Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 656 din 1192

Semnificaţia unui indicator rutier, instalat deasupra unei benzi de circulaţie, este valabilă:

A numai pentru circulaţia rutieră care se desfăşoară în tunele;
B numai pentru banda deasupra căreia este instalat;
C pentru toată lăţimea părţii carosabile.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Indicatoarele se instalează, de regulă, pe partea dreaptă a sensului de mers. Dar acestea se pot instala ori repeta și pe partea stângă, în zona mediană a drumului, pe un refugiu ori spaţiu interzis circulaţiei vehiculelor, deasupra părţii carosabile sau de cealaltă parte a intersecţiei. Semnificația acestora fiind valabilă pe toată lăţimea sensului de circulație pe care vă deplasați.

Dar atunci când un indicator rutier este instalat deasupra unei benzi de circulaţie, semnificația acestuia este valabilă numai pentru banda deasupra căreia este instalat.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu Indicatoare rutire -->  Indicatoare rutire

Articole de referință (legislație 2023)

Regulament - Articolul 65

(1) Indicatoarele se instalează, de regula, pe partea dreaptă a sensului de mers. În cazul în care condiţiile locale împiedică observarea din timp a indicatoarelor de către conducătorii cărora li se adresează, ele se pot instala ori repeta pe partea stânga, în zona mediană a drumului, pe un refugiu ori spaţiu interzis circulaţiei vehiculelor, deasupra părţii carosabile sau de cealaltă parte a intersecţiei, în loc vizibil pentru toţi participanţii la trafic.

Regulament - Articolul 66

(1) Semnificaţia unui indicator este valabilă pe întreaga lăţime a părţii carosabile deschise circulaţiei conducătorilor cărora li se adresează.
(2) Când indicatorul este instalat deasupra benzii sau benzilor, semnificaţia lui este valabilă numai pentru banda ori benzile astfel semnalizate.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

33 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.