Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 620 din 1200

În situația dată, pentru a vă semnaliza prezența, veți schimba alternativ luminile de drum cu luminile de întâlnire?

A da, după trecerea autocamionului;
B nu;
C se folosesc numai luminile de drum.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

În situația dată întâlniți indicatorul „Intersecție de drumuri”, acest indicator vă avertizează ca urmează o intersecție nedirijata de două drumuri de aceeași categorie. Legislația rutieră obligă ca atunci când circulați pe timpul nopții sau în condiții de vizibilitate redusă print-o astfel de intersecție, mai exact prin intersecțiile care nu sunt dirijate prin semafoare sau de către polițiști, aveți obligația de a vă semnaliza prezența prin schimbarea alternativă a luminilor de întâlnire (faza scurtă) cu luminile de drum (faza lungă).

Acest tip de semnalizare nu se poate efectua în cazul în care se apropie din sens opus un alt vehicul de la cel puțin 200 de metri, pentru a nu-l deranja pe acesta cu lumina de drum (faza lungă), lumină care este foarte puternică.

Prin urmare, în situația dată trebuie să așteptați trecerea autocamionului, după care vă semnalizați prezența prin a schimba alternativ luminile de întâlnire (faza scurtă) cu luminile de drum (faza lungă).

Răspunsul corect este: A


Recomandări:
Folosirea corectă a sistemului de iluminare și semnalizare --> Codul Rutier - Starea tehnică a vehiculelor și sistemul de iluminare și semnalizare luminoasă

Articole de referință (legislație 2024)

Regulament** - Articolul 114

[...]
(2) Pe timpul nopții, la apropierea a două vehicule care circulă din sensuri opuse, conducătorii acestora sunt obligați ca de la o distanță de cel puțin 200 m să folosească luminile de întâlnire concomitent cu reducerea vitezei. Când conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier se apropie de un autovehicul care circulă în față să, acesta este obligat să folosească luminile de întâlnire de la o distanță de cel puțin 100 m.
(3) Pe timpul nopții sau în condiții de vizibilitate redusă conducătorii de autovehicule, tractoare agricole sau forestiere și tramvaie care se apropie de o intersecție nedirijată prin semnale luminoase sau de către polițiști sunt obligați să semnalizeze prin folosirea alternantă a luminilor de întâlnire cu cele de drum dacă nu încalcă astfel prevederile alin. (2).
[...]


** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

20 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.