Pasul 1 - Cursuri » Curs de legislație rutieră explicat Audio-VIDEO 3D

Ai parcurs 0.0% din Curs de legislație rutieră explicat Audio-VIDEO 3D

Capitolul 4 - partea 3 - Autostrada

Capitolul 4 - partea 3 - Autostrada


Articole de referință din legislația în vigoare

OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 (Codul rutier)
Regulament = REGULAMENT de aplicare a  OUG 195/2002 (Regulamentul codului rutier)

OUG - Articolul 6

5. autostrada - drumul naţional de mare capacitate şi viteză, semnalizat special, rezervat exclusiv circulaţiei autovehiculelor, cu sau fără remorci, care nu serveşte proprietăţii riverane, prevăzut cu două căi unidirecţionale, separate printr-o zonă mediană sau, în mod excepţional, prin alte modalităţi, cu excepţia unor locuri speciale sau cu caracter temporar, având cel puţin două benzi de circulaţie pe sens şi banda de urgenţă, intersecţii denivelate şi accese limitate, intrarea şi ieşirea fiind permise numai prin locuri special amenajate;

OUG - Articolul 74

(Articolul 74 a fost modificat și actualizat pe www.scoalarutiera.ro la 16-05-2022)

(1) Pe autostrăzi sau pe drumurile expres este interzisă circulația pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depășite, fără autorizație specială de transport eliberată de administratorul drumului public, conform reglementărilor în vigoare, a vehiculelor cu tracțiune animală, a animalelor, a vehiculelor trase sau împinse cu mâna, a bicicletelor, trotinetelor electrice și mopedelor, a tractoarelor agricole sau forestiere și a mașinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum și a vehiculelor care, prin construcție sau din alte cauze, nu pot depăși viteza de 50 km/h.
(2) De asemenea, pe autostrăzi sau pe drumurile expres sunt interzise învățarea conducerii unui vehicul, încercările prototipurilor de șasiuri și de autovehicule, manifestațiile, defilările, caravanele publicitare, antrenamentele și competițiile sportive de orice fel, precum și cortegiile.
(3) Se interzice circulația, oprirea sau staționarea autovehiculelor pe banda de urgență sau acostament, cu excepția cazurilor justificate, precum și a autovehiculelor cu regim de circulație prioritar.
(4) Circulația autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de mărfuri se efectuează, de regulă, numai pe banda marginală din partea dreaptă a autostrăzii sau a drumului expres, în sensul de mers.

Regulament - Articolul 169

(1) Conducătorii de autovehicule care intra pe autostrăzi folosind banda de intrare (de accelerare) trebuie să cedeze trecerea autovehiculelor care circulă pe prima bandă a autostrăzilor şi să nu stânjenească în niciun fel circulaţia acestora.

(2) Conducătorii de autovehicule care urmează să părăsească autostrada sunt obligaţi să semnalizeze din timp şi să se angajeze pe banda de ieşire (de decelerare).

Regulament - Articolul 170

Circulaţia autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de mărfuri se desfăşoară pe banda din partea dreaptă a autostrăzii, cu excepţia cazului în care se efectuează depăşirea sau semnalizarea rutieră existentă instituie o altă reglementare de utilizare a benzilor.Dacă nu puteți/doriți să vizionați varianta AUDIO-VIDEO a cursului, puteți citi varianta text ilustrată cu imagini.

Varianta text Capitolul 4 - partea 3 - Autostrada

Codul Rutier -  Autostrada

Autostrada este drumul naţional de mare capacitate şi viteză, semnalizat special, rezervat exclusiv circulaţiei autovehiculelor, cu sau fără remorci, care nu serveşte proprietăţii riverane, prevăzut cu două căi unidirecţionale, separate printr-o zonă mediană sau, în mod excepţional, prin alte modalităţi, cu excepţia unor locuri speciale sau cu caracter temporar, având cel puţin două benzi de circulaţie pe sens şi banda de urgenţă, intersecţii denivelate şi accese limitate, intrarea şi ieşirea fiind permise numai prin locuri special amenajate (art. 6 pct. 5 din OUG).

Zona mediană - zona care împarte cele doua sensuri de circulatie.

zona mediana de pe autostrada

Racord dintre cele doua părți carosabile - spațiul interzis circulatiei, folosit pentru devierea circulației când se execută lucrări de reparații, modernizări, etc..

racord dintre cele doua parti carosabile de pe autostrada

Benzile de circulație - subdiviziunile longitudinale ale părţii carosabile, materializate prin marcaje rutiere.

benzile de circulatie pe autostrada

Banda de urgență - subdiviziunea longitudinală suplimentară, situată la extremitatea din partea dreapta a autostrăzii, în sensul de circulaţie, circulația pe această bandă fiind interzisă.

circulatia pe nada de urgenta

Pe autostrăzi este interzisă circulaţia (art. 74 alin. 1 din OUG):

  • pietonilor;
  • autovehiculelor cu gabarite sau mase depășite, fără autorizație specială de transport eliberată de administratorul drumului public, conform reglementărilor în vigoare;
  • animalelor, vehiculelor cu tracțiune animală și vehiculelor trase sau împinse cu mâna;
  • bicicletelor, trotinetelor electrice și mopedelor;
  • tractoarelor agricole sau forestiere și a mașinilor autopropulsate pentru lucrări agricole;
  • vehiculelor care, prin construcție sau din alte cauze, nu pot depăși viteza de 50 km/h.

Pe autostrăzi sunt interzise învăţarea conducerii unui vehicul, încercările prototipurilor de şasiuri şi de autovehicule, manifestaţiile, defilările, caravanele publicitare, antrenamentele şi competiţiile sportive de orice fel, precum şi cortegiile (art. 74 alin. 2 din OUG).

Se interzice circulaţia, oprirea sau staţionarea autovehiculelor pe banda de urgenţă, cu excepţia cazurilor justificate, precum şi a autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritar (art. 74 alin. 3 din OUG).

circulatia interzisa pe banda de urgenta

exceptie de la circulatia pe banda de urgenta

autovehicule cu regim prioritar circula pe banda de urgenta

Circulaţia autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de mărfuri se desfăşoară pe banda din partea dreaptă a autostrăzii, cu excepţia cazului în care se efectuează depăşirea sau semnalizarea rutieră existentă instituie o altă reglementare de utilizare a benzilor (art. 74 alin. 4 din OUG și art. 170 din Regulament).

circulatia vehiculelor de transport marfa sau persoane pe autostrada

Conducătorii de autovehicule care intra pe autostrăzi folosind banda de intrare (de accelerare) trebuie să cedeze trecerea autovehiculelor care circulă pe prima bandă a autostrăzilor şi să nu stânjenească în niciun fel circulaţia acestora (art. 169 alin. 1 din Regulament).

folosire banda de accelerare

Conducătorii de autovehicule care urmează să părăsească autostrada sunt obligaţi să semnalizeze din timp şi să se angajeze pe banda de ieşire (de decelerare) (art. 169 alin. 2 din Regulament).

folosire banda de decelerare

78 Comentarii Lasă un comentariu


Circe ciprian
Circe ciprian 07.09.2022 12:40
Vreau sa invat
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 07.09.2022 15:15

Urmeaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.Repeta mediul de invatare pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.Vezi explicatiile video asa retii mai usorIon Ciobanu
Ion Ciobanu 26.08.2022 09:22
Bună ziua
Am permisul suspendat și dovada până pe 05.09.2022.
Când pot sa cer examinare pentru reducerea perioadei de suspendare
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 26.08.2022 15:17

Mircea Laurentiu
Mircea Laurentiu 31.07.2022 13:28
Buna ziua, pe autostrada sunt doua benzi prima banda este de 110 kmh si a doua de 130 kmh.
Eu circul pe a doua banda si un pasager in imi spune ca sa ma mut pe prima banda ca asa este corect ca stie ca asa se face in Germania pe autobanda, este corect ce spune pasagerul sau imi vad incontinuare de condus asa cum stiu eu?!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 01.08.2022 15:20

Chiar daca circuli cu viteza maxima legala, de 130 km/h, nu ramane pe banda a doua. Ai intotdeauna obligatia de a ocupa banda intai, daca aceasta este libera. Conform Codului rutier: "Cand circulatia se desfasoara pe doua sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de catre conducatorii de vehicule in functie de intensitatea traficului si viteza de deplasare, avand obligatia sa revina pe prima banda ori de cate ori acest lucru este posibil, daca aceasta nu este destinata vehiculelor lente sau transportului public de persoane."Petru
Petru 08.07.2022 11:54
Exista vreo lege care sa interzică sa lași pe cineva din masina sa rămână pe autostrada ca pieton?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 01.08.2022 15:30

Nu este un articol de lege care sa interzica fix acet lucru, adica sa lasi un pasager pe autostrada dar iti este interzis sa opresti pe banda de urgenta a autostrazilor (cu exceptia cazurilor justificate) ceea ce inseamna ca nu ai cum sa lasi pasagerul decat daca opresti neregulamentar.Pe autostrazi este interzisa circulatia pietonilor.
Art. 74(1) Pe autostrăzi este interzisă circulaţia pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depăşite, fără autorizaţie specială de transport eliberată de administratorul drumului public, conform reglementărilor în vigoare, a vehiculelor cu tracţiune animală, a animalelor, a vehiculelor trase sau împinse cu mâna, a bicicletelor şi mopedelor, a tractoarelor şi maşinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum şi a vehiculelor care, prin construcţie sau din alte cauze, nu pot depăşi viteza de 50 km/h.(2) De asemenea, pe autostrăzi sunt interzise învăţarea conducerii unui vehicul, încercările prototipurilor de şasiuri şi de autovehicule, manifestaţiile, defilările, caravanele publicitare, antrenamentele şi competiţiile sportive de orice fel, precum şi cortegiile.(3) Se interzice circulaţia, oprirea sau staţionarea autovehiculelor pe banda de urgenţă, cu excepţia cazurilor justificate, precum şi a autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritar.(4) Circulaţia autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de mărfuri se efectuează, de regulă, numai pe banda marginală din partea dreaptă a autostrăzii, în sensul de mers.
Iulia Marin
Iulia Marin 07.05.2022 09:06
Bună ziua,
Dacă vreau intru pe autostradă și nu reușesc (din cauza traficului) înainte ca banda de accelerare să se transforme în bandă de urgență, am voie sa circul pe banda de urgență până când reușesc să intru pe prima bandă a autostrăzii in siguranță? Sau ce trebuie să fac?
Mulțumesc
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 02.06.2022 15:35

Legea interzice circulația nejustificată pe banda de urgență. Nu este prevăzută o practică anume pentru situația când banda 1 a autostrăzii este foarte aglomerată și nu se poate intra pe aceasta în siguranță pe toata lungimea benzii de accelerare. Cu siguranță aceste cazuri sunt foarte rare iar majoritatea conducătorii vehiculelor surprinși în astfel de situații aleg să continue deplasarea pe banda de urgentă până reușesc să treacă pe banda 1 în siguranță. Dorim să precizăm că această practică poate fi considerată ca fiind neregulamentară deoarece legislația interzice circulația nejustificată pe banda de urgentă. Dacă este sau nu justificată rămâne la decizia polițistului rutier.Gheorghe Lucas
Gheorghe Lucas 09.04.2022 09:30
Bună ziua,dacă am permisul de conducere de o săptămână pot conduce pe autostradă?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 10.04.2022 07:43

Da, poti insa trebuie sa respecti limita de viteza impusa incepatorilor.


True George Lucas
True George Lucas 14.07.2022 16:38
May the force be with you! Always!

Dan Munteanu
Dan Munteanu 09.04.2022 08:27
Avem situatia: transport agabaritic pe autostrada acceptat doar cu permis special emis de administratorul drumului.

Daca transportul agabaritic nu are voie sa depaseasca 50 km/h, mai are drept de circulatie pe autostrada?

PS. Autovehicuelele care fac acest transport agabaritic, cand nu sunt in misiune au posibilitatea de deplasare cu vitezele maxime acceptate pe autostrada.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 15.04.2022 06:43

Dacă a primit permisul de la Administratorul drumului înseamnă că s-a luat în calcul și viteza cu care se va deplasa. Dacă respectivul vehicul, fără a avea încărcătură pe acesta, nu este considerat având gabarit depășit, poate circula în condiții normale respectând limitele de viteză maxime admise pe sectoarele respective de drum și pentru categoria din care acesta face parte.Elena Catarici
Elena Catarici 16.02.2022 21:35
Nu aud nici cu schimbarea browser ului
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 17.02.2022 16:22

Verifica volumul din playerul tau video.Mihai Nicolae
Mihai Nicolae 24.12.2021 22:55
Bună seara. Indicatoarele de pe banda (benzile) paralele cu autostrada, care aceasta banda va întra în autostrada, se vor respecta și pe autostrada?
Panourile electrice cu indicatoare (temporare) de pe autostrada le va anula pe cele permanente?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 29.12.2021 09:56

Indicatoarele instalate pe drumurile paralele cu autostrada (acestea nu fac parte din autostradă) nu se vor respecta de către cei care circulă deja pe autostradă.Panourile electrice fac parte din categoria „semnalele luminoase sau sonore” ale articolului 31 de mai jos care se respecta cu prioritate față de indicatoare, mai mut de atât, dacă caracterul indicatoarelor de pe panourile electrice este unui temporar, se vor respecta cu prioritate atât fata de indicatoare dar si fata de semnalele luminoase sau sonore. A se vedea articolul 31 de mai jos.
OUG 195/2002 - Articolul 31

Participanții la trafic trebuie să respecte regulile de circulație, semnalele, indicațiile și dispozițiile polițistului rutier, precum și semnificația diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutieră, în următoarea ordine de prioritate:

a) semnalele, indicațiile și dispozițiile polițistului rutier;

b) semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore ale autovehiculelor, prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) și b);

c) semnalizarea temporară care modifică regimul normal de desfășurare a circulației;

d) semnalele luminoase sau sonore;

e) indicatoarele;

f) marcajele;

g) regulile de circulație.True George Lucas
True George Lucas 14.07.2022 16:37
May the force be with you!

Popa Ionela
Popa Ionela 14.07.2021 19:47
Buna seara nici mie nu imi merg videoclipurile se intrerup
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 15.07.2021 15:06

Schimba browserul de internet.Aysondu Gabriela
Aysondu Gabriela 07.04.2021 05:38
Buna ziua. Soțul meu a fost în depanare luni . Un autocamion a rămas în pana de motor la km 83 pe autostrada București Pitești iar ca să poată porni masina a trebuit sa întoarcă cu fata spre autocamion , sa ii dea curent . Erau pe banda de urgenta iar un bun samaritean a sunat la 112 . Agentul de la politia comunitara ce s a prezentat la fata locului i a suspendat permisul pe 2 luni spunând ca înțelege situația și nu ii lua permisul având în vedere situația dacă nu era acea reclamație la 112 . Poate face ceva în acest sens ? Amenda a fost achitata , vrea sa se ducă și sa ii dea în judecata ca sa își recupereze permisul . Dar exista vreo lege în favoarea lui ? Mulțumesc!
Aysondu Gabriela
Aysondu Gabriela 07.04.2021 05:39
Specific ca sotul este cetățean turc, are permis turcesc iar polițistul a spus ca dacă vrea sa plece în Turcia sa dea o declarație și ii vor înapoia permisul doar sa nu conducă în România ci în Turcia.
Alexe Miruna
Alexe Miruna 05.05.2021 10:53
Să facă plângere contravențională. Sancțiunea aplicată este una abuzivă, având în vedere ca acesta a oprit involuntar și era într-o stare de necesitate. Trebuia sancționat bunul samaritean , care a alertat autoritățile inutil.
Daca face plângere, acesta își va ridica permisul după înregistrarea plângerii la judecătorie pe baza unui certificat de grefă sau extras de pe portal la poliția rutieră. Privind câștigul în instanță, dacă acesta solicită audierea martorilor, aduce probe cum că nu a oprit voluntar pe banda de urgență, șansele de câștig sunt mari. Plângerea contravențională se depune la judecătoria înscrisă pe procesul-verbal de contravenție în termen de cel mult 15 zile lucrătoare de la comunicarea acestuia (nu se pun prima și ultima zi)
Aysondu gabriela
Aysondu gabriela 05.05.2021 12:46
Va mulțumesc pentru răspuns. Am facut plangere la judecătoria Pitești și a ridicat permisul în baza certificatului de grefa , acum urmează sa vedem când va fi stabilit procesul . Agentul de politie ce a întocmit procesul verbal a specificat în procesul verbal ca era întors pe banda de urgenta deoarece repara un autocamion ce se stricase . Acum sper sa aibă noroc în instanta . O zi frumoasa!

Calaici Alina
Calaici Alina 21.03.2021 16:27
Am șters și istoricul și degeaba
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 30.03.2021 07:25

Incercati de pe aplicatia noastra de pe google play, se numeste Scoala Rutiera.Calaici Alina
Calaici Alina 21.03.2021 16:19
Bună ziua ! Nu merge videoclipul.. am schimbat și browserul și tot nu merge
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 21.03.2021 16:25

Merge daca stergi cookies and cache (du te la istoric - stere istoric - stergere cookis and cache)Nicolae Valentin
Nicolae Valentin 15.01.2021 17:36
Care este sancțiunea pentru mersul înapoi pe aurostrada pe banda de urgenta mai puțin de 50m??? MULȚUMESC!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 16.01.2021 10:05

Executarea pe autostradă a manevrei de întoarcere sau de mers înapoi, circulaţia sau traversarea de pe un sens de circulaţie pe celălalt prin zonele interzise, respectiv prin zona mediană sau racordurile dintre cele două părţi carosabile se sancționează cu amenda prevăzută în clasa III de sancțiuni,  de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv de la 1.305  lei- 2.900 lei + 6 puncte de penalizare


Alina Iacob
Alina Iacob 18.04.2021 20:46
Buna seara! Neavanand un an de permis, pot veni din Austria cu masina, singura?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 19.04.2021 16:22

Ai voie, vezi totusi ca exista reguli diferite in Europa, in functie de tara, pentru soferii incepatori.Mirella Andrei
Mirella Andrei 05.01.2021 16:40
Bună seara de ce se întrerupe conținutul audio video
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 06.01.2021 16:34

Probabil conexiunea ta la internet sau schimba browserul de internet,


Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 06.01.2021 16:34

Probabil conexiunea ta la internet sau schimba browserul de internet,


Lasă un comentariu

CUPRINS
Capitolul 1 - partea 1 - Drumul public Capitolul 1 - partea 2 - Sensul și banda de circulație Capitolul 2 - partea 1 - Deplasarea vehiculelor pe drumul public Capitolul 2 - partea 2 - Circulația în intersecții Capitolul 3 - partea 1 - Semnalizarea rutieră și ordinea de prioritate Capitolul 3 - partea 2 - Semnalele polițistului rutier Capitolul 3 - partea 3 - Semnalele speciale de avertizare Capitolul 3 - partea 4 - Semnalizarea temporară Capitolul 3 - partea 5 - Semnalele luminoase sau sonore Capitolul 3 - partea 6 - Indicatoare rutiere Capitolul 3 - partea 7 - Marcaje rutiere Capitolul 4 - partea 1 - Drumul cu sens unic Capitolul 4 - partea 2 - Intersecția cu sens giratoriu Capitolul 4 - partea 3 - Autostrada Capitolul 4 - partea 4 - Zona rezidenţială şi pietonală Capitolul 5 - partea 1 - Prioritatea și acordarea priorității Capitolul 5 - partea 2 - Prioritatea de trecere - acordată prin indicatoare Capitolul 5 - partea 3 - Prioritatea de trecere - acordata prin lege Capitolul 5 - partea 4 - acordarea priorității Capitolul 5 - partea 5 - alte cazuri de acordare de prioritate Capitolul 6 - partea 1 - manevre - depășirea Capitolul 6 - partea 2 - manevre - oprirea și staționarea Capitolul 6 - partea 3 - manevre - oprirea interzisă Capitolul 6 - partea 4 - manevre - staționarea interzisă și parcarea Capitolul 6 - partea 5 - manevre - întoarcerea Capitolul 6 - partea 6 - manevre - mersul înapoi Capitolul 7 - partea 1 - locuri și situații speciale - trecerea la nivel cu calea ferată Capitolul 7 - partea 2 - trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere Capitolul 7 - partea 3 - trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere Capitolul 7 - partea 4 - trecerea pentru pietoni Capitolul 7 - partea 5 - drumul în curbă Capitolul 7 - partea 6 - drumul în rampă și în pantă Capitolul 8 - partea 1 - Permisul de conducere Capitolul 8 - partea 2 - Condiții obținere permis și echivalări Capitolul 8 - partea 3 - Viteza de deplasare Capitolul 8 - partea 4 - Starea tehnică a vehiculelor Capitolul 8 - partea 5 - Sistemul de iluminare și semnalizare luminoasă Capitolul 9 - partea 1 - Obligațiile conducătorilor auto la plecarea la traseu Capitolul 9 - partea 2 - Obligațiile și interdicțiile conducătorilor de vehicule în timpul deplasării Capitolul 9 - partea 3 - Obligațiile conducătorilor auto la transportul copiilor Capitolul 9 - partea 4 - Obligațiile conducătorilor auto în caz de accident Capitolul 9 - partea 5 - Obligațiile conducătorilor auto în caz de defecțiune tehnică Capitolul 9 - partea 6 - Obligațiile conducătorilor auto cu vechime mai mică de un an Capitolul 9 - partea 7 - Obligațiile conducătorilor auto de transport public de persoane Capitolul 9 - partea 8 - Obligațiile conducătorilor auto de transport de mărfuri Capitolul 9 - partea 9 - Obligațiile prorietarilor sau deținătorilor de vehicule Capitolul 9 - partea 10 - Obligațiile conducătorilor auto la remorcarea vehiculelor Capitolul 9 - partea 11 - Obligațiile conducătorilor de mopede, biciclete și trotinete electrice Capitolul 9 - partea 12 - Obligații și interziceri pietoni Capitolul 10 - partea 1 - Contravenții și infracțiuni Capitolul 10 - partea 2 - Infracțiuni - Conducerea unui vehicul neînmatriculat Capitolul 10 - partea 3 - Infracțiuni - Conducerea unui vehicul fără permis de conducere Capitolul 10 - partea 4 - Infracțiuni - Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe Capitolul 10 - partea 5 - Infracțiuni - Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia Capitolul 10 - partea 6 - Infracțiuni - diverse Capitolul 10 - partea 7 - Contravenții - introducere Capitolul 10 - partea 8 - Contravenții - clasa 1 Capitolul 10 - partea 9 - Contravenții - clasa 2 Capitolul 10 - partea 10 - Contravenții - clasa 3 Capitolul 10 - partea 11 - Contravenții - clasa 4 Capitolul 10 - partea 12 - Contravenții - clasa 5 (doar pentru persoane juridice) Capitolul 10 - partea 13 - Alte sancțiuni (punctele de penalizare, interdicția de a conduce pe teritoriul României și reținerea / retragerea / suspendarea / anularea permisului de conducere) Capitolul 10 - partea 14 - Reținerea certificatului de înmatriculare sau înregistrare Capitolul 10 - partea 15 - Confiscarea, imobilizarea și radierea din oficiu Capitolul 10 - partea 16 - Consumul de alcool și procedura de recoltare probe

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓