Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 783 din 1183

La apropierea de staţiile prevăzute cu alveolă, când circulaţi pe banda de lângă acostament, iar conducătorul autovehiculului de transport public de persoane semnalizează pornirea din staţie:

A opriţi obligatoriu;
B reduceţi viteza şi, la nevoie, opriţi;
C măriţi viteza.

Explicație video (actualizată 2021)

Explicație întrebare (actualizată 2021)

Atunci când vă apropiați de o stație pentru mijloace de transport pubic de persoane prevazută cu alveolă, circulând pe banda de lângă bordură, iar autobuzul aflat oprit ăn stație intenționează să se pună în mișcare, aveți obligația de a reduce viteza și, la nevoie, să opriți pentru a-i permite acestuia să reintre în trafic.

Trebuie știut că autobuzul care pleacă, atenție, doar cel care pleacă și semnalizează corespunzător, dintr-o stație prevăzută cu alveolă are prioritate DOAR față de vehiculele care circulă în spatele acestuia, iar dacă drumul are mai multe benzi pe sens autobuzul are prioritate doar față de vehiculele care circulă din spatele acestuia pe prima bandă.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu Acordarea priorității --> Codul Rutier - Acordarea priorității
Găsiți aici lecție video cu Alte cazuri de acordare a priorității --> Codul Rutier - Alte cazuri de cordare a priorității

Articole de referință (actualizate 2021)

Regulament - Articolul 131

(1) La apropierea de o staţie pentru mijloace de transport public de persoane prevăzută cu alveolă, din care conducătorul unui astfel de vehicul semnalizează intenţia de a ieşi, conducătorul vehiculului care circulă pe banda de lângă acostament sau bordura este obligat să reducă viteza şi, la nevoie, să oprească pentru a-i permite reintrarea în trafic.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

8 Comentarii Lasă un comentariu

daniel andreea
daniel andreea 02.08.2020 21:32
Buna ziua cum te programezi pt sala?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 03.08.2020 05:14

Mergi la ghișeu si faci programare acolo. Sau poți sa îți rezervi online un loc la ghișeu ca sa nu mai stai la coada. Cere ajutorul instructorului tău, el trebuie sa te ajute.Programarea online se face pe site-ul www.drpciv.ro la secțiunea „servicii online”, apăsând apoi pe subsecțiunea „programare la ghișeu”. Această programare online se face pentru a ajunge la ghișeu la o data si la o ora stabilita de tine (in funcție de locurile disponibile) pentru a nu mai sta la coada ca in mod obișnuit. Cand ajungi la ghișeu spui ce anume dorești sa faci, înregistrare dosar si programare pentru a da examenul de sala sau examenul de traseu. Cere ajutorul instructorului tău sau scolii tale de șoferi oriunde ai nevoie de ajutor, ei sunt cei in măsură sa te ajute in caz de nevoie.


Covaciu Andrei
Covaciu Andrei 16.07.2020 11:39
Dacă mam programat la sala pe 14 August
In BH. Ce se întâmpla dacă vine starea de urgentă
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 03.08.2020 05:16

Va decide DRPCIV.


oprea.nicoleta
oprea.nicoleta 14.06.2019 16:54
Bună ziua!Voiam sa dau sala luni dar,fiind Rusaliile,nu se poate,marti sunt liberă după ora 11,pot sustine la ora aceea sala?sunt din jud Dambovita
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 03.08.2020 05:15

Vezi programul salii de examinare din județul tău. Intra pe site-ul prefecturii județului tău.


Pancu ioan cristian
Pancu ioan cristian 14.03.2019 14:24
Chestionarele sunt la fel ca la sala??Sa invat numai de pe sait-ul acesta?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 14.03.2019 17:00

Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.La examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde cele 1183 de intrebari de la mediul de invatare.

Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte. 


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓