Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1199)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 775 din 1199

Ce obligații are conducătorul unui vehicul, dacă pe drumul pe care circulă observă evenimente de natură a pune în pericol siguranța circulației?

A să semnalizeze participanţii la trafic care circulă din sens opus, schimbând alternativ lumina de drum cu lumina de întâlnire;
B să emită semnale acustice ori de câte ori se întâlneşte cu un alt vehicul circulând din sens opus;
C să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliţie în legătură cu obstacolele sau situaţiile care pun în pericol siguranţa circulaţiei.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Atunci când pe drumul pe care circulați observați evenimente sau obstacole de natură a pune în pericol siguranța circulației, aveti obligația de a anunța administratorul drumului sau cea mai apropiată unitate de poliție.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu Obligațiile conducătorilor auto --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto

Articole de referință (legislație 2024)

Regulament - Articolul 96

(1) Participanţii la trafic sunt obligaţi să anunţe administratorul drumului public ori cel mai apropiat poliţist atunci când au cunoştinţă despre existenţa pe drum a unui obstacol sau a oricărei altei situaţii periculoase pentru fluenţa şi siguranţa circulaţiei.
(2) Se interzice oricărei persoane să arunce, să lase sau să abandoneze obiecte, materiale ori substanţe sau să creeze obstacole pe drumul public. Persoana care nu a putut evita crearea unui obstacol pe drumul public este obligată să îl înlăture şi, dacă nu este posibil, să îi semnalizeze prezenţa şi să anunţe imediat administratorul drumului public şi cea mai apropiată unitate de poliţie.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

9 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.