Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 613 din 1192

În situaţia dată, pentru a vă semnaliza prezenţa, veţi schimba alternativ luminile de drum cu luminile de întâlnire?

A da, după trecerea autocamionului;
B nu;
C se folosesc numai luminile de drum.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

În situația dată întâlniți indicatorul “Intersecție de drumuri”, acest indicator vă avertizează ca urmează o intersecție nedirijata de două drumuri de aceeasi categorie, atunci când circulați pe timpul nopții print-o astfel de intersecție aveți obligația de a vă semnaliza prezența prin schimbarea alternativă a luminilor de întâlnire cu luminile de drum.

Acest tip de semnalizare nu se poate efectua în cazul în care se apropie din sens opus un alt vehicul de la cel putin 200 de metri, pentru a nu-i deranja pe aceștia.

Prin urmare, în situația dată trebuie să așteptați trecerea autocamionului, după care vă semnalizați prezența prin a schimba alternativ luminile de întâlnire cu luminile de drum.

Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu sistemul de iluminare și semnalizare --> Codul Rutier - Sistemul de iluminare și semnalizare

Articole de referință (legislație 2023)

Regulament - Articolul 114

(2) Pe timpul nopţii, la apropierea a două vehicule care circulă din sensuri opuse, conducătorii acestora sunt obligaţi ca de la o distanţă de cel puţin 200 m să folosească luminile de întâlnire concomitent cu reducerea vitezei. Când conducătorul de autovehicul se apropie de un autovehicul care circulă în faţă să, acesta este obligat să folosească luminile de întâlnire de la o distanţă de cel puţin 100 m.
(3) Pe timpul nopţii sau în condiţii de vizibilitate redusă conducătorii de autovehicule şi tramvaie care se apropie de o intersecţie nedirijată prin semnale luminoase sau de către poliţişti sunt obligaţi să semnalizeze prin folosirea alternantă a luminilor de întâlnire cu cele de drum dacă nu încalcă astfel prevederile alin. (2).

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

29 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.