Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 911 din 1200

Ce semnifică această poziție a polițistului rutier?

A nu aveți nicio obligație;
B oprire;
C drum blocat.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Dacă polițistul rutier este cu fața la dvs. și are brațele întinse orizontal, semnifică oprire pentru participanții la trafic care vin din fața și din spatele polițistului. După ce a dat acest semnal, polițistul poate coborî brațele, poziția sa însemnând, de asemenea, "oprire" pentru participanții la trafic care vin din fața și din spatele polițistului.

Un alt exemplu este acesta, când polițistul rutier este cu fața la dvs. și are doar brațul stâng întins orizontal, acest semnal semnifică oprire pentru participanții la trafic care vin din fața polițistului. După ce a dat acest semnal, polițistul poate coborî brațul, poziția sa însemnând, de asemenea, "oprire" pentru participanții la trafic care vin din fața polițistului.

Prin urmare, poziția polițistului rutier cu mâinile pe lângă corp, este o continuare a semnalului de oprire efectuat cu brațul sau brațele întinse orizontal și continuă să semnifice oprire pentru participanții la trafic la care a făcut referire semnalul anterior.

Răspunsul corect este: B


Recomandări:
Semnalele polițiștilor rutieri explicate - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Semnalele polițistului rutier

Articole de referință (legislație 2024)

Regulament** - Articolul 88

(1) Semnalele poliţistului care dirijează circulaţia au următoarele semnificaţii:
[...]
b) braţul sau braţele întinse orizontal semnifică "oprire" pentru toţi participanţii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din direcţia sau direcţiile intersectate de braţul sau braţele întinse. După ce a dat acest semnal, poliţistul poate cobori braţul sau braţele, poziţia să însemnând, de asemenea, "oprire" pentru participanţii la trafic care vin din faţă ori din spate;
[...]


** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

11 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.