Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 558 din 1183

Este permisă oprirea voluntară a unui vehicul pe trotuar?


A da, dacă se asigură un spaţiu de cel puţin 1 m lăţime pentru circulaţia pietonilor, iar semnalizarea rutieră permite această manevră;
B legal, nu este prevăzut;
C nu.

Explicație video (actualizată 2021)

Explicație întrebare (actualizată 2021)

Este interzisa ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar când aceasta este permisa conform indicatoarelor sau marcajelor, latimea minima a trotuarului lasat la dispozitia pietonilor trebuie sa fie de cel putin un metru.

Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu situațiile de staționare interzisă și parcarea --> Codul Rutier - Staționarea interzisă și parcarea
Găsiți aici lecție video cu situațiile de oprire interzisă --> Codul Rutier - Oprirea interzisă

Articole de referință (actualizate 2021)

OUG - Articolul 72

(7) Este interzisă ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar când aceasta este permisă, conform indicatoarelor sau marcajelor, lăţimea minima a trotuarului lăsat la dispoziţia pietonilor trebuie să fie de cel puţin un metru.

Regulament - Articolul 142

Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor:
n) pe trotuar, cu excepţia situaţiei în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) şi (3);

Regulament - Articolul 144

(2) Administratorul drumului public poate amenaja pe anumite zone ale trotuarului, cu avizul poliţiei rutiere, spaţii destinate opririi sau staţionării vehiculelor, marcate şi semnalizate corespunzător. Amenajările se pot executa numai dacă:
a) se respectă culoarul destinat circulaţiei pietonilor, stabilit potrivit normativelor în vigoare, care nu poate fi mai mic de 1 m lăţime;
b) accesul vehiculelor în parcare se realizează din partea carosabilă;
c) poziţionarea vehiculelor în parcare nu stânjeneşte circulaţia pe prima bandă sau pe pistele amenajate.
(3) Nu se pot amenaja parcări pentru autovehicule, pe trotuar, la mai puţin de 10 m de intersecţii, staţii ale mijloacelor de transport în comun sau treceri pentru pietoni.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

11 Comentarii Lasă un comentariu

Adelina Călin
Adelina Călin 15.02.2021 17:46
Acest site nu s-a actualizat noilor reglementări în codul rutier? Deoarece la această întrebare răspunsul corect este A, iar profesorul de la legislație și instructorul spune că nu mai este permis prin lege să oprești pe trotuar? Dacă ne pică acestă întrebare până la urmă ce raspuns punem?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 16.02.2021 16:12

Administratorul drumului public poate amenaja pe anumite zone ale trotuarului, cu avizul poliţiei rutiere, spaţii destinate opririi sau staţionării vehiculelor, marcate şi semnalizate corespunzător. Amenajările se pot executa numai dacă:- se respectă culoarul destinat circulaţiei pietonilor, stabilit potrivit normativelor în vigoare, care nu poate fi mai mic de 1 m lăţime;- accesul vehiculelor în parcare se realizează din partea carosabilă;Nu se pot amenaja parcări pentru autovehicule, pe trotuar, la mai puţin de 10 m de intersecţii, staţii ale mijloacelor de transport în comun sau treceri pentru pietoni.


Seby
Seby 30.01.2021 11:42
Buna ziua,întrebările de la sala sunt exact la fel ca cele de la Școala Rutieră ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 31.01.2021 09:20

Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.

Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte. 


Roxy Nico
Roxy Nico 29.08.2020 22:27
Buna seara,daca am picat sala cand ma pot duce Sa dau din nou?? Va multumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 30.08.2020 08:16

Candidatul declarat RESPINS la proba teoretică se poate prezenta în vederea înregistrării pentru susţinerea unei noi probe după o perioadă de cel puţin 15 zile dar nu mai tarziu de 1 an de la absolvirea cursurilor scolii de șoferi.


Angelica Baiacof
Angelica Baiacof 22.07.2018 16:14
Vreau sa anvat cat mai repede
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 22.07.2018 20:25

Recomandam ca sa se faca toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.


Bogdan Valentin Boariu
Bogdan Valentin Boariu 05.06.2018 16:01
Buna de ce unele intrebari nu se gasesc si in cartea de legislatie ?
Damian Agnana
Damian Agnana 01.09.2017 21:46
Vreau sa invat cat mai repede....
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 02.09.2017 17:28

Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓