Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1183)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 748 din 1183

În cazul unui accident de circulaţie cu victime şi cu deformarea accentuată a caroseriei sau a blocării uşilor, ocupanţii vehiculelor pot fi imobilizaţi. Cum se acţionează în astfel de situaţii?

A se extrag victimele rapid şi ferm;
B se apelează la serviciile specializate ale unităţilor de pompieri, care intervin cu utilaje de descarcerare;
C se cere ajutorul celor din jur şi se scot rapid victimele dintre fiarele contorsionate.

Explicație (actualizată 2022)

Pentru varianta  A 

În acest caz membrele sau părțile corpului victimei pot fi prinse între fiarele contorsionate ale autovehiculului și victimele nu se pot extrage rapid şi ferm. De aceea se apelează la unitățile de pompieri, care intervin cu utilaje de descarcerare.


Pentru varianta  B 

În cazul unui accident de circulaţie cu victime imobilizate în interiorul autovehiculului din cauza deformării caroseriei sau blocării ușilor, victimele imobilizate vor fi lăsate în autovehicul fără a fi mișcate și se apelează la serviciile specializate ale unităţilor de pompieri, care intervin cu utilaje de descarcerare.


Pentru varianta  C 

Fie că încercați singuri sau cu ajutorul celor din jur, nu o sa fie posibilă scoaterea victimelor în siguranță, datorită fiarelor contorsionate care pot prinde membrele sau părțile corpului victimei. De aceea se apelează la unitățile de pompieri, care intervin cu utilaje de descarcerare.


Răspunsul corect este: B

Găsiți aici curs de prim ajutor --> Curs de prim ajutor
Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

9 Comentarii Lasă un comentariu


Moise Adi
Moise Adi 04.09.2022 14:17
Salut am si eu o intrebare acuma in 30 am sala
Ce sfaturi imi dați??
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 05.09.2022 17:29

Du-te la sala atunci cand ai facut toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte fiecare, repeta chestionarele la care ai mai putin de 25 de puncte si in caz ca nu ai facut inca mediul de invatare, ar fi bine sa il faci.In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.Repeta mediul de invatare pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.Vezi explicatiile video asa retii mai usor.Ana maria Stefanache
Ana maria Stefanache 25.10.2021 15:19
Bună, ași dori sa știu din acestea 45 de chestionare unul din ele o să-l am la examen cu aceleași întrebări aceleași variante de răspunsuri??Mulțumesc!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 25.10.2021 16:01

Intrebarile de aici sunt exact cele de la DRPCIV, adica cele de la examen. Ca sa te convingi uite aici un video demonstrativLa examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde cele 1183 de intrebari de la mediul de invatare.gabriel lucian
gabriel lucian 11.09.2018 07:07
Întrebările și răspunsurile sunt exact ca la sală ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.09.2018 19:15

Sunt aceleasi intrebari cu aceleasi variante de raspuns ca la examenul oficial.

Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.Erik Nagy
Erik Nagy 18.08.2018 20:13
Buna seara, am o nelamurire, daca intr-un autotrism sunt blocate usiile cu persoane ranite in masina(ex: hemoragie) suferite dupa un accident, ce trebuie sa faci? suni la 112 si dupa scoti persoanele si sa le acorzi primul ajutor(macar incerci) sau suni la 112 ,astepti serviciile specializate si te uiti la ei cum cer ajutorul, dupa parerea mea ar trebui sa fie varianta B si C.
Poate pana vine ambulanta moare in masina din cauza hemoragiei...
Lamuriti-ma !
Erik Nagy
Erik Nagy 18.08.2018 20:16
Autoturism* ma scuzati.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 18.08.2018 22:28

Varianta C nu este buna. Vezi explicatia de mai sus pentru varianta C si ai sa intelegi.


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓