Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1183)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 749 din 1183

Este interzis ca autovehiculele să fie echipate cu:

A dispozitive antiradar;
B sisteme de navigaţie;
C sisteme sonor antifurt.

Explicație (actualizată 2022)

Pentru varianta  A 

Se interzice deținerea, montarea sau folosirea pe autovehicule a sistemelor care perturbă buna funcționare a dispozitivelor de supraveghere a traficului (dispozitive antiradar).

Montarea sau folosirea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar este permisă, detectoarele radar doar avertizează conducătorul auto despre existența unui aparat radar în zona, fără să bruieze semnalul aparatelor radar, acestea fiind legale. Legea interzice montarea sau folosirea aparatelor antiradar, acestea perturbă funcționarea aparatelor radar și de aceea sunt interzise, folosirea lor se considera contravenție.


Pentru varianta  B 

Nu este interzis ca autovehiculele să fie echipate cu sisteme de navigaţie.


Pentru varianta  C 

Este permis ca autovehiculele să fie echipate cu sisteme sonor antifurt. Dar trebuie știut că reglementarile impun anumite condiții, ca de exemplu, semnalul sonor să NU fie mai mare de un minut. Nerespectarea acestor reglementări se consideră contravenție și se sancționează cu amendă contravențională din clasa a IV-a. Vedeți articolul de referință mai jos în pagină.


Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu Obligațiile și Interzicerile conducătorilor auto --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto în timpul deplasării
Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 4-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 4

Articole de referință (legislație 2022)

Pentru varianta  A 

OUG - Articolul 44

(4) În circulaţia pe drumurile publice se interzice deţinerea la vedere, montarea şi folosirea mijloacelor speciale de avertizare sonoră şi luminoasă pe şi în alte autovehicule decât cele prevăzute la art. 32 alin. (2), precum şi deţinerea, montarea sau folosirea pe autovehicule a sistemelor care perturbă buna funcţionare a dispozitivelor de supraveghere a traficului.
(5) Conducătorii de autovehicule pot fi avertizaţi de poliţia rutieră în legatură cu prezenţa în trafic a dispozitivelor de măsurare a vitezei, prin mass-media sau panouri de avertizare. Conducătorii de autovehicule pot folosi mijloace proprii de detectare a dispozitivelor de măsurare a vitezei.

OUG - Articolul 102

(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
11. deţinerea, montarea sau folosirea în circulaţia pe drumurile publice a dispozitivelor care perturbă funcţionarea normală a dispozitivelor de măsurare a vitezei;


Pentru varianta  B 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.


Pentru varianta  C 

Regulament - Articolul 28

(1) Deţinătorii de vehicule pot monta pe acestea sisteme sonore antifurt.
(2) Durata semnalului emis de sistemul prevăzut la alin. (1) nu trebuie să fie mai mare de un minut, iar intensitatea acestuia nu trebuie să depăşească pragul fonic prevăzut în reglementările legale în vigoare.
(3) Se interzice montarea pe vehicule a sistemelor sonore antifurt care se declanşează la trecerea, în imediată apropiere, a altui vehicul.

OUG - Articolul 102

(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
33. montarea pe autovehicul a unui sistem antifurt sonor a cărui durată a semnalului depăşeşte mai mult de un minut consecutiv, iar intensitatea semnalului depăşeşte pragul fonic prevăzut de lege;

 

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

9 Comentarii Lasă un comentariu


Florentina Sandu
Florentina Sandu 25.07.2022 10:14
Buna ziua!! Vreau sa intreb, intrebarile de la sala vor fi cele din chestionare sau cele din mediul de invatare? Multumesc!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 25.07.2022 15:15

La examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde intrebarile de la mediul de invatare.Repeta mediul de invatare pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.Vezi explicatiile video asa retii mai usor.Cuzuban Mihaela
Cuzuban Mihaela 22.02.2022 08:46
Trebuie sa dau sala fără vacin nu poți întra cine ma ajuta ???

Lily Mititelu
Lily Mititelu 18.08.2021 10:06
Cad aceleasi intrebari si la sala? Sa u e inversata intrebarea
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 18.08.2021 14:53

Intrebarile de aici sunt exact cele de la DRPCIV, adica cele de la examen. Ca sa te convingi uite aici un video demonstrativAdrian Marius Marinescu
Adrian Marius Marinescu 05.10.2020 15:25
Am si eu o intrebare la aceasta intrebare pentru ca intalnesc anumite intrebari in chestionare unde spune ca avem voie sa avem dispozitive de dectecatare a aparatelor radar si aici avem raspunsul corect ca nu avem voie sa avem! Avem voie sa avem dispozitive anti radar? Legeastiu ca nu interzice asta. Si Politia România ar trebui sa scoată această întrebare din chestionarele auto!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 05.10.2020 16:36

Citeste cu atentie..diferenta dintre sistem antiradar (Sistem care perturbă funcționarea radarului) si cel care cel care detecteaza prezenta radarului fara a-i perturba functionarea.Iacobescu Denisa
Iacobescu Denisa 16.10.2019 20:16
Buna ziua. Răspunsurile sunt pozitionate la fel și la sala ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 17.10.2019 16:05

Da, sunt exact ca pe site.


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓