Curs de legislație rutieră explicat Audio-VIDEO 3D

Ai parcurs 0.0% din Curs de legislație rutieră explicat Audio-VIDEO 3D

Capitolul 4 - partea 2 - Intersecția cu sens giratoriu

Capitolul 4 - partea 2 - Intersecția cu sens giratoriu


Articole de referință din legislația în vigoare

OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 (Codul rutier)
Regulament = REGULAMENT de aplicare a  OUG 195/2002 (Regulamentul codului rutier)

Regulament - Articolul 135

Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în următoarele situaţii:

d) când urmează să pătrundă într-o intersecţie cu circulaţie în sens giratoriu faţă de cel care circulă în interiorul acesteia;

OUG - Articolul 54

(1) Conducătorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a direcţiei de mers, de ieşire dintr-un rând de vehicule staţionate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulaţie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp şi să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

(2) Semnalizarea schimbării direcţiei de mers trebuie să fie menţinută pe întreaga durată a manevrei.

OUG - Articolul 57

(4) În intersecţiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circulă în interiorul acestora au prioritate faţă de cele care urmează să pătrundă în intersecţie.

 

Regulament - Articolul 114

(1) Conducătorii de autovehicule şi tramvaie sunt obligaţi să folosească instalaţiile de iluminare şi/sau semnalizare a acestora, după cum urmează:

g) luminile indicatoare de direcţie pentru semnalizarea schimbării direcţiei de mers, inclusiv la punerea în mişcare a vehiculului de pe loc.Dacă nu puteți/doriți să vizionați varianta AUDIO-VIDEO a cursului, puteți citi varianta text ilustrată cu imagini.

Varianta text Capitolul 4 - partea 2 - Intersecția cu sens giratoriu

Codul Rutier - Intersecția cu sens giratoriu

DEFINIȚIE: se numește intersecție cu sens giratoriu intersecția care are în mijloc un rondou, un monument sau marcaj rotund de spațiu interzis și indicatorul "Intersecție cu sens giratoriu", montat pe fiecare drum care pătrunde în intersecție.

deficitei intersectie cu sens giratoriu

recunoastere intersectie cu sens giratoriu

Intersecțiile cu sens giratoriu sunt intersecții dirijate, unde datorită formei specifice, se respectă urmãtoarele obligații suplimentare:

 • Se ocolește centrul intersecției prin dreapta, în sensul arătat de săgețile de pe indicatorul "Intersecție cu sens giratoriu";

ocolirea centrului intersectiei cu sens giratoriu

 • Vehiculele care vor circula pe prima stradă sau arteră la dreapta, se vor angaja cât mai mult de marginea din dreapta a intersecției;

incadrare pentru prima iesire la dreapta in sensul giratoriu

 • Vehiculele care NU circulă pe prima stradă sau arteră la dreapta, vor circula pe lângă insulă sau rondou până în momentul părăsirii intersecției cu respectarea reglementărilor privitoare la semnalizarea schimbării poziției de mers a vehiculelor;

incadrare pentru parasirea sensului giratoriu pe a doua sau a treia iesire

 • Oprire, staționarea și mersul înapoi sunt interzise în această intersecție;

oprirea in sensul giratoriu

 • Întoarcerea este interzisă în intersecția cu sens giratoriu (dacă pentru executare se folosesc manevre înainte - înapoi), dar este permisă prin ocolirea insulei.

intoarcerea in intersectia cu sens giratoriu

 • În intersecțiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circulă în interiorul acestora au prioritate fată de cele care urmează să pătrundă în intersecție (art. 57 alin. 4 din OUG).

prioritatea in senul giratoriu

Încadrarea pe benzi în intersecția cu sens giratoriu

Luăm ca exemplu cea mai comună intersecție cu sens giratoriu, fiind cea cu două benzi de circulație și cu patru ieșiri si intrări. Conducătorii de vehicule care doresc să intre într-o intersecție cu sens giratoriu, se vor angaja pe benzile de circulație, in funcție de direcția dorită de deplasare, după cum urmează:

 • cei care doresc să circule pe prima arteră la dreapta, se vor angaja pe banda de lângă bordura trotuarului sau acostament;

incadrare pentru directia la dreapta in sensul giratoriu

 • - cei care doresc să circule pe direcția înainte, se vor angaja pe oricare dintre benzi;

incadrare pentru directia inainte in sensul giratoriu

 • iar cei care doresc să circule la stânga sau să întoarcă, se vor angaja pe banda de lângă axa drumului.

incadrare pentru directia stanga sau pentru a intoarce in sensul giratoriu

Semnalizare schimbării direcției de mers în intersecția cu sens giratoriu

Legislația rutieră nu stabilește reguli speciale de semnalizare a schimbării direcției de mers pentru intersecțiile cu sens giratoriu. În aceste intersecții se va semnaliza ca în toate celelalte intersecții sau situații, fiecare schimbare a direcției de mers va fi semnalizată corespunzător, acest lucru ajutând pe ceilalți participanți la trafic să vă cunoască intențiile și implicit, la buna desfășurare a traficului rutier. (art. 114 alin. 1 lit. g din Regulament și art 54 alin. 1 și 2 din OUG)

Se recomandă ca semnalizarea schimbării direcției de mers în intersecțiile cu sens giratoriu să se facă astfel:

 • cei care doresc să circule pe prima arteră la dreapta, vor semnaliza de la intrarea în intersecție și până la părăsirea ei, cu semnalizator dreapta, apropiindu-se cât mai mult de marginea din dreapta a intersecției, acest lucru îi va ajuta pe ceilalți participanți la trafic să înțeleagă intenția acestora da a circula pe prima artera la dreapta;

cum semnalizam daca circulam spre dreapta in sensul giratoriu

 • cei care doresc să circule pe direcția înainte, nu vor semnaliza la intrarea in intersecție, acest lucru îi va ajuta pe ceilalți participanți la trafic să înțeleagă intenția acestora da a circula pe direcția înainte, dar vor semnaliza părăsirea intersecției, pentru a-i ajuta pe ceilalți participanți la trafic să înțeleagă intenția acestora de a părăsi intersecția;

cum semnalizam in sensul giratoriu daca sicrulam ianinte

 • cei care doresc să circule la stânga sau cei care doresc să întoarcă, vor semnaliza stânga la intrarea în intersecție, acest lucru îi va ajuta pe ceilalți participanți la trafic să înțeleagă intenția acestora da a circula la stânga sau de a întoarce, iar la părăsirea intersecției vor semnaliza cu semnalizatorul din dreapta, pentru a-i ajuta pe ceilalți participanți la trafic să înțeleagă intenția acestora de a părăsi intersecția.

cum semnalizam daca circulam spre stanga sau intoarcem in sensul giratoriu

Trebuie sa ținem cont că schimbarea benzii de circulație în interiorul intersecției cu sens giratoriu sa face ca în oricare altă situație, cu asigurare, semnalizare și, daca este cazul, cu acordare de prioritate celor care circulă pe banda pe care dorim să intrăm.

prioitatea la schimbarea benzii in intersectiile cu sens giratoriu

306 Comentarii Lasă un comentariu

Adelin Gavrila
Adelin Gavrila 17.09.2021 04:43
Am și eu o întrebare...Dacă ma apropi de intersecția cu sens giratoriu și sunt pe banda a doua și vreau sa merg înainte trebuie sa semnalizeze întrarea în sensul giratoriu ? Știu ca dacă ești pe prima banda și mergi înainte nu trebuie sa semnalizi intrarea ci doar ieșirea.
Primaru
Primaru 12.09.2021 13:09
Am și eu o speta: sunt în sensul giratoriu cu 2 benzi, încadrat pe banda 1 și vreau sa ies din el prin dreapta, dar pentru a intra intr-o parcare (nu pe un alt drum). Din dreapta mea, neintrat înca în sens, vine o mașină care își dorește sa iasă pe prima la dreapta și merge cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului. Parcarea în care vreau sa intru e înainte de direcția lui de mers (prima la dreapta). Sunt obligat eu să-i dau prioritate și apoi sa părăsesc sensul pentru a intra în parcare sau e obligat el să-mi dea prioritate având în vedere ca eu sunt în sens și el nu intrase încă? De fapt întrebarea poate fi reformulata: cei care se apropie de intersecția cu sens giratoriu și vor sa o ia pe prima la dreapta, circulând cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, se considera ca întra întâi în sens (cu obligațiile de acordare prioritate celor deja aflați în sens și de a da semnal dreapta la ieșirea pe prima la dreapta) sau nu întra în sens, ei urmând sa o ia pe prima la dreapta?
Crețu Cosmin
Crețu Cosmin 01.08.2021 18:34
Până la urmă, după 6 luni de plimbări la instanțele judecătorești,a venit și hotărârea care stabilește ca vinovat este șoferul de pe banda 2 care a vrut sa iese pe prima ieșire di sensul giratoriu fără sa imi acorde prioritate deși circulam pe banda 1 cu intenția de a ieși pe a doua ieșire!
Așadar sa anulat de asemenea și procesul verbal!
Sa avem drumuri fără evenimente neplăcute!
Alexandru P
Alexandru P 08.07.2021 19:08
Deci in legislatie zice ca:
banda 1 in fata si la dreapta
Banda 2 in fata, la stanga si intoarcere.

In acelasi timp zice ca tre sa acorzi prioritate cand schimbi banda.

In situatia in care banda 1 face stanga si banda 2 face inainte desi banda 1 e incadatra incorect. Cine e de vina? Daca cel de pe banda 1 ar fi urmat legea nu s-ar mai fi intamplat nimic.
Nicu
Nicu 02.09.2021 12:57
Aici vezi poza dar cand esti in trafic si vrei sa faci dreapta de pa banda 2 ca sa parasesti giratoriu,te asiguri fiindca parasesti banda trecand peste acel marcaj de delimitare a benzilor si nu ai de unde sa stii de la ce intrare vine cel de pe banda 1.Si ma intreb daca legea interzice celui care intra pe prima banda sa faca manevra de intoarcere ocolind sensul giratoriu.Poate mi-a scapat mie acest amanunt?
G
G 16.09.2021 09:30
Daca b2 este pt stanga sau intoarcere, atunci nici b2 nu a respectat atunci cand a mers in fata
Butusina Paul
Butusina Paul 22.06.2021 05:32
ROMANIA
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI DIRECTIA RUTIERA
Bucuresti
Nr. 450666/51/ATS/

Organizarea circulatiei intr-o intersectie cu sens giratoriu se realizeaza prin
indicatoare de orientare care presemnalizeaza directiile din intersectie sau selectarea
benzilor in functie de directia de mers, completate cu marcaje sub forma unei sau unor
sageti aplicate pe banda sau benzile delimitate prin linii continue, care obliga la
urmarea directiei sau directiilor astfel indicate. Conform art. 100 alin. (1) pct. 3 din
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile
publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, nerespectarea
prevederilor legale mai sus-mentionate poate fi sanctionata cu amenda din clasa a II-a
de sancfiuni.
Cu toate acestea, nerespectarea directiei de deplasare impuse de semnificatia
marcajelor sau indicatoarelor de catre conducatorii de autovehicule care circula intr-o
intersectie cu sens giratoriu nu este de natura sa inlature culpa conducitorilor de
autovehicule care, respectand semnificatia indicatoarelor si marcajelor, nu se asigura la
efectuarea oricarei manevre de schimbare a directiei de mers, fie ca este una de iesire din sensul giratoriu sau de schimbare a benzilor de circulatie in interiorul acestei
intersectii. Conform prevederilor art. 99 alin. (2), raportat la art. 108 alin. (1) lit. a pct. 6
din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile
publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, nerespectarea obligatiei
de asigurare la schimbarea directiei de mers poate fi sanctionata cu amenda din clasa I
de sanctiuni.
Alex
Alex 21.06.2021 19:41
Este obligatoriu sa semnalizezi stanga daca faci stanga in sensul giratoriu sau este doar recomandat? Semnalizarea este obligatorie la schimbarea sensului de mers, adica la parasitea giratoriului sau daca schimbi banda in interiorul giratoriului. Cand se intra in giratoriu, indiferent daca faci stanga sau daca circuli inainte, nu schimbi nicio directie de mers, schimbi doar cand iesi din sensul giratoriu sau doar daca schimbi banda in interiorul sensului, gresesc?
eurodriverking
eurodriverking 07.09.2021 21:24
Este 100% obligatoriu sa semnalizezi la intrarea in sens giratoriu pana la iesire. Sensul giratoriu este o intersectie cu o amenajare ( constructie ) in mijloc.
Alex
Alex 08.09.2021 06:07
Semnalizezi doar cand schimbi directia de mers. Cand ai intrat in sensul giratoriu nu schimbi nicio directie ci doar cand iesi din giratoriu o schimbi sau cand treci de pe o banda pe alta. Nu vad sa scrie in codul rutier ca este obligatoriu sa semnalizezi cand ai intrat in giratoriu ci doar ca este recomandat.
Gyemant
Gyemant 15.06.2021 20:23
Bună seara as dori sa știu câte parcări trebuie să invătam înainte de examen
STEFAN TIBERIU
STEFAN TIBERIU 28.07.2021 10:59
Toate ! Deoarece la examenul practic nu poți să știi ce parcare ești pus sa execuți !
Yeah Learning_Again
Yeah Learning_Again 13.06.2021 01:57
Adminul DRPCIV imi puteti explica si mie logica ultimei poze ? unde masina Albastra se intersecteaza cu cea Rosie ? ce trebuie sa inteleg de aici ... ca masina albastra trebuie sa acorde prioritate celei rosii ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 13.06.2021 05:45

Schimbarea benzii de circulație în interiorul intersecției cu sens giratoriu sa face ca în oricare altă situație, cu asigurare, semnalizare și, daca este cazul, cu acordare de prioritate celor care circulă pe banda pe care dorim să intrăm.


Alin
Alin 27.08.2021 10:19
Nu sunt ADMIN, dar DA...categoric cel albastru trebuie sa semnalizeze ieșirea, sa se asigure și în cazul de fata sa dea prioritate celui roșu
eurodriverking
eurodriverking 07.09.2021 21:26
Da, masina albastra trebuie , obligata, sa acorde prioritate de trecere masinii rosie, E simplu.
Vlad Ioan
Vlad Ioan 18.09.2021 00:03
dar cea rosie s-a incadrat gresit.... cine e de vina in caz de accident?
Liviu Mocanu
Liviu Mocanu 12.05.2021 20:52
De ce pun asta in discutie ? De foarte multe ori, banda 1 la iesirea din sens, este inghesuita de cate o masina stationata sau cu cate o statie de autobuz in care tocmai este utilizata , ceea ce te obliga la o manevra din scurt ... lucru destul de deranjant.
eurodriverking
eurodriverking 07.09.2021 21:29
In mod normal o statie d etransport in comun nu are ce cauta la colt sau in buza sensului giratoriu. Dar este posibil sa fie in intersectii non sens giratoriu. Daca este asa, atunci trebuie sa acorzi prioritate de trecere acelui autovehicul. Tu trebuie sa te asiguri din timp daca banda 1 este libera sau nu este nici un autovehicul oprit / nu va opri acolo.
Liviu Mocanu
Liviu Mocanu 12.05.2021 20:47
Buna ziua.Doresc sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune. Odata ce , abordez sensul giratoriu in banda 2, acolo unde sunt obligat sa o fac, conform legislatiei , AM DREPTUL sa ies din el tot in banda 2 ( fireste, cu semnalizarile si asigurarile implicite ) , urmand ca, ulterior, in aliniament, sa imi reocup cuminte locul in banda 1 ? ( Tot vad pe internet abordari prin care, IESIREA din sensul giratoriu, este OBLIGATORIE in banda 1 ) , Cum stau lucrurile ?
eurodriverking
eurodriverking 07.09.2021 21:32
Nu ai inteles ce scrie acolo si pozele. Cand intri in sens giratoriu de pe banda 2 si vrei sa iesi, trebuie sa te asiguri si sa iesi direct pe banda 1 sau 2. Daca langa tine este alt autovehicul, trebuie sa ai acorzi prioritate de trecere.
vas d
vas d 16.09.2021 03:05
nu este obligatorie iesirea din sens pe banda 1
,,tine banda tine banda striga instructorul la mine"
iesi pe banda pe care esti incadrat
Petcu Emanuela
Petcu Emanuela 12.05.2021 18:39
Daca circul pe banda 1 si semnalizez dreapta ca intru in lukoil,chiar in sensul giratoriu,dupa ce pot intra sa fac dreapta,si altcineva se strecoara prin dreapta si il lovesc ,cine e de vina?eu fiind încadrată corespunzător pe banda,sau el ca s-a inghesuit langa mine,nefiind încadrat corespunzător, taind banda,nu avea ce sa caute in dreapta,practic acolo se terminase o alta iesire din lukoil?
eurodriverking
eurodriverking 07.09.2021 21:34
Trebuie sa te aiguri la orice manevra faci si in timpul deplasarii. Insa, cel care se baga in fata ta grabit si te loveste sau nu ai timp si spaiu sa franezi in siguranta, el este vinovat. Dar , atentie, esti obligat sa te asiguri.
Robert
Robert 11.05.2021 13:07
Toate bune si frumoase pana la parasirea sensului giratoriu. Parasirea sensului giratoriu se face numai de pe prima banda de circulatie.
eurodriverking
eurodriverking 07.09.2021 21:37
Nu pot pricepe de ce nu reusiti sa intelegeti legislatia rutiera, la baza este logica.
La iesire, nu conteaza ca esti ve b1 sau b2 sau b3, conteaza sa te asiguri, sa semnalizezi, sa acorzi prioritate de trecere la autovehicule, vehicule si pietoni acolo unde este cazul. E chiar asa de greu de resptectat? Soferie te halesc.
Liviu Mocanu
Liviu Mocanu 23.04.2021 11:07
E un sens giratoriu foarte dragut in Timisoara ... si asta exact pentru cea mai simpla varianta : prima la dreapta. Daca te incadrezi " cat mai aproape de bordura " ...te trezesti in fundul unui autobuz in statie sau masina parcata. Daca insa, stai lipit pe marcajul din stanga, te scoate pe drumul liber inainte ...

Gasesc logica discutia " iesirea inainte cu intrare pe banda doi " in care , tai marcajul atat la intrare , cat si la iesire. Nu sunt deci doua schimbari de banda, cu doua semnalizari corespunzatoare ?
eurodriverking
eurodriverking 07.09.2021 21:39
Parca ati avea 14 ani. Te asiguri din timp daca acolo este o masina parcata sau nu. Daca este un autobuz care este in statie, ai acorzi prioritate si astepti sa plece. E cel mai bine sa te asiguri din timp daca e cineva acolo care "blocheaza" intersectia.
Anatol Focsa
Anatol Focsa 16.04.2021 11:35
5 minute de logica si ultimele 20 secunde intorc totul pe dos. Este descris totul atit de clar si logic la inceput cum trebuie de deplasat astfel incit sa nu se intersecteze traiectoriile de deplasare. De ce acel care a ales gresit banda de deplasare devine corect in cazul unui accident rutier.
Vlad Roatis
Vlad Roatis 26.03.2021 15:38
Daca dorim sa mergem inainte in sensul giratoriu,nu trebuie semnalizat stanga,iar la ieșire dreapta?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 26.03.2021 17:01

Click aici


Lasă un comentariu

CUPRINS
Capitolul 1 - partea 1 - Drumul public Capitolul 1 - partea 2 - Sensul și banda de circulație Capitolul 2 - partea 1 - Deplasarea vehiculelor pe drumul public Capitolul 2 - partea 2 - Circulația în intersecții Capitolul 3 - partea 1 - Semnalizarea rutieră și ordinea de prioritate Capitolul 3 - partea 2 - Semnalele polițistului rutier Capitolul 3 - partea 3 - Semnalele speciale de avertizare Capitolul 3 - partea 4 - Semnalizarea temporară Capitolul 3 - partea 5 - Semnalele luminoase sau sonore Capitolul 3 - partea 6 - Indicatoare rutiere Capitolul 3 - partea 7 - Marcaje rutiere Capitolul 4 - partea 1 - Drumul cu sens unic Capitolul 4 - partea 2 - Intersecția cu sens giratoriu Capitolul 4 - partea 3 - Autostrada Capitolul 4 - partea 4 - Zona rezidenţială şi pietonală Capitolul 5 - partea 1 - Prioritatea și acordarea priorității Capitolul 5 - partea 2 - Prioritatea de trecere - acordată prin indicatoare Capitolul 5 - partea 3 - Prioritatea de trecere - acordata prin lege Capitolul 5 - partea 4 - acordarea priorității Capitolul 5 - partea 5 - alte cazuri de acordare de prioritate Capitolul 6 - partea 1 - manevre - depășirea Capitolul 6 - partea 2 - manevre - oprirea și staționarea Capitolul 6 - partea 3 - manevre - oprirea interzisă Capitolul 6 - partea 4 - manevre - staționarea interzisă și parcarea Capitolul 6 - partea 5 - manevre - întoarcerea Capitolul 6 - partea 6 - manevre - mersul înapoi Capitolul 7 - partea 1 - locuri și situații speciale - trecerea la nivel cu calea ferată Capitolul 7 - partea 2 - trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere Capitolul 7 - partea 3 - trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere Capitolul 7 - partea 4 - trecerea pentru pietoni Capitolul 7 - partea 5 - drumul în curbă Capitolul 7 - partea 6 - drumul în rampă și în pantă Capitolul 8 - partea 1 - Permisul de conducere Capitolul 8 - partea 2 - Condiții obținere permis și echivalări Capitolul 8 - partea 3 - Viteza de deplasare Capitolul 8 - partea 4 - Starea tehnică a vehiculelor Capitolul 8 - partea 5 - Sistemul de iluminare și semnalizare luminoasă Capitolul 9 - partea 1 - Obligațiile conducătorilor auto la plecarea la traseu Capitolul 9 - partea 2 - Obligațiile conducătorilor auto în timpul deplasării Capitolul 9 - partea 3 - Obligațiile conducătorilor auto la transportul copiilor Capitolul 9 - partea 4 - Obligațiile conducătorilor auto în caz de accident Capitolul 9 - partea 5 - Obligațiile conducătorilor auto în caz de defecțiune tehnică Capitolul 9 - partea 6 - Obligațiile conducătorilor auto cu vechime mai mică de un an Capitolul 9 - partea 7 - Obligațiile conducătorilor auto de transport public de persoane Capitolul 9 - partea 8 - Obligațiile conducătorilor auto de transport de mărfuri Capitolul 9 - partea 9 - Obligațiile prorietarilor sau deținătorilor de vehicule Capitolul 9 - partea 10 - Obligațiile conducătorilor auto la remorcarea vehiculelor Capitolul 9 - partea 11 - Obligațiile conducătorilor de mopede și biciclete Capitolul 9 - partea 12 - Obligații și interziceri pietoni Capitolul 10 - partea 1 - Contravenții și infracțiuni Capitolul 10 - partea 2 - Infracțiuni - Conducerea unui vehicul neînmatriculat Capitolul 10 - partea 3 - Infracțiuni - Conducerea unui vehicul fără permis de conducere Capitolul 10 - partea 4 - Infracțiuni - Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe Capitolul 10 - partea 5 - Infracțiuni - Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia Capitolul 10 - partea 6 - Infracțiuni - diverse Capitolul 10 - partea 7 - Contravenții - introducere Capitolul 10 - partea 8 - Contravenții - clasa 1 Capitolul 10 - partea 9 - Contravenții - clasa 2 Capitolul 10 - partea 10 - Contravenții - clasa 3 Capitolul 10 - partea 11 - Contravenții - clasa 4 Capitolul 10 - partea 12 - Contravenții - clasa 5 Capitolul 10 - partea 13 - Alte sancțiuni Capitolul 10 - partea 14 - Reținerea certificatului de înmatriculare sau înregistrare Capitolul 10 - partea 15 - Confiscarea, imobilizarea și radierea din oficiu Capitolul 10 - partea 16 - Consumul de alcool și procedura de recoltare probe

© 2021 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓