Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 729 din 1183

Cine nu este obligat să poarte centura de siguranţă?


A pasagerii din taxiuri;
B persoanele suferinde;
C examinatorul, în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului.

Explicație întrebare (actualizată 2021)

Pentru varianta  A 

Pasagerii din taxiuri nu sunt exceptați de la purtarea centurii de siguranță, dar conducătorii de autoturisme care execută servicii de transport public de persoane, în regim de taxi, când transportă pasageri sunt exceptati.


Pentru varianta  B 

Persoanele suferinde vor fi excepate doar dacă dețin certificat medical în care să fie menţionată afecţiunea care contraindică purtarea centurii de siguranţă.


Pentru varianta  C 

Examinatorul, în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului este exceptat de la obligaţia de a purta centura de siguranţă.


Răpunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu Obligațiile și Interzicerile conducătorilor auto --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto în timpul deplasării

Articole de referință (actualizate 2021)

Pentru varianta  A 

Regulament - Articolul 97

(4) Se exceptează de la obligaţia de a purta centura de siguranţă:
c) conducătorii de autoturisme care executa servicii de transport public de persoane, în regim de taxi, când transporta pasageri;


Pentru varianta  B 

Regulament - Articolul 97

(4) Se exceptează de la obligaţia de a purta centura de siguranţă:
d) persoanele care au certificat medical în care să fie menţionată afecţiunea care contraindică purtarea centurii de siguranţă;
(5) Persoanele prevăzute la alin. (4) lit. d) sunt obligate să aibă asupra lor certificatul medical, în conţinutul căruia trebuie să fie menţionată durata de valabilitate a acestuia.


Pentru varianta  C 

OUG - Articolul 36

(1) Conducătorii de autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere şi persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcţie cu centuri sau dispozitive de siguranţă omologate trebuie să le poarte în timpul circulaţiei pe drumurile publice, cu excepţia cazurilor prevăzute în regulament.
(1^1) Conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă trebuie să informeze pasagerii cu privire la obligaţia legală de a le purta în timpul circulaţiei pe drumurile publice.
(1^2) Conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă au obligaţia să se asigure că, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poartă centurile de siguranţă sau sunt transportaţi numai în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, în condiţiile prevăzute de regulament.

Regulament - Articolul 97

(4) Se exceptează de la obligaţia de a purta centura de siguranţă:
e) instructorii auto, pe timpul pregătirii practice a persoanelor care învăţa să conducă un autovehicul pe drumurile publice sau examinatorul din cadrul autorităţii competente în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓