Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 591 din 1200

Ce obligații aveți la semnalul galben intermitent al semaforului electric?

A opriți, pentru că nu puteți intra în intersecție;
B reduceți viteza și vă continuați deplasarea cu atenție, ocolind pietonii;
C reduceți viteza și circulați respectând regulile aplicabile în acea intersecție.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Semnalul de culoare galbenă intermitent permite trecerea, însă conducătorul vehiculului este obligat să circule cu viteza redusă și să respecte semnificația semnalizării rutiere și a regulilor de circulație aplicabile în acel loc.

De exemplu, dacă lângă semaforul care are în funcțiune semnalul de culoare galbenă intermitent se găsește instalat indicatorul de reglementare de prioritate “Cedează trecerea”, se va respecta semnificația indicatorului de reglementare de prioritate, fiind obligat să acordați prioritate de trecere.

Acest semnal intermitent de culoare galbenă se poate întâlni și în zona trecerilor pentru pietoni, acesta este format dintr-un singur corp de iluminat și poate avea aplicată imaginea unui pieton. Acest semnal vă avertizează despre prezența unei treceri pentru pietoni, caz în care veți reduce viteza de deplasare și veți acorda prioritate de trecere pietonilor care traversează regulamentar sau care intenționează să traverseze pe trecerea pentru pietoni.

Răspunsul corect este: C


Recomandări:
Semnificația tuturor semnalelor semafoarelor - Lecție Audio-Video -->> Codul rutier - Semnalele luminoase sau sonore

Articole de referință (legislație 2024)

Regulament** - Articolul 53

[...]
(2) Semnalul de culoare galbenă intermitent permite trecerea, conducătorul de vehicul fiind obligat să circule cu viteza redusă, să respecte semnificaţia semnalizării rutiere şi a regulilor de circulaţie aplicabile în acel loc.

OUG* - Articolul 57

(1) La intersecţiile cu circulaţie nedirijată, conducătorul de vehicul este obligat să cedeze trecerea vehiculelor care vin din partea dreapta, în condiţiile stabilite prin regulament.
[...]

OUG* - Articolul 59

[...]
(2) În intersecţii, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreapta.
[...]

Regulament** - Articolul 62

Semaforul de avertizare se instalează la ieşirea din intersecţie şi este constituit dintr-un corp de iluminat cu lumină galbenă intermitentă. Acesta poate avea în câmpul sau imaginea unui pieton în mişcare, de culoare galbenă pe fond negru.


* OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 actualizată (Codul rutier)
** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

15 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.