Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1199)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 465 din 1199

Pentru a circula pe un drum cu polei, se recomandă să echipaţi autoturismul cu:

A lanţuri pentru zăpadă;
B pneuri speciale sau lanţuri antiderapante;
C lopată şi nisip.

Explicație (actualizată 2024)

Pentru autoturisme (autovehicule cu masa totală maximă autorizată de pâna la 3,5 tone) este obligatorie doar dotarea cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Pentru acestea nu este obligatorie dotarea cu lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate. Dar pentru o aderență mult mai bună pe drumurile cu polei, se recomandă și utilizarea lanţurilor antiderapante.

Trebuie să reținem că legislația rutieră obligă la dotarea cu anvelope de iarnă doar dacă drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Această obligație nu o aveți în functie de o dată calendaristică sau de un anotimp, obligația o aveți doar dacă drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Trebuie știut că pentru autovehiculele cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi autovehiculul de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, este obligatorie dotarea cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau, în lipsa anvelopelor de iarnă, lanţuri ori alte echipamente antiderapante certificate.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu Obligațiile conducătorilor auto --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto

Articole de referință (legislație 2024)

OUG - Articolul 112

(1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:
h^1) autovehiculul nu este dotat, la circulaţia pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, cu anvelope de iarnă, iar autovehiculul de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi autovehiculul de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, nu sunt echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune ori nu au montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate;

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

19 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.