești cel care are prioritate, deoarece acela care vine din fata ta si virează la stânga lui este obligat sa îți acorde ție prioritate de dreapta.Vizionează cu atenție aceste lecții video, cu prioritatea nu este de joaca si trebuie sa o înțelegi perfect.Găsiți aici lecție video cu Prioritatea și acordarea priorități --> Codul Rutier - Prioritatea și acordarea prioritățiGăsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin indicatoare --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoareGăsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin lege --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin legeGăsiți aici lecție video cu Acordarea priorității --> Codul Rutier - Acordarea prioritățiiGăsiți aici lecție video cu Alte cazuri de acordare a priorității --> Codul Rutier - Alte cazuri de cordare a prioritățiiSf Petru
Sf Petru 06.12.2019 17:27
Situație: Pe un sector de drum întâlnesc acest indicator. Sectorul de drum este îngustat, iar la intrarea pe sector apare indicatorul "Prioritate pentru autovehiculele care circulă din sens opus". Drumul este în rampă pentru mine. Întâlnesc un autovehicul care coboară de pe drumul cu prioritate. Cum procedez ?

Au prioritate indicatoarele - caz în care cedez trecerea, sau am prioritate pentru că circul în rampă ?

PS: Am pățit în minutul 15 al probei practice.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 11.12.2019 11:00

Daca pe un sector de drum întâlnești indicatorul „Prioritate pentru circulația din sens invers”, trebuie sa respecți semnificația acestui indicator si sa acorzi prioritate celor care vin din sens opus, indiferent daca drumul are si panta/rampa sau nu.Paul
Paul 28.09.2019 20:14
Bună seara ! Am și eu o întrebare: În cazul in care pe un drum in aliniament direcția drumului cu prioritate este spre dreapta iar eu doresc sa circul înainte , sunt obligat sa acord prioritate celor care vin din dreapta ? Mai exact , care este principiul ?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 29.09.2019 06:30

Da, ai obligația sa ii acorzi prioritate celui care vine din dreapta ta (de pe drumul cu prioritate) deoarece traiectoriile voastre se vor intersecta iar tu trebuie sa aplici regula priorității de dreapta, caz in care ii vei acorda prioritate.Tatiana Tudor
Tatiana Tudor 01.05.2019 06:26
Mulțumesc frumos școala rutiera.Sunteti o echipa de nota 100.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 01.05.2019 06:30

Cu plăcere! Ne bucurăm că vă putem ajuta.Tatiana Tudor
Tatiana Tudor 01.05.2019 06:14
Adică dacă eu am semafor roșu,și vreau să intru în intersectie,am prioritate daca fac dreapta sau in fața?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 01.05.2019 06:21

Semnalele luminoase se respecta cu prioritate fata de indicatoarele de prioritate (împreună cu panourile adiționale). Indicatoarele de prioritate se vor respecta doar daca semafoarele nu funcționează sau funcționează pe galben intermitent.


Adelina Barbu
Adelina Barbu 11.08.2020 19:43
Citeste ordinea prioritatilor!

ionut tiberius dumitru
ionut tiberius dumitru 26.02.2019 15:42
in legislatie spune clar, sa respectam cu prioritate prima data semnalele politistului, indicatoarele ce modifica traficul,semnalele luminoase a le semafoarelor, intersectiile dirijate prin indicatoare si aplicarea reg
ulelor intro intersectie nedirijata, acordand prioritate de dreapta,

TEODORESCU
TEODORESCU 27.01.2019 16:22
la cedeaza trecerea si oprire acordam prioritate : celor doi care au prioritate,daca mai avem altii in dreapta si acestora,iar daca viram stanga si celor din sens opus . Daca am "Drum cu prioritate" :trec primul indiferent de directie, daca celalalt cu prioritate este in stinga mea si trec al doilea daca celalalt cu prioritate este in dreapta mea nu am obligatii fata de cei care au cedeaza trecerea sau oprire.

Mihai
Mihai 26.09.2018 09:10
Dacă eu am semafor e verde si fac dreapta si am acest indicator si cedează trecerea, iar din fata are semafor e verde si isi continua traseul pe drumul cu prioritate cine o sa treaca primul?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 27.09.2018 11:28

Daca ai semafor verde nu mai trebuie sa respectia semnificatia indicatoarelor de prioritate si nici a celor care specifica directia drumului cu prioritate. Deci in situatia descrisa de tine, avand verde la semafor, tu esti cel ce are prioritate fata de cel din sens opus care vireaza pe aceeasi strada cu tine, adica tu la dreapta si el la stanga.Andreea
Andreea 09.01.2018 14:19
La intalnirea acestui indicator vom acorda prioritate tututor vehiculelor sau vechiculelor care circula pe drumul prioritar, conform liniei ingrosate? Multumesc!
boi
boi 10.01.2018 22:58
Doar vehiculelor care circula pe drumul prioritar,intre cele doua linii subtiri se creeaza o situatie de egalitate si atunci se aplica regula de dreapta
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 16.02.2018 13:16

Vei acorda prioritate, in primul rand, celor care vin din fata si din dreapta. Iar intre tine si cel care vine din stanga se aplica prioritatea de dreapta, caz in care cel din stanga iti va acorda tie prioritate.


Mihail
Mihail 25.11.2018 19:13
Cred ca aici ar trebui specificat expres si faptul ca pentru vehiculele care vin de pe drum cu prioritate, chiar daca nu isi continua drumul dupa directia de pe panoul aditional, isi pastreaza prioritatea fata de cei care au semnul cedeaza. Vad ca un procent de peste 90% din oameni sunt ferm convinsi ca vehiculul iesit de pe directia drumului cu prioritate, intre acesta si cei cu cedeaza se aplica regula prioritatii de dreapta.

Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓