Curs de legislație rutieră explicat Audio-VIDEO 3D

Ai parcurs 0.0% din Curs de legislație rutieră explicat Audio-VIDEO 3D

Capitolul 5 - partea 3 - Prioritatea de trecere - acordata prin lege

Capitolul 5 - partea 3 - Prioritatea de trecere - acordată prin lege


Articole de referință din legislația în vigoare

OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 (Codul rutier)
Regulament = REGULAMENT de aplicare a  OUG 195/2002 (Regulamentul codului rutier)

OUG - Articolul 57

(1) La intersecţiile cu circulaţie nedirijată, conducătorul de vehicul este obligat să cedeze trecerea vehiculelor care vin din partea dreapta, în condiţiile stabilite prin regulament.

OUG - Articolul 59

(2) În intersecţii, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreapta.

(3) În intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare de prioritate, regula priorităţii de dreapta se respecta numai în cazul în care două vehicule urmează să se întâlnească, fiecare intrând în intersecţie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeaşi semnificaţie de prioritate sau de pierdere a priorităţii.

OUG - Articolul 61

(1) Au regim de circulaţie prioritară numai autovehiculele prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b), atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă. Pentru a avea prioritate de trecere, aceste autovehicule trebuie să aibă în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.

OUG - Articolul 37

(1) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să oprească imediat, pe acostament sau, în lipsa acestuia, cât mai aproape de marginea drumului sau bordura trotuarului, în sensul de deplasare, la apropierea şi la trecerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară care au în funcţiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare roşie şi sonore.

(2) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să reducă viteza, să circule cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare şi să acorde prioritate la trecerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară care au în funcţiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare albastră şi sonore.

OUG - Articolul 59

(1) În intersecţiile cu circulaţie nedirijată, conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere vehiculelor care circulă pe sine. Acestea pierd prioritatea de trecere când efectuează virajul spre stânga sau când semnalizarea rutieră din acea zonă stabileşte o altă regulă de circulaţie.

 

Regulament - Articolul 129

(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.

Regulament - Articolul 135

Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în următoarele situaţii:

e) când circulă în panta faţă de cel care urca, dacă pe sensul de mers al celui care urca se află un obstacol imobil. În această situaţie manevra nu este considerată depăşire în sensul prevederilor art. 120 lit. j);Dacă nu puteți/doriți să vizionați varianta AUDIO-VIDEO a cursului, puteți citi varianta text ilustrată cu imagini.

Varianta text Capitolul 5 - partea 3 - Prioritatea de trecere - acordată prin lege

Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin lege

Este atunci cănd legislația stabilește anumite locuri și situații, în care unii participanți la trafic au prioritate de trecere față de alții, fără ca acest lucru să fie arâtat de ceva material, ca de exemplu un indicotor.

1. PRIORITATEA DE DREAPTA (prioritate generală)

Acest tip de prioritate se aplică în intersecțiile nedirijate și în toate cazurile de egalitate.

Prioritatea de dreapta în intersecțiile nedirijate (art. 57 alin. 1 din OUG).

De exemplu într-o intersecție nedirijată de drumuri de aceeași categorie, adică intersecție fără indicatoare de reglementare prioritate, ajung simultan două vehicule, avem o situație în care se aplică regula priorității de dreapta, vehiculul care va trece primul este cel care vine din partea dreaptă.

prioritatea de dreapta

*De retinut că în intersecțiile nedirijate de drumuri de aceeași categorie au prioritate vehiculele care vin din dreaptă și pierd prioritatea vehiculele care vin din stânga.

Prioritatea de dreapta în caz de egalitate.

Se considera caz de egalitate atunci când două sau mai multe vehicule își întalnesc traiectoriile dar au drepturi egale să trecă prin acel loc. Într-o astfel de situație de egalitate intervine aplicarea priorității de dreapta. De reținut că situațiile de egalitate pot fi întâlnite și în intersecțiile dirijate unde situațiile sunt rezolvare prin regula priorității de dreapta (art. 129 alin. 2 din Regulament și art. 59 alin. 2 din OUG).

Să dăm câteva exemple de situație de egalitate:

  • Cea mai întalnită situație de egalitate se găsește în intersectii, atunci cand două vehicule circulă din sensuri opuse dar ambele întâlnesc indicatorul „Drum cu prioritate prioritate”, iar unul dintre vehicule virează către stânga. Aici se crează o situație de egalitate, ambele vehicule având drepturi egale, situație în care se aplică regula priorității de dreapta, vehiculul care virează către stânga trebuie să îi acorde prioritate de trecere celui care circulă din sens opus, deoarece virând către stânga, acesta îi vine din partea dreaptă (art. 59 alin. 3 din OUG).

prioritatea in caz de egalitate

  • Un alt exemplu de situație de egalitate este acesta, în care cele două autovehicule vin de pe drumuri fără prioritate, unul întâlnind indicatorul „Oprire” iar celalalt indicatorul „Cedeaza trecerea”. Ambele sunt indicatoare de pierdere a priorității și sunt egale, între ele se crează o situație de egalitate și seaplică prioritate de dreapta. În această situație autoturismul roșu îi va acorda prioritate de trecere autoturismului albastru deoarece acesta îi vine din partea dreaptă (art. 59 alin. 3 din OUG).

prioritatea la intalnurea aceluias indicator

2. PRIORITATEA DE RAMPĂ

Atunci când două vehicule se apropie de un sector de drum aflat în rampă sau în pantă, iar pe sensul celui care urcă în rampă există un obstacol imobil și nu au loc să circule unul pe lânga celălalt, prioritate de trecere are vehiculul care urcă în rampă față de cel care coboară în pantă (art. 135 lit. e din Regulament).

prioritatea de rampa

Această prioritate a fost creată pentru a nu obliga vehiculele care circulă în rampă, adică cele care urcă, să oprească, știind faptul că după oprire este mult mai greu sau uneori imposibil să se pornescă în urcare, față de cel care opresc în coborâre, pentru care pornirea nu constituie un impediment.

3. PRIORITATEA SPECIALĂ

Această prioritate se acordă autovehiculelor cu regim de circulație prioritară care se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă și au în funcțiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă și sonore. Pentru a avea prioritate de trecere, aceste autovehicule trebuie să aibă în funcţiune semnalele luminoase şi sonore (art. 61 alin. 1 din OUG).

prioritatea autovehiculelor cu regim special

Semnale speciale de avertizare luminoasa sunt de doua feluri, de culoare rosie si de culoare albastra.

Semnale speciale de avertizare luminoasă de culoare rosie:

Obligații: La apropierea și la trecerea autovehiculelor cu regim de circulație prioritară care au în funcțiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare roșie și sonore, conducătorii de vehicule sunt obligați să oprească imediat, pe acostament sau, în lipsa acestuia, cât mai aproape de marginea drumului sau bordura trotuarului, în sensul de deplasare (art. 37 alin. 1 din OUG).

obligatii la lumina rosie a autovehiculelor cu prioritate speciala

Semnale speciale de avertizare luminoasă de culoare albastră:

Obligații: La trecerea autovehiculelor cu regim de circulație prioritară care au în funcțiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare albastră și sonore, conducătorii de vehicule sunt obligați să reducă viteza, să circule cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare și să acorde prioritate (art. 37 alin. 2 din OUG).

obligatii la lumina albastra a autovehiculelor cu regim sperial

Tot la prioritatea specială intră și prioritatea tramvaielor aflat în mers, acestea au prioriotate în mers atunci când circulă prin intersecțiile nedirijate. Tramvaiul va pierde prioritatea în intersecțiile nedirijate, atunci când virează către stânga (art. 59 alin. 1 din OUG).

prioritatea tramvaiului aflat in mers

tramvaiul pierde prioritatea cand vireaza la stanga

141 Comentarii Lasă un comentariu

Cristina Vlăsceanu
Cristina Vlăsceanu 18.01.2021 22:20
Mă aflu într-o intersecție (cruce) semaforizată, cu două benzi pe sens. Doresc să vireze stânga, mă încadrez pe a doua bandă, semaforul pentru stânga este verde plin. Trebuie să mai acord prioritate celor care vin din față ( din sens opus)?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 23.01.2021 11:43

Atunci cand ai semafor special pentru stânga si este verde, ai prioritate fata de ceilalți pentru celelalte direcții, ei având roșu. Ai prioritate chiar si fata de cei care au roșu dar si verde intermitent la dreapta.Trebuie sa ocolești prin stânga centrul intersecției ca sa nu te intersectezi cu cei din sens opus care fac si ei la stânga lor, ca si tine. Deși in majoritatea cazurilor nu se ocolește prin stânga si astfel se ajunge la o blocare temporara a intersecției.Pe lângă asta, la virajele la stânga sau dreapta trebuie sa fii foarte atent la trecerile de pietoni de pe străzile pe care vrei sa intri, deoarece aceștia au de regula verde la semaforul pentru pietoni.


Robert
Robert 26.10.2020 17:22
Avem o intersectie semaforizata, cu 2 benzi de circulatie pe sens si o linie de tramvai, banda a 2-a avind marcaje cu sageti pentru directia inainte si la stinga precum si linie continua intre aceasta si linia de tramvai pe o lungime de 30 m inainte de intersectie.La culoarea verde a semaforului care autovehicul are prioritate de trecere prin intersectie: cel care a semnalizat din timp si s-a incadrat pe banda a 2-a in vederea virarii la stinga sau autovehculul care circula pe linia de tramvai in directia inainte.
Alexandra Tudose
Alexandra Tudose 03.10.2020 12:09
pentru prima data, dupa mult timp si, explicatii ale ,,soferilor'', am inteles cand si cum se aplica regula prioritatii de dreapta, cum se stabileste cine are sau nu prioritate. Multumesc
Andreea Ana
Andreea Ana 21.09.2020 15:28
Buna ziua. In situatia in care un autoturism se pune in miscare, fara semnal, de pe o strada secundara spre o strada principala unde trebuie sa acorde prioritate, autoturismul facand dreapta, neavand vizibilitate din cauza autoturismelor parcare pe trotuar in drepta si loveste un biciclist sub 14 ani, biciclistul venind pe contasens ( pe sensul de mers al autoturismului) si intrand in autoturism, cine este vinovat? Precizez ca nu era trecere de pietoni, iar biciclistul circula pe contrasens. Ce poate sa riste conducatorul autovehiculului si ce pot risca parintii copilului? Multumesc!
Sorin Cozart
Sorin Cozart 17.09.2020 04:28
in cazul "egalitatii" intre semnul "cedeaza trecerea" si STOP , o situatie ipotetica .
Cu 20 de m inainte de intersectie un autovehicul va intalni STOP , celalalt va intalni cedeaza trecerea si se observa unul pe celalalt , venind concomitent de pe drumuri perpendiculare, ca in exemplul de mai sus.
Cel cu cedeaza trecerea observa ca nu mai sunt alte vehicole in intersectie si stie ca cel care intalneste STOP va trebui sa opreasca masina cel putin 1 secunda sau 2 . Cel cu cedeaza trecerea nu e obligat sa opreasca : se va asigura din mers si trece sau se opreste asteptand sa se opreasca cel de la STOP , sa isi dea seama ca are prioritate de dreapta si apoi sa porneasca acela ? Asta in ideea ca ajung fix in acelasi timp in interesctie ! Aici pare un caz de procese in instanta , in cazul unei tamponari !
costel ivan
costel ivan 19.09.2020 09:41
in situatia ipotetica descrisa, cel cu cedeaza va pierde sigur in instanta pentru neacordarea prioritatii. el stie doar ca celalalt trebuie sa opreasca, nu si daca acela va respecta legea si va opri. faptul ca un altul respecta sau nu legea, nu te scuteste pe tine de obligatia de a respecta.
Valentin
Valentin 16.09.2020 21:29
Circulam pe un drum o banda pe sens cu prioritate in afara localității,din partea stanga a iesit fara sa se asigure o masina de politie virand la stânga cu semnale luminoase fara acustice am evitat la limita accidenul ,mentionez ca din sensul opus se apropia o coloana de autoturisme din spatele meu nici un autoturism la ora 14,30 in data de 13.09.2020 județul Timiș, localitatea S.....cine este vinovat ...???
anca serpi
anca serpi 16.09.2020 12:02
foarte bine si clar explicat. Multumim!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 16.09.2020 16:09

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.


Ramona Diaconu
Ramona Diaconu 13.09.2020 20:00
Bună ziua. Referitor la prioritatea specială: Dacă întâlnim un echipaj de poliție cu semnalele acustice şi luminoase de culoare albastră şi roşie alternativ, cum ar trebui să procedem din punct de vedere legal?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 14.09.2020 15:45
Stefan Dumitrache
Stefan Dumitrache 09.09.2020 05:53
Buna ziua,
Daca ies de pe un drum secundar pe un drum principal cu doua benzi pe sens,vreau sa virez la dreapta,pe prima banda nu vine nimic dar pe banda a doua se apropie un autoturism.Cum procedez pot sa ma inscriu pe prima banda si sa-mi continui drumul sau acord prioritate si autoturismului ce se apropie de pe banda a doua si apoi fac virajul la dreapta? In ce moment pot face virajul la dreata adica la ce distanta pot fi vehiculele ce se apropie din stanga pentru a nu fi acuzat de examinator ca nu am acordat prioritate de trecere?Exista o astfel de prevedere legala?Altfel daca nu exista intr-o astfel de intersectie cel ce vine de pe drumul secundar nu poate intra pe drumul principal datorita traficului intens sau oricum este o situatie interpretabila de catre cel ce examineaza.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 22.09.2020 12:18

Având in vedere ca ești începător, îți recomandam sa aștepți sa treacă si acel autovehicul de pe banda a doua pentru ca este posibil sa nu apreciezi bine traiectoria virajului si sa te apropii destul de mult de banda 2 încât șoferul acelui autovehicul sa se sperie si sa încetinească brusc sau sa își schimbe brusc direcția de deplasare ca sa evite un eventual accident, asta numindu-se neacordare de prioritate.
acordare a priorităţii - obligaţia oricărui participant la trafic de a nu îşi continua deplasarea sau de a nu efectua orice altă manevră, dacă prin acestea îi obliga pe ceilalţi participanţi la trafic care au prioritate de trecere să îşi modifice brusc direcţia sau viteza de deplasare ori să oprească;Eugenia Garba
Eugenia Garba 01.09.2020 18:25
In intersectiile in +, cei care vireaza la stînga venind din sensuri opuse, pentru a nu-si intersecta traiectoriile, executa virajul prin fata centrului intersectiei (punct imaginar, care ramîne la dreapta masinii).
Aceasta este regula general valabila? Sau doar in cele semaforizate?
Exista și excepții prevazute de lege în care virajul se execută după punctul central imaginar al intersectiei, ? (In practica asa par a se executa).
(Poate este o scapare, dar in toate exemplele pe care le-am vazut pînă acum pe site, traiectoriile colorate ale vehiculelor par a trece dincolo de centrul imaginar al intersectiei...)
Diana
Diana 26.08.2020 05:43
Buna in intersectiile nedirijitate de semne si indicatoare rutiere din cadrul parcarilor de magazin se aplica prioritatea de dreapta?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 26.08.2020 15:39

In orice intersectie nedirijata se aplica regula prioritatii de dreapta


Ifrimgeorgiana7
Ifrimgeorgiana7 15.08.2020 08:58
Buna ziua vreau sa dau și eu de permis am 8 clase și la anul fac 18 ani pot sa dau de permis?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 16.08.2020 11:17

Da, poti dupa ce implinesti 18 ani.


MIHAI ARINA MARIA
MIHAI ARINA MARIA 01.08.2020 16:30
Buza ziua,
Intr-o intersectie semaforizata vreau sa fac viraj la stanga, dau semnal stanga, astept culoarea verde a semaforului si din sens opus, vine un autovehicul care vrea sa vireze la dreapta pentru ca alaturi de semafor este sageata verde care ii permite deplasarea la dreapta. Cine are prioritate ? Se respecta regula prioritatii de dreapta ?
Va multumesc.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 02.08.2020 19:49

Cel care are verde intermitent către dreapta la semafor (dar roșu la semaforul principal) poate efectua virajul la dreapta dar trebuie sa acorde prioritate celor care au acest drept, adică ție (care vii din sens opus si virezi la stânga pe verde), pietonilor si bicicliștilor care circula pe pista special destinata.


Condulescu  Constantin
Condulescu Constantin 01.08.2020 08:25
Acum ceva timp am avut examen (proba practică).Domnul examinator ma picat din cauză că nu am dat prioritate de dreapta unui autoturism care ieșea dintr-o instituție publică (grădinița ). Mentionez faptul că nu exista nici semnul cedează. 42 de puncte penalizare.Atent am fost oricum am oprit și m-am asigurat dar doamna de la volan, știind cred că nu are prioritate m a lăsat să trec.Va rog frumos să mi spune-ți as putea face cumva contestație.Mentionez faptul că mă dat jos de la volan.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 02.08.2020 19:51

Daca era o intersecție nedirijata si nu era, așa cu spui tu, o simpla ieșire de la o instituție publica, trebuie acordata prioritatea de dreapta. Pentru a depune contestație cere ajutorul instructorului tău sau scolii tale de șoferi.


Alex iacob
Alex iacob 22.07.2020 21:04
Circulam pe un drum cu sens unic la o intersecție t am întâlnit un autovehicul care venea de pe o strada cu dublu sens eu viram la stânga el venea din stânga mea și mergea drept amândoi vroiam sa ne încadram pe un alt sens unic cine are prioritate?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 02.08.2020 19:55

Daca intersecția este dirijata cu indicatoare de prioritate, se respecta indicatoarele, urmând ca, in situația in care doua vehicule vin de pe doua drumuri fără prioritate si își intersectează traiectoriile, sa se acorde prioritate de dreapta intre ele.Daca intersecția este nedirijata, se aplica din start regula priorității de dreapta.


Lasă un comentariu

CUPRINS
Capitolul 1 - partea 1 - Drumul public Capitolul 1 - partea 2 - Sensul și banda de circulație Capitolul 2 - partea 1 - Deplasarea vehiculelor pe drumul public Capitolul 2 - partea 2 - Circulația în intersecții Capitolul 3 - partea 1 - Semnalizarea rutieră și ordinea de prioritate Capitolul 3 - partea 2 - Semnalele polițistului rutier Capitolul 3 - partea 3 - Semnalele speciale de avertizare Capitolul 3 - partea 4 - Semnalizarea temporară Capitolul 3 - partea 5 - Semnalele luminoase sau sonore Capitolul 3 - partea 6 - Indicatoare rutiere Capitolul 3 - partea 7 - Marcaje rutiere Capitolul 4 - partea 1 - Drumul cu sens unic Capitolul 4 - partea 2 - Intersecția cu sens giratoriu Capitolul 4 - partea 3 - Autostrada Capitolul 4 - partea 4 - Zona rezidenţială şi pietonală Capitolul 5 - partea 1 - Prioritatea și acordarea priorității Capitolul 5 - partea 2 - Prioritatea de trecere - acordată prin indicatoare Capitolul 5 - partea 3 - Prioritatea de trecere - acordata prin lege Capitolul 5 - partea 4 - acordarea priorității Capitolul 5 - partea 5 - alte cazuri de acordare de prioritate Capitolul 6 - partea 1 - manevre - depășirea Capitolul 6 - partea 2 - manevre - oprirea și staționarea Capitolul 6 - partea 3 - manevre - oprirea interzisă Capitolul 6 - partea 4 - manevre - staționarea interzisă și parcarea Capitolul 6 - partea 5 - manevre - întoarcerea Capitolul 6 - partea 6 - manevre - mersul înapoi Capitolul 7 - partea 1 - locuri și situații speciale - trecerea la nivel cu calea ferată Capitolul 7 - partea 2 - trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere Capitolul 7 - partea 3 - trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere Capitolul 7 - partea 4 - trecerea pentru pietoni Capitolul 7 - partea 5 - drumul în curbă Capitolul 7 - partea 6 - drumul în rampă și în pantă Capitolul 8 - partea 1 - Permisul de conducere Capitolul 8 - partea 2 - Condiții obținere permis și echivalări Capitolul 8 - partea 3 - Viteza de deplasare Capitolul 8 - partea 4 - Starea tehnică a vehiculelor Capitolul 8 - partea 5 - Sistemul de iluminare și semnalizare luminoasă Capitolul 9 - partea 1 - Obligațiile conducătorilor auto la plecarea la traseu Capitolul 9 - partea 2 - Obligațiile conducătorilor auto în timpul deplasării Capitolul 9 - partea 3 - Obligațiile conducătorilor auto la transportul copiilor Capitolul 9 - partea 4 - Obligațiile conducătorilor auto în caz de accident Capitolul 9 - partea 5 - Obligațiile conducătorilor auto în caz de defecțiune tehnică Capitolul 9 - partea 6 - Obligațiile conducătorilor auto cu vechime mai mică de un an Capitolul 9 - partea 7 - Obligațiile conducătorilor auto de transport public de persoane Capitolul 9 - partea 8 - Obligațiile conducătorilor auto de transport de mărfuri Capitolul 9 - partea 9 - Obligațiile prorietarilor sau deținătorilor de vehicule Capitolul 9 - partea 10 - Obligațiile conducătorilor auto la remorcarea vehiculelor Capitolul 9 - partea 11 - Obligațiile conducătorilor de mopede și biciclete Capitolul 9 - partea 12 - Obligații și interziceri pietoni Capitolul 10 - partea 1 - Contravenții și infracțiuni Capitolul 10 - partea 2 - Infracțiuni - Conducerea unui vehicul neînmatriculat Capitolul 10 - partea 3 - Infracțiuni - Conducerea unui vehicul fără permis de conducere Capitolul 10 - partea 4 - Infracțiuni - Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe Capitolul 10 - partea 5 - Infracțiuni - Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia Capitolul 10 - partea 6 - Infracțiuni - diverse Capitolul 10 - partea 7 - Contravenții - introducere Capitolul 10 - partea 8 - Contravenții - clasa 1 Capitolul 10 - partea 9 - Contravenții - clasa 2 Capitolul 10 - partea 10 - Contravenții - clasa 3 Capitolul 10 - partea 11 - Contravenții - clasa 4 Capitolul 10 - partea 12 - Contravenții - clasa 5 Capitolul 10 - partea 13 - Alte sancțiuni Capitolul 10 - partea 14 - Reținerea certificatului de înmatriculare sau înregistrare Capitolul 10 - partea 15 - Confiscarea, imobilizarea și radierea din oficiu Capitolul 10 - partea 16 - Consumul de alcool și procedura de recoltare probe

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓