Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1199)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 698 din 1199

Cum veți proceda corect în această intersecție, dacă semaforul este instalat deasupra intersecției?

A respectați semnificația semaforului, indiferent de direcția de mers, dacă acesta este dublat de un semafor însoțitor înainte de intersecție;
B nu aveți obligația de a respecta indicația semnalelor luminoase plasate deasupra intersecției;
C respectați indicațiile semaforului, dacă vizibilitatea vă permite acest lucru.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

În situația dată, pe lângă semaforul instalat la intrarea în intersecție, întâlniți încă un semafor instalat deasupra intersecției, ambele indicând semnalul de culoare verde care permite trecerea. Semaforul instalat deasupra intersecției are rolul de a dubla semaforul principal, adică semaforul instalat la intrarea în intersecție, pentru o mai bună vizibilitate a semnalului semaforului principal. Prin urmare, în această situație puteți pătrunde în intersecție indiferent de direcția de mers dorită.

Răspunsul corect este: A


Recomandări:
Semnificația tuturor semnalelor semafoarelor - Lecție Audio-Video -->> Codul rutier - Semnalele luminoase sau sonore

Articole de referință (legislație 2024)

Regulament** - Articolul 48

(1) Semafoarele care emit semnale luminoase pentru dirijarea circulaţiei în intersecţii se instalează obligatoriu înainte de intersecţie, astfel încât să fie vizibile de la o distanţă de cel puţin 50 m. Acestea pot fi repetate în mijlocul, deasupra ori de cealaltă parte a intersecţiei.
[...]

Regulament** - Articolul 52

[...]
(2) La semnalul de culoare roşie vehiculul trebuie oprit înaintea marcajului pentru oprire sau, după caz, pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestuia, în dreptul semaforului. Dacă semaforul este instalat deasupra ori de cealaltă parte a intersecţiei, în lipsa marcajului pentru oprire sau pentru trecerea pietonilor, vehiculul trebuie oprit înainte de marginea părţii carosabile a drumului ce urmează a fi intersectat.
[...]

Regulament** - Articolul 61

În cazul semaforizării corelate, în lungul unui traseu pot fi instalate dispozitive de cronometrare a timpului aferent culorii, precum și dispozitive luminoase care să arate participanților la trafic timpii stabiliți prin programul de semaforizare, iar pentru conducătorii de autovehicule, și viteza de deplasare.


** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

12 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.