Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1199)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 500 din 1199

Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare, în mod intenţionat, a indicatoarelor, semafoarelor, amenajărilor rutiere se pedepseşte astfel:

A cu amendă contravenţională şi puncte de penalizare;
B penal;
C cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule.

Explicație (actualizată 2024)

Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia ori, prin urmare și distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare, în mod intenţionat, a indicatoarelor, semafoarelor, amenajărilor rutiere sau crearea de obstacole pe partea carosabilă, se dispune răspunderea penală.

În legislația rutieră veche era un articol care reglementa fix aceste fapte care se regăsesc în enunțul întrebării, acel articol a fost eliminat. Dar faptele enumerate în enunțul întrebării cad acum sub incidența altui articol din Codul Penal, acela este Articolul 253, aliniatul 1 din Codul Penal actualizat.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu diferența dintre infracțiune și contravenție --> Codul Rutier -  Infracțiuni și Contravenții

Articole de referință (legislație 2024)

OUG - Articolul 92

(1) Abrogat (Fapta savârsita cu intentie de a sustrage, distruge, degrada ori de a aduce în stare de neîntrebuintare indicatoarele, semafoarele, amenajarile rutiere sau crearea de obstacole pe partea carosabila se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.)

Codul Penal - Articolul 253

Distrugerea

(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum și înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

18 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.