Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1183)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 454 din 1183

Pentru a circula pe un drum cu polei, se recomandă să echipaţi autoturismul cu:

A lanţuri pentru zăpadă;
B pneuri speciale sau lanţuri antiderapante;
C lopată şi nisip.

Explicație (actualizată 2022)

Pentru autoturisme (autovehicule cu masa totală maximă autorizată de pâna la 3,5 tone) este obligatorie doar dotarea cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Pentru acestea nu este obligatorie dotarea cu lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate. Dar pentru o aderență mult mai bună pe drumurile cu polei, se recomandă și utilizarea lanţurilor antiderapante.

Trebuie să reținem că legislația rutieră obligă la dotarea cu anvelope de iarnă doar dacă drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Această obligație nu o aveți în functie de o dată calendaristică sau de un anotimp, obligația o aveți doar dacă drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Trebuie știut că pentru autovehiculele cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi autovehiculul de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, este obligatorie dotarea cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau, în lipsa anvelopelor de iarnă, lanţuri ori alte echipamente antiderapante certificate.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu Obligațiile conducătorilor auto --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto

Articole de referință (legislație 2022)

OUG - Articolul 112

(1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:
h^1) autovehiculul nu este dotat, la circulaţia pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, cu anvelope de iarnă, iar autovehiculul de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi autovehiculul de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, nu sunt echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune ori nu au montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate;

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

17 Comentarii Lasă un comentariu


Oana Limba
Oana Limba 07.10.2022 14:57
Bună seara!! Dacă am parcurs toți cei 4 pași de învătare..toate cele 45 de chestionare 25-26 de întrebări corecte..tot mediul de învătare cu 79 de întrebări gresite..în rest 17 chestionare gestionate corecte 25-26..credeți că am sanse să iau sala din prima?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 07.10.2022 15:17

Repeta mediul de invatare pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.Vezi explicatiile video asa retii mai usor.Ciobanu Sidonia
Ciobanu Sidonia 25.08.2022 13:54
Buna ziua ,învăț de un an de zile și simpt că 90la sută sunt pregătită și le știu am urmat toți cei 4mediuri de învățat și sunt pregătită credeți că o să reușesc să-l iau ??încă nu m-am înscris la școala pe data de 8setembtie mă duc am emoții mari ,(să mă înscriu )
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 25.08.2022 15:20

Daca ai facut mediul de invatare cu putine greseli (sub 50) iar chestionarele le faci cu 25-26 de puncte, ai toate sansele sa promovezi examenul teoretic.Mihaela Raicu
Mihaela Raicu 25.05.2022 14:58
Buna ziua mă învață și pe mine cineva c pot sa cumpăr chiostionare noi
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 25.05.2022 15:17

Intrebarile de aici sunt exact cele de la DRPCIV, adica cele de la examen. Ca sa te convingi uite aici un video demonstrativLa examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde intrebarile de la mediul de invatare.Repeta mediul de invatare pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.Vezi explicatiile video asa retii mai usor.Müler Lukas
Müler Lukas 11.06.2021 11:33
Va multumesc pentru acest site, am luat sala cu 24 de puncte.
Am totusi o intrebare. Dupa ce am terminat, politistul din sala m-a redirectionat afara la o doamna ( m-am gandit ca trebuie sa noteze ceva pe dosar)care statea in usa la verificari, iar ea ma trimite afara ca am terminat... M-am uitat peste dosar si nu s-a notat daca am fost admis/respins, singura dovada pe care o am este programarea la traseu pe care am facut-o direct la calculator....

Intrebarea mea este daca trebuia notat ceva pe dosar ( in afara de stickerul cu codul de bara ). Tin sa mentionez ca am dat examenul intr-o limba internationala.

Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.06.2021 15:14

Nu trebuie notat, apari admis in baza lor de dateOvidiu Kocsis
Ovidiu Kocsis 02.12.2019 10:12
am si eu o intrebare , nu vad cu ochiol sting cu dreptul vad bine pot sa fac scoala de soferi categoria B si daca da ce analize suplimentare trebuie facute
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 02.12.2019 19:59

Doar medicul te poate declara apt.


Ungureanu Bogdan
Ungureanu Bogdan 14.12.2020 13:36
Ovidiu, daca ochiul drept este sanatos poti da de permis.
Trebuie sa vorbesti cu un medic oftalmolog specializat pe fisa auto. Acesta va verifica daca vezi bine cu ochiul drept si probabil te va trimite sa faci un test de camp vizual computerizat.
Daca treci cu brio ambele teste doctorul ar trebui sa te declare apt conform legii.
Iti recomand sa te duci la consult inainte si daca doctorul iti da ok-ul te duci sa faci fisa auto tot la el.
Daca intalnesti un doctor care spune ca nu poti conduce deoarece nu vezi cu un ochi atunci cauta un alt doctor mai bun care se intereseaza sa te testeze corect inainte de a lua o decizie.

Roxana Vrabie
Roxana Vrabie 26.11.2019 12:05
Admis azi cu 24/26
Multumesc scoala rutiera
Recomand cu mare drag
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 26.11.2019 16:58

Cu placere, felicitari!Andra Munteanu
Andra Munteanu 22.09.2019 05:51
De aprox doua saptamani imi merg foarte greu chestionarele pe mobil. Dupa ce dau scroll sa raspund la intrebare cand apas pe buton se comporta ca si cand am apasat pe ceva de deasupra butonului, ca si cand pozitia cursorului este calculata la momentul dinainte de scroll. In cazul intrebarilor de la mediul de invatare nu se intampla acelasi lucru. Mentionez ca inainte mergea ok. De asemenea butonul "trimite comentariu" apare ori peste comentariu ori sub comentariu in functie de lungimeea textului.
Oricum felicitari, este un site foarte bun, multumim.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 22.09.2019 14:40

Buna ziua! Încercați de pe alt browser de internet, cel mai indicat este ''Google Chrome''.Ana-Maria Costache
Ana-Maria Costache 19.03.2018 19:35
Buna,la pasul 3 sunt întrebările care se afla in cele 45 de chestionare ?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 19.03.2018 19:38

În cele 45 de chestionare se găsesc toate întrebările din Mediul de învâțare, dar fără câteva întrebări. Acestea câteva întrebări au fost adăugate de c*rând la examenul DRPCIV și le vei găsi doar în Mediul de învățare, de aceea este necesar să faci și Mediul de învățare.


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓