Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 439 din 1183

Pe o porţiune de drum acoperită cu polei, sesizaţi impactul inevitabil cu un câine. Cum veţi proceda pentru evitarea unui accident?


A consideraţi că o asemenea situaţie nu vi se poate întâmpla;
B eliberaţi acceleraţia, menţineţi ferm volanul pe direcţia de deplasare, fiind pregătit pentru a stabiliza autovehiculul după impact, prin manevrarea lină a volanului;
C încercaţi, pe cât posibil, să evitaţi impactul frontal, prin manevrarea bruscă a volanului în direcţia de deplasare opusă câinelui.

Explicație întrebare (actualizată 2021)

Pentru varianta  A 

Animalele sunt imprevizibile tot timpul, așadar nu este cazul să consideraţi că o asemenea situaţie nu vi se poate întâmpla.


Pentru varianta  B 

În întrebare se specifică faptul că vă aflați pe o porţiune de drum acoperită cu polei și că  impactul este inevitabil, caz în care manevrele de evitare vor fi fără efect. Atunci când circulați pe o porțiune de drum acoperită cu polei și sesizați impactul inevitabil cu un câine, pentru evitarea unui accident, trebuie să eliberați acceleraţia şi să menţineţi ferm volanul pe direcţia de deplasare, fiind pregătit pentru a stabiliza autovehiculul după impact.


Pentru varianta  C 

Manevrarea bruscă a volanului în direcţia de deplasare opusă câinelui, având în vedere că vă aflați pe o porţiune de drum acoperită cu polei, cel mai probabil va duce la pierderea totală a aderenței și la derapaj și urmările vor fi mult mai grave.


Răspunsul corect este: B

Găsiți aici curs de conduită preventivă --> Curs de conduită preventivă
Găsiți aici lecție video cu Obligațiile conducătorilor auto în caz de accident --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto în caz de accident
Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

18 Comentarii Lasă un comentariu

darksige009@gmail.com Simion Bogdan Alexandru
darksige009@gmail.com Simion Bogdan Alexandru 04.01.2020 10:53
Deoarece spune clar intrebarea ca impactul cu acel animal este inevitabil, imposibil, ne pregatim de impact, facem o cruce tinand mana pe volan desigur, iar dupa suntem pregatiti sa stabilizam vehiculul si sa lasam cursa lina a volanului , si sa nu uitam de pomana cainelui..Dumnezeu sa l odihneasca...
Stefan Lazar
Stefan Lazar 31.08.2019 14:24
Un moment de reculegere pentru caine... un sacrificiu necesar pentru 22 de puncte. Nu vei fi uitat Bobita ;-;
Vîrlan Alexandru
Vîrlan Alexandru 08.11.2019 15:30
Bun raspuns :))
Lucian Sarkadi
Lucian Sarkadi 25.07.2019 17:19
Normal ar trebui să încercăm pe cât posibil să evităm impactul cu câinele.
Dacă in situatia data ar fi un om,atunci eliberez accelerația și ma pregătesc de impactul cu el?
Logic si corect ar fi sa fie si raspunsul C un raspuns corect, pentru că si câinele este un suflet.
Adică o mașină este mai importantă ca un suflet de animal?
Eu cred ca nu.
Lucian Sarkadi
Lucian Sarkadi 02.08.2019 18:05
Popescu Bogdan.
Bun si daca ar fi copilul tau care s ar juca cu caine vostru de familie,tu ce ai face ai fi deacort ca un orecare om sa iti lovească câinele cu masina?
Cand frumos poate încetini si opri daca e cazul.
Cred ca e mult mai normal asa decât al lovi pe acel animal.
Vasile Ferariu
Vasile Ferariu 06.12.2019 19:33
Daca vine o masina in directia unde trebuie s-o iei ca sa eviti tu cainele? Mai bine intra masina in tine sau tu in ea, nu? Ca vezi, doamne, omori cainele. Avand in vedere ca e POLEI pe strada, face si mai greu evitarea cainelui. Dar na, de ce sa gandim? Gandim cu inima, nu cu capul.
Petri Timaru
Petri Timaru 14.12.2019 17:33
Pai atunci ar trebuie sa eliberam pedala de acceleratie si sa ne pregatim de impact si cu oamenii in varsta care traverseaza strada neregulamentar nu? Nu stiu ce ati face voi, dar eu as merge intotdeauna cu o viteza corespunzatoare si mai bn as intra in sanț decat sa calc un caine sau o pisica masina se repara dar animalele nu
Dumitru Ene
Dumitru Ene 22.12.2019 16:45
Dragi prieteni, intrebarea mentioneaza clar ca sesizati impactul INEVITABIL cu un caine. Cuvintul "inevitabil", in limba romana, inseamna imposibilitatea de a fi evitat, asadar indiferent de ce manevre am incerca, nu putem evita impactul. Avand in vedere impactul INEVITABIL si faptul ca drumul este acoperit de polei, singurul lucru pe care il putem face e sa ne pregatim de impact si sa mentinem autovehicului stabil pentru a evita un posibil accident in urma caruia ar putea rezulta pierderea vietii unor oameni(mai importanti decat un caine). Mai lasati moralitatea asta exagerata.
Gabytza Grecu
Gabytza Grecu 21.05.2019 18:43
Multumesc Scoala Rutiera admis azi la Târgoviște cu 24 de puncte succes tuturor învățați cu incredere intrebarile sunt la fel
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 22.05.2019 15:32

Cu placere, felicitari!


Dani Busila
Dani Busila 20.09.2018 12:51
Ce se intampla daca in situatia prezentata se apasa usor frana pentru a incerini cat de putin vehicului ca impactul sa fie mai mic? Tot derapeaza masina daca nu se invarte de volan?
Tudor Moldovan
Tudor Moldovan 27.06.2018 18:16
Deci, mai degraba iei o viata, decat sa lovesti o masina intr-o eventual coliziune. hm..
Andrei Margeanu
Andrei Margeanu 19.09.2018 17:59
Poti sa iei mult mai multe daca pui frana brusca si esti lovit din spate sau daca intri pe sens opus si lovesti frontal alta masina
Iulia Filimon
Iulia Filimon 10.03.2018 16:04
Bietul caine.
Liana adriana grigoroiu
Liana adriana grigoroiu 02.12.2017 11:45
Este important de facut pasul 4 daca am facut mediul de învățare
Dan Gheorghe Haiduc
Dan Gheorghe Haiduc 18.04.2018 23:13
Cred ca pasul 4 e mai degraba ca sa vezi daca ai trece examenul. Daca iei mai putin de 25 de puncte la vreun chestionar din pasul 4, mai trebuie sa faci din pasii 1, 2 sau 3 (mai important 3).
bentealex@gmail.com
bentealex@gmail.com 04.11.2017 20:37
Umpic cam nemilos din partea legislatiei..
Maldet Flavius
Maldet Flavius 26.11.2017 20:27
Mai bine câinele decât tu sau tu și alte persoane pe care prin încercarea ta de a feri câinele sau altui animal de cam același mărime, dai în ei și se intâmplă un dezastru, nu?

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓