Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria A (A, A1, A2, AM)

% din tot PASUL 3 (0 din 410)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria A (A, A1, A2, AM)
Întrebarea 248 din 410

Pe autostradă se interzice:

A circulația autovehiculelor în coloană;
B învățarea conducerii unui vehicul, încercarea prototipurilor de șasiuri și de vehicule cu motor;
C executarea de lucrări pe partea carosabilă pe timp de noapte.

Explicație (actualizată 2024)

Pe autostradă se interzice învățarea conducerii vehiculelor, ca de exemplu efectuarea ședințelor de conducere oferite de școlile de șoferi sau de alte centre de pregătire sau instruire, precum și încercările prototipurilor de șasiuri și de autovehicule, cum ar fi autovehicule aflate în etapa de testare și dezvoltare a unor noi concepte și tehnologii.

Circulația autovehiculelor în coloană pe autostradă și executarea de lucrări pe partea carosabilă a autostrăzii pe timp de noapte nu sunt prevăzute a fi interzise în legislația rutieră, astfel acestea sunt permise, cu condiția să se respecte toate reglementările legislative în vigoare.

Răspunsul corect este: B


Recomandări:
Circulația pe autostradă și pe drumul expres - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Autostrada și drumul expres

Articole de referință (legislație 2024)

OUG* - Articolul 74

(1) Pe autostrăzi sau pe drumurile expres este interzisă circulația pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depășite, fără autorizație specială de transport eliberată de administratorul drumului public, conform reglementărilor în vigoare, a vehiculelor cu tracțiune animală, a animalelor, a vehiculelor trase sau împinse cu mâna, a bicicletelor, trotinetelor electrice și mopedelor, a tractoarelor agricole sau forestiere și a mașinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum și a vehiculelor care, prin construcție sau din alte cauze, nu pot depăși viteza de 50 km/h.
(2) De asemenea, pe autostrăzi sau pe drumurile expres sunt interzise învățarea conducerii unui vehicul, încercările prototipurilor de șasiuri și de autovehicule, manifestațiile, defilările, caravanele publicitare, antrenamentele și competițiile sportive de orice fel, precum și cortegiile.
[...]


* OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 actualizată (Codul rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

2 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.