OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 (Codul rutier)
Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 (Regulamentul codului rutier)
(1) În zona rezidenţială, semnalizată ca atare, pietonii pot folosi toată lăţimea părţii carosabile, iar jocul copiilor este permis.
(2) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să circule cu o viteza de cel mult 20 km/h, să nu staţioneze sau să parcheze vehiculul în afara spatiilor anume destinate şi semnalizate ca atare, să nu stânjenească sau să împiedice circulaţia pietonilor chiar dacă, în acest scop, trebuie să oprească.
În zona pietonala, semnalizată ca atare, conducătorul de vehicul poate intra numai dacă locuieşte în această zona sau prestează servicii publice "din poarta în poarta" şi nu are altă posibilitate de acces. Acesta este obligat să circule cu viteza maxima de 5 km/h, să nu stânjenească ori să împiedice circulaţia pietonilor şi, dacă este necesar, să oprească pentru a permite circulaţia acestora.
Dacă nu puteți/doriți să vizionați varianta AUDIO-VIDEO a cursului, puteți citi varianta text ilustrată cu imagini.
Zona rezidențială este perimetrul dintr-o localitate unde se aplică reguli speciale de circulaţie, având intrările şi ieşirile semnalizate în conformitate cu prevederile legale.
În zona rezidenţială, semnalizată ca atare, pietonii pot folosi toată lăţimea părţii carosabile, iar jocul copiilor este permis (art. 158 alin. 1 din Regulament). Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să circule cu o viteza de cel mult 20 km/h, să nu staţioneze sau să parcheze vehiculul în afara spatiilor anume destinate şi semnalizate ca atare, să nu stânjenească sau să împiedice circulaţia pietonilor chiar dacă, în acest scop, trebuie să oprească (art. 158 alin. 2 din Regulament).
Zona pietonală este perimetrul care cuprinde una sau mai multe străzi rezervate circulaţiei pietonilor, unde accesul vehiculelor este supus unor reguli speciale de circulaţie, având intrările şi ieşirile semnalizate în conformitate cu prevederile legale.
În zona pietonala, semnalizată ca atare, conducătorul de vehicul poate intra numai dacă locuieşte în această zona sau prestează servicii publice "din poarta în poarta" şi nu are altă posibilitate de acces. Acesta este obligat să circule cu viteza maxima de 5 km/h, să nu stânjenească ori să împiedice circulaţia pietonilor şi, dacă este necesar, să oprească pentru a permite circulaţia acestora (art. 159 din Regulament).
Se aplica daca acea zona este semnalizata corespunzător ca fiind zona rezidențiala. Daca este drum privat, la ieșirea de pe acesta pe un drum public se acorda prioritate tuturor participanților la trafic de pe drumul public.
In majoritatea judetelor este nevoie de programare.
Ia legatura cu cei de la scoala ta de soferi, ei stiu exact ce se intampla la ei in judet.
Urmează mediul de invatare si apoi chestionarele. Este bine sa faci toți pașii de invatare, daca îți permite timpul. Făcând toți pașii de invatare ai cele mai mari șanse.
Nu o sa te afecteze. Dar lege nu se va baga oricum.
Daca este drum privat nu se poate implica politia rutiera sau primăria, trebuie vorbit cu administrația (sau dezvoltatorul) pentru a vedea ce se poate face in acest caz.
Este doar o propunere de lege, nimic aprobat.
Este permisa doar in locurile special amenajate, marcate si semnalizate.
În zona rezidențială, semnalizată ca atare, pietonii pot folosi toată lățimea părții carosabile, iar jocul copiilor este permis.
Conducătorii de vehicule sunt obligați să circule cu o viteză de cel mult 20 km/h, să nu staționeze sau să parcheze vehiculul în afara spațiilor anume destinate și semnalizate ca atare, să nu stânjenească sau să împiedice circulația pietonilor chiar dacă, în acest scop, trebuie să oprească.
În zona pietonală, semnalizată ca atare, conducătorul de vehicul poate intra numai dacă locuiește în această zonă sau prestează servicii publice "din poartă în poartă" și nu are altă posibilitate de acces. Acesta este obligat să circule cu viteza maximă de 5 km/h, să nu stânjenească ori să împiedice circulația pietonilor și, dacă este necesar, să oprească pentru a permite circulația acestora.
Da, zonele pietonale sunt parte din drumul public.
Deocamdata se poata face scoala de soferi si fara sa ai un numar anume de clase, trebuie doar sa stii sa scrii si sa citesti.
Poti sa te incri la scoala de soferi cu 3 luni inainte sa implinesti 18 ani.
Sunt doua zone diferite. Zona rezidențială cu maxim 20 km/h si zona pietonala cu maxim 5 km/h.
Daca indicatorul se refera la biciclete sau la toate vehiculele, nu pot circula bicicletele. Depinde de semnificația indicatorului.
Oprire = imobilizezi masina mai putin de 5 minute;
Stationare = imobilizezi masina mai mult de 5 minute;
Parcare =imobilizezi masina in loc special amenajat si semnalizat cu indicator "P''
Daca tot ai timp destul, urmeaza in intregime toti cei 4 pasi de invatare!
Pentru ca vorbesc despre doaua zone diferite. Una este pietonala iar alta rezidentiala.
De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:
Pentru a crea un cont nou ↓
Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓
Login cu FacebookDacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓
Lasă un comentariu