Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 128 din 1200

Vă apropiaţi de o intersecţie fără indicatoare de circulaţie. Vizibilitatea în ambele direcţii este imposibilă, din cauza vehiculelor staţionate. Cum procedaţi?

A intraţi încet în intersecţie, cu atenţie mărită;
B traversaţi cât mai rapid intersecţia;
C semnalizaţi luminos şi intraţi în intersecţie.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

În intersecțiile nedirijate aveți obligația de a acorda prioritate vehiculelor care vin din partea dreaptă. Dacă vizibilitatea este foarte scazută din cauza vehiculelor staționate (în majoritatea cazurilor acestea staționează neregulamentar, dar trebuie să fim pregătiți și pentru astfel de situații), trebuie să măriți atenția și să pătrundeți încet în intersecție pentru a vă oferi vizibilitatea necesara observării celorlalți participanți la trafic, iar dacă circulă alte vehicule din partea dreaptă, le acordați prioritate, daca nu, traversați ușor intersecția.


Pentru varianta  B 

Traversând cât mai repede întersecția este posibil să fiți surprins de un alt autovehicul pe care nu l­-ati observat la timp și caruia să fi trebuit să­ îi acordați prioritate.


Pentru varianta  C 

Semnalizând luminos la intrarea în intersecție nu vă permite să intrați în intersecție fără să vă asigurați sau fără să acordați prioritate. Semnalizarea luminoasă, pentru a vă face simțită prezența, prin folosirea alternantă a luminilor de întâlnire cu cele de drum se folosește pe timpul nopţii sau în condiţii de vizibilitate redusă.


Răspunsul corect este: A

Găsiți aici curs de conduită preventivă --> Curs de conduită preventivă
Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin lege --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin lege

Articole de referință (legislație 2024)

Pentru varianta  A 

OUG - Articolul 57

(1) La intersecţiile cu circulaţie nedirijată, conducătorul de vehicul este obligat să cedeze trecerea vehiculelor care vin din partea dreapta, în condiţiile stabilite prin regulament.


Pentru varianta  B 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.


Pentru varianta  C 

Regulament - Articolul 114

(2) Pe timpul nopţii, la apropierea a două vehicule care circulă din sensuri opuse, conducătorii acestora sunt obligaţi ca de la o distanţă de cel puţin 200 m să folosească luminile de întâlnire concomitent cu reducerea vitezei. Când conducătorul de autovehicul se apropie de un autovehicul care circulă în faţă să, acesta este obligat să folosească luminile de întâlnire de la o distanţă de cel puţin 100 m.
(3) Pe timpul nopţii sau în condiţii de vizibilitate redusă conducătorii de autovehicule şi tramvaie care se apropie de o intersecţie nedirijată prin semnale luminoase sau de către poliţişti sunt obligaţi să semnalizeze prin folosirea alternantă a luminilor de întâlnire cu cele de drum dacă nu încalcă astfel prevederile alin. (2).

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

33 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.