Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Panouri aditionale

Ai parcurs 0.0% din Panouri aditionale

Distanța între indicator și începutul locului periculos

Indică distanța de la indicatorul împreună cu care este montat pe drumurile publice, până la începutul locului la care se referă respectivul indicator.

10 Comentarii Lasă un comentariu


Iuliana Mihaela
Iuliana Mihaela 27.04.2022 15:20
Bună ziua! Am o problemă. Am citit si nu reușesc sa inteleg semnificația panourilor adiționale "Distanța până la locul la care se refera indicatorul de presemnalizare sau informare"(200m pe fundal albastru) si "Distanța între indicator si inceputul locului periculos"(300m pe fundal alb). Imi puteti explica mai exact la ce se refera aceste 2 panouri?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 28.04.2022 15:29

Distanța până la locul la care se refera indicatorul de presemnalizare sau informare - panoul indică distanța până la locul la care se referă indicatorul rutier de presemnalizare sau informare.De exemplu : Supermarket din momentul in care intalnesti panoul si pana la supermarket mai sunt 200m.Distanța între indicator si inceputul locului periculos - indica distanta de la indicatorul impreuna cu care este montat pe drumurile publice, pana la inceputul locului la care se refera respectivul indicator.De exemplu: Indicatorul “Cedează trecerea”, însoțit de panoul adițional „Distanța între indicator și începutul locului periculos” care indică “300 m”, vă informează că peste 300 de metri urmează o intersecție în care veți întâlni indicatorul “Cedează trecerea”.Liviu Mocanu
Liviu Mocanu 10.02.2021 20:33
Buna ziua. Acest indicator si cel anterior ne deruteaza. Cel anterior arata distanta pana la locul la care se refera indicatorul, iar cel de sus arata distanta pana la inceputul locului la care se refera indicatorul. Inteleg ca este vorba despre indicatoare care se refera la doua tipuri de locuri : in primul caz, locuri " locale " , cu intindere foarte limitata , iar in cazul de fata, se refera la locuri cu o anume intindere, mai larga ...portiuni de drum. Cum sa le intelegem corect, ca sa nu gresim cand le vedem sau cand raspundem la chestionar.

Gaby Gabriel
Gaby Gabriel 27.06.2019 08:59
Mult mai simplu de explicat ar fii astfel la cel pe fond albastru te afli pe distanta presemnalizata de 200m si se incheie dupa ce parcuri acea distanta si vei intilni un nou indicator cu incetarea avertizari ,iar urmatorul pe fond alb iti presemnalizeaza distanta de unde intra in vigoare avertizmentul (panta inclinata sau curba periculoasa etc)
Iulian Onofrei
Iulian Onofrei 27.10.2020 11:45
Complet gresit! Ambele se afla la *inceputul* unei zone. Diferenta dintre ele (mentionata si de ceilalti, deci nu stiu de ce a trebuit sa intervi tu) este ca cel cu fond albastru insoteste indicatoarele de presemnalizare si cele de informare, iar cel cu fond alb insoteste indicatoarele de avertizare, cele de interzicere si cele de restrictie.

mario09ath@yahoo.com
mario09ath@yahoo.com 20.01.2018 08:54
care e diferenta intre acest panou aditional si precedentul?? exceptand faptul ca acesta se refera la o distanta de 300 m iar cel anterior la o distanta de 200m.
iulia-daniela zsupun-capotă
iulia-daniela zsupun-capotă 28.01.2018 12:03
Fiind încadrat cu chenar negru indică locul de unde începe zona periculoasă iar,precedentul fiind pe fond albastru indică locul de unde începe o zonă fără pericole
Codruta Maria Rusu
Codruta Maria Rusu 21.07.2018 00:55
daca am inteles bine...la primul(pe fond albastru), indicatorul este de presemnalizare/informare, al 2-lea(negru pe fond alb) informeaza despre un loc periculos
Codruta Maria Rusu
Codruta Maria Rusu 21.07.2018 00:55
daca am inteles bine...la primul(pe fond albastru), indicatorul este de presemnalizare/informare, al 2-lea(negru pe fond alb) informeaza despre un loc periculos
Marian Berbece
Marian Berbece 10.04.2019 18:34
Ambele indicatoare sunt suplimentare, adica sunt o completare la unul principal, prin urmare trebuiesc puse in context ca sa aiba sens.
La prezentarea celui pe fond albastru scrie clar ca insoteste indicatoarele de presemnalizare sau informare.
Cel alb insoteste un alt tip de indicator ( de exemplu de avertizare sau de interdictie si restrictii...

Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓