Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 443 din 1192

Pe o porţiune de drum acoperită cu polei, sesizaţi impactul inevitabil cu un câine. Cum veţi proceda pentru evitarea unui accident?

A consideraţi că o asemenea situaţie nu vi se poate întâmpla;
B eliberaţi acceleraţia, menţineţi ferm volanul pe direcţia de deplasare, fiind pregătit pentru a stabiliza autovehiculul după impact, prin manevrarea lină a volanului;
C încercaţi, pe cât posibil, să evitaţi impactul frontal, prin manevrarea bruscă a volanului în direcţia de deplasare opusă câinelui.

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A 

Animalele sunt imprevizibile tot timpul, așadar nu este cazul să consideraţi că o asemenea situaţie nu vi se poate întâmpla.


Pentru varianta  B 

În întrebare se specifică faptul că vă aflați pe o porţiune de drum acoperită cu polei și că  impactul este inevitabil, caz în care manevrele de evitare vor fi fără efect. Atunci când circulați pe o porțiune de drum acoperită cu polei și sesizați impactul inevitabil cu un câine, pentru evitarea unui accident, trebuie să eliberați acceleraţia şi să menţineţi ferm volanul pe direcţia de deplasare, fiind pregătit pentru a stabiliza autovehiculul după impact.


Pentru varianta  C 

Manevrarea bruscă a volanului în direcţia de deplasare opusă câinelui, având în vedere că vă aflați pe o porţiune de drum acoperită cu polei, cel mai probabil va duce la pierderea totală a aderenței și la derapaj și urmările vor fi mult mai grave.


Răspunsul corect este: B

Găsiți aici curs de conduită preventivă --> Curs de conduită preventivă
Găsiți aici lecție video cu Obligațiile conducătorilor auto în caz de accident --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto în caz de accident
Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

26 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

© 2023 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓