Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1199)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 588 din 1199

Circulați cu un autovehicul / tractor agricol sau forestier, cu remorcă, pe o șosea cu o singură bandă pentru fiecare direcție și vă apropiați de o curbă la stânga, foarte strânsă și fără vizibilitate. Cum trebuie să adaptați modul de conducere?

A reduceţi viteza înaintea curbei, din cauza pericolului mărit de derapare a remorcii;
B reduceţi viteza, circulaţi pe mijlocul benzii şi acceleraţi uşor când ajungeţi în vârful curbei;
C menţineţi viteza, iar în curbă frânaţi.

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

Aveți obligația să circulați cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor, în curbele deosebit de periculoase semnalizate ca atare sau în care vizibilitatea este mai mică de 50 de metri. Iar dacă autoturismul pe care îI conduceti are ataşată o remorcă veţi reduce din timp viteza (înainte de curbă), deoarece pericolul de derapaj al remorcii este foarte mare. Parcurgerea unei curbe se face cu viteză redusă și constantă, iar abia după ieșirea din curbă, când vizibilitatea este bună, puteți accelera.


Pentru varianta  B 

Când ajungeți în vârful curbei, adică în mijlocul acesteia, NU este momentul potrivit pentru a accelera. Momentul potrivit pentru a accelera este chiar după ieșirea din curbă, atunci când aveți și cea mai bună vizibilitate.


Pentru varianta  C 

Nu se recomandă să frânați în interiorul curbei, frânarea se face înainte de curbă. Dacă frânați în interiorul curbei, remorca va avea tendința să se deplaseze pe direcția înainte și apare fenomenul de supravirare a remorcii.


Răspunsul corect este: A

Găsiți aici curs de conduită preventivă --> Curs de conduită preventivă

Articole de referință (legislație 2024)

Regulament - Articolul 123

Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteza care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, în următoarele situaţii:
b) în curbe deosebit de periculoase semnalizate ca atare sau în care vizibilitatea este mai mica de 50 m;

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

21 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.