Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1183)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 579 din 1183

Ce obligaţii aveţi la semnalul galben intermitent al semaforului electric?

A opriţi, pentru că nu puteţi intra în intersecţie;
B reduceţi viteza şi vă continuaţi deplasarea cu atenţie, ocolind pietonii;
C reduceţi viteza şi circulaţi respectând regulile aplicabile în acea intersecţie.

Explicație video (actualizată 2022)

Explicație (actualizată 2022)

Semnalul de culoare galbenă intermitent permite trecerea, însa conducătorul vehiculului este obligat să circule cu viteza redusă și să respecte semnificația semnalizării rutiere și a regulilor de circulație aplicabile în acel loc.

De exemplu, dacă lângă semaforul care are în funcțiune semnalul de culoare galbenă intermitent se găsește instalat indicatorul de regrementare de prioritate “Cedează trecerea”, se va respecta semnificația indicatorului de regrementare de prioritate, fiind obligat să acordați prioritate de trecere.

Acest semnal intermitent de culoare galbenă se poate întâlni și în zona trecerilor pentru pietoni, acesta este format dintr-un singur corp de iluminat și poate avea aplicată imaginea unui pieton. Acest semnal vă avertizează despre prezența unui treceri pentru pietoni, caz în care veți reduce viteza de deplasare și veți acorda prioritate de trecere pietonilor care traversează regulamentar sau care intenționează să traverseze pe trecerea pentru pietoni.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu semnalele luminoase sau sonore --> Codul Rutier - Semnalele luminoase sau sonore

Articole de referință (legislație 2022)

Regulament - Articolul 53

(1) Când semnalul de culoare galbenă apare după semnalul de culoare verde, conducătorul vehiculului care se apropie de intersecţie nu trebuie să treacă de locurile prevăzute la art. 52 alin. (2), cu excepţia situaţiei în care, la apariţia semnalului, se află atât de aproape de acele locuri încât nu ar mai putea opri vehiculul în condiţii de siguranţă.

(2) Semnalul de culoare galbenă intermitent permite trecerea, conducătorul de vehicul fiind obligat să circule cu viteza redusă, să respecte semnificaţia semnalizării rutiere şi a regulilor de circulaţie aplicabile în acel loc.

Regulament - Articolul 62

Semaforul de avertizare se instalează la ieşirea din intersecţie şi este constituit dintr-un corp de iluminat cu lumină galbenă intermitentă. Acesta poate avea în câmpul sau imaginea unui pieton în mişcare, de culoare galbenă pe fond negru.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

9 Comentarii Lasă un comentariu


Ivan Natalia
Ivan Natalia 07.09.2021 04:32
De ce se spune ca înaintea semnelor de reglementare ...trebuie sa respectam semnalele luminoase....dar în cazul acesta...respectam prima data semnul cedează...chiar dacă avem galben și ne permite trecerea....?multumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 07.09.2021 16:41

Atunci când întâlniți semnalul de culoare galbenă intermitent al semaforului electric, vă este permisă trecerea, însă aveți obligația să circulați cu viteză redusă și să respectați semnificația semnalizării rutiere sau a regulilor de circulație aplicabile în acel loc.De exemplu, dacă lângă semaforul care are în funcțiune semnalul de culoare galbenă intermitent se găsește instalat indicatorul de regrementare de prioritate “Cedează trecerea”, se va respecta semnificația indicatorului de regrementare de prioritate, fiind obligat să acordați prioritate de trecere.Alina Zota
Alina Zota 18.03.2021 10:35
Un răspuns vă rog, la galben intermitent oprim sau doar reducem viteza?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 18.03.2021 17:19

Semnalul de culoare galbenă intermitent permite trecerea, însa conducătorul vehiculului este obligat să circule cu viteza redusă și să respecte semnificația semnalizării rutiere și a regulilor de circulație aplicabile în acel loc.Marius Florin Ciolac
Marius Florin Ciolac 09.03.2021 19:11
Dacă am un semafor pe roșu și verde intermitent la dreapta, sunt obligat să merg la dreapta sau pot aștepta să se facă semaforul verde și să merg înainte?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 13.03.2021 07:26

Vezi explicatia video - click aiciDenis albert Frusina
Denis albert Frusina 24.10.2020 14:40
Foarte buna

Mihaela Mardare
Mihaela Mardare 28.03.2019 11:35
Multumesc mult Școala Rutieră, azi admis la sala cu 24.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 28.03.2019 17:02

Cu placere, felicitari!


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓