Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 584 din 1192

Ce obligaţii aveţi la semnalul galben intermitent al semaforului electric?

A opriţi, pentru că nu puteţi intra în intersecţie;
B reduceţi viteza şi vă continuaţi deplasarea cu atenţie, ocolind pietonii;
C reduceţi viteza şi circulaţi respectând regulile aplicabile în acea intersecţie.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Semnalul de culoare galbenă intermitent permite trecerea, însa conducătorul vehiculului este obligat să circule cu viteza redusă și să respecte semnificația semnalizării rutiere și a regulilor de circulație aplicabile în acel loc.

De exemplu, dacă lângă semaforul care are în funcțiune semnalul de culoare galbenă intermitent se găsește instalat indicatorul de reglementare de prioritate “Cedează trecerea”, se va respecta semnificația indicatorului de reglementare de prioritate, fiind obligat să acordați prioritate de trecere.

Acest semnal intermitent de culoare galbenă se poate întâlni și în zona trecerilor pentru pietoni, acesta este format dintr-un singur corp de iluminat și poate avea aplicată imaginea unui pieton. Acest semnal vă avertizează despre prezența unei treceri pentru pietoni, caz în care veți reduce viteza de deplasare și veți acorda prioritate de trecere pietonilor care traversează regulamentar sau care intenționează să traverseze pe trecerea pentru pietoni.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu semnalele luminoase sau sonore --> Codul Rutier - Semnalele luminoase sau sonore

Articole de referință (legislație 2023)

Regulament - Articolul 53

(1) Când semnalul de culoare galbenă apare după semnalul de culoare verde, conducătorul vehiculului care se apropie de intersecţie nu trebuie să treacă de locurile prevăzute la art. 52 alin. (2), cu excepţia situaţiei în care, la apariţia semnalului, se află atât de aproape de acele locuri încât nu ar mai putea opri vehiculul în condiţii de siguranţă.

(2) Semnalul de culoare galbenă intermitent permite trecerea, conducătorul de vehicul fiind obligat să circule cu viteza redusă, să respecte semnificaţia semnalizării rutiere şi a regulilor de circulaţie aplicabile în acel loc.

Regulament - Articolul 62

Semaforul de avertizare se instalează la ieşirea din intersecţie şi este constituit dintr-un corp de iluminat cu lumină galbenă intermitentă. Acesta poate avea în câmpul sau imaginea unui pieton în mişcare, de culoare galbenă pe fond negru.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

12 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.