Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 690 din 1200

Cum procedează conducătorul de vehicul care intenționează să circule pe direcția înainte printr-o intersecție nedirijată?

A reduce viteza și acordă prioritate tuturor vehiculelor;
B reduce viteza și acordă prioritate vehiculelor care vin din dreapta sa;
C reduce viteza și acordă prioritate vehiculelor care circulă din sens opus și urmează să schimbe direcția de mers spre stânga.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

Având în vedere că în intersecțiile nedirijate se aplică „prioritatea de dreapta”, nu trebuie să acordați prioritate tuturor vehiculelor, ci doar celor care vă vin din partea dreaptă. Vehiculele care vin din partea stângă trebuie să vă acorde dvs. „prioritate de dreapta”.


Pentru varianta  B 

Atunci când intenționați să circulați printr-o intersecție nedirijată, aveți obligația de a circula cu 30 km/h în localități sau 50 km/h în afara localităților și de a ceda trecerea vehiculelor care vă vin din partea dreaptă. Acest tip de prioritate se mai numește și „prioritate de dreapta”.


Pentru varianta  C 

Având în vedere că dvs. intenționați să circulați pe direcția înainte, vehiculele care circulă din sens opus și urmează să schimbe direcția de mers spre stânga trebuie să vă acorde dvs. prioritate pentru că, în timpul virajului spre stânga pe care îl efectuează acestea, dvs. le veniți din partea dreaptă.


Răspunsul corect este: B


Recomandări:
Alte situații în care aveți obligația de a acorda prioritate de trecere - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin lege
Regula priorității de dreapta, cazurile în care se aplică și exemple concrete - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin lege

Articole de referință (legislație 2024)

Pentru varianta  A 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.


Pentru varianta  B 

OUG* - Articolul 55

Intersecțiile sunt:
a) cu circulație nedirijată;
b) cu circulație dirijată. În aceasta categorie sunt incluse și intersecțiile în care circulația se desfășoară în sens giratoriu.

OUG* - Articolul 57

(1) La intersecţiile cu circulaţie nedirijată, conducătorul de vehicul este obligat să cedeze trecerea vehiculelor care vin din partea dreapta, în condiţiile stabilite prin regulament.
[...]

OUG* - Articolul 59

[...]
(2) În intersecţii, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreapta.
[...]

Regulament** - Articolul 123

Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteza care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, în următoarele situaţii:
a) la trecerea prin intersecţiile cu circulaţie nedirijată;
[...]


Pentru varianta  C 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.


* OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 actualizată (Codul rutier)
** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

407 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.