Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 450 din 1200

Pe o porţiune de drum acoperită cu polei, sesizaţi impactul inevitabil cu un câine. Cum veţi proceda pentru evitarea unui accident?

A consideraţi că o asemenea situaţie nu vi se poate întâmpla;
B eliberaţi acceleraţia, menţineţi ferm volanul pe direcţia de deplasare, fiind pregătit pentru a stabiliza autovehiculul după impact, prin manevrarea lină a volanului;
C încercaţi, pe cât posibil, să evitaţi impactul frontal, prin manevrarea bruscă a volanului în direcţia de deplasare opusă câinelui.

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

Animalele sunt imprevizibile tot timpul, așadar nu este cazul să consideraţi că o asemenea situaţie nu vi se poate întâmpla.


Pentru varianta  B 

În întrebare se specifică faptul că vă aflați pe o porţiune de drum acoperită cu polei și că  impactul este inevitabil, caz în care manevrele de evitare vor fi fără efect. Atunci când circulați pe o porțiune de drum acoperită cu polei și sesizați impactul inevitabil cu un câine, pentru evitarea unui accident, trebuie să eliberați acceleraţia şi să menţineţi ferm volanul pe direcţia de deplasare, fiind pregătit pentru a stabiliza autovehiculul după impact.


Pentru varianta  C 

Manevrarea bruscă a volanului în direcţia de deplasare opusă câinelui, având în vedere că vă aflați pe o porţiune de drum acoperită cu polei, cel mai probabil va duce la pierderea totală a aderenței și la derapaj și urmările vor fi mult mai grave.


Răspunsul corect este: B

Găsiți aici curs de conduită preventivă --> Curs de conduită preventivă
Găsiți aici lecție video cu Obligațiile conducătorilor auto în caz de accident --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto în caz de accident
Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

27 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.