Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 27 din 1192

Ce obligații aveți la trecerea la nivel cu calea ferată curentă prevăzută cu bariere, dacă acestea sunt ridicate?

A vă asigurați că nu sunteți depășit de alt vehicul și vă angajați în traversarea căii ferate;
B ziua dați semnale sonore, iar noaptea aprindeți faza de drum intermitentă, apoi traversați;
C reduceți viteza, vă asigurați că din partea stângă sau din partea dreaptă nu se apropie un vehicul feroviar, apoi vă angajați în traversare.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

La trecerile la nivel cu calea ferată curentă prevazută cu bariere aveți obligația de a circula cu viteză redusă și de a vă asigura că din partea stângă sau din partea dreaptă nu se apropie un vehicul feroviar, apoi vă puteți angaja în traversare.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere

Articole de referință (legislație 2023)

Regulament - Articolul 136

(1) La trecerea la nivel cu calea ferată curentă, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu viteza redusă şi să se asigure ca din partea stânga sau din partea dreaptă nu se apropie un vehicul feroviar.

Regulament - Articolul 137

(1) Conducătorul de vehicul poate traversa calea ferată curentă prevăzută cu bariere sau semibariere, dacă acestea sunt ridicate şi semnalele luminoase şi sonore nu funcţionează, iar semnalul cu lumină albă intermitentă cu cadenţă lentă este în funcţiune.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

53 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.