Mediu de învățare Categoria A (A, A1, A2, AM)

Categoria A (A, A1, A2, AM)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 393)
Întrebarea 128 din 393

În cazul în care autocamionul se deplasează cu o viteză mai mică de 40 km/h, poate fi depăşit de motocicletă pe partea dreaptă?

A da, deoarece motocicleta are gabarit mic;
B nu, deoarece axul drumului este marcat cu linie continuă;
C nu, în acest caz este interzisă depăşirea prin partea dreaptă.

Explicație întrebare (actualizată 2021)

Explicație text întrebare oficială drpciv / chestionare auto:
Depășirea se efectuează de regulă pe partea stângă a vehiculului depășit, se poate efectua depășirea pe partea dreaptă în situația în care un vehicul a semnalizat și s-a încadrat corespunzător părăsirii sensului de mers spre stânga, în cazul în care s-a creat spațiu suficient pentru această manevră.
Așadar răspunsul corect este: C
 
Articol referință din legislatia rutieră în vigoare: OUG sau Regulament
Art. 45. 
(1) Depasirea este manevra prin care un vehicul trece inaintea altui vehicul ori pe langa un obstacol, aflat pe acelasi sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers si iesirea de pe banda de circulatie sau din sirul de vehicule in care s-a aflat initial.
(2) Conducatorul vehiculului care se angajeaza in depasire trebuie sa se asigure ca vehiculul care circula in fata sau in spatele lui nu a initiat o asemenea manevra.
(3) Atunci cand prin manevra de depasire se trece peste axa care separa sensurile de circulatie, conducatorii de vehicule trebuie sa se asigure ca din sens opus nu se apropie un vehicul si ca dispun de spatiu suficient pentru a reintra pe banda initiala, unde au obligatia sa revina dupa efectuarea manevrei de depasire.
(4) Nu constituie depasire, in sensul alin. (1), situatia in care un vehicul circula mai repede pe una dintre benzi decat vehiculele care circula pe alta banda in acelasi sens de circulatie.
(5) Depasirea se efectueaza numai pe partea stanga a vehiculului depasit. Tramvaiul sau vehiculul al carui conducator a semnalizat intentia si s-a incadrat corespunzator parasirii sensului de mers spre stanga se depaseste prin partea dreapta.
(6) Tramvaiul aflat in mers poate fi depasit si pe partea stanga atunci cand drumul este cu sens unic sau cand intre sina din dreapta si marginea trotuarului nu exista spatiu suficient.

Chestionare auto drpciv explicate audio video.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

2 Comentarii Lasă un comentariu

Parti ioan
Parti ioan 09.02.2021 19:45
Am 17 ani si vreau sa imi fac permis de motocicleta
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 10.02.2021 15:46

La varsta asta poti doar de AM si A1


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓