Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 438 din 1200

Cum veţi proceda noaptea, când vizibilitatea este redusă din cauza ceţii, din punct de vedere al circulaţiei preventive?

A circulaţi cât mai aproape de axul drumului;
B circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului public;
C păstraţi o distanţă egală între axa drumului şi marginea din dreapta a părţii carosabile, rulând cu o viteză care să asigure oprirea într-un spaţiu mai mic decât cel de vizibilitate.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A  și   B 

Atunci când vizibilitatea este redusă din cauza ceții, pe timp de noapte, dacă circulaţi cât mai aproape de axul drumului sau cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului public, este posibil ca vehiculele care vin din sens opus sa nu vă poată observa în timp util pentru a evita un eventual impact, sau vehiculele staționate pe partea dreaptă a drumului vă pot surprinde cu prezența lor din cauza vizibilității reduse. 


Pentru varianta  C 

Atunci când vizibilitatea este redusă din cauza ceții dense, indiferent că circulați pe timp de zi sau de noapte, trebuie să păstrați o distanță egală între axa drumului și marginea din dreapta a părții carosabile și să vă deplasați cu o viteză care să asigure oprirea într-un spațiu mai mic decât cel de vizibilitate.


Răspunsul corect este: C

Găsiți aici curs de conduită preventivă --> Curs de conduită preventivă
Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

19 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.