Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1183)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 622 din 1183

Tramvaiul poate fi depăşit pe partea stângă?

A nu;
B da, în staţiile fără refugiu, pentru protejarea călătorilor care urcă sau coboară;
C da, atunci când între şina din dreapta şi bordură nu există spaţiu suficient pentru depăşire.

Explicație video (actualizată 2022)

Explicație (actualizată 2022)

Tramvaiele se depășesc, de regulă, pe partea dreaptă. Însă tramvaiele aflate în mers pot fi depășite și pe partea stângă, atunci când între șina din dreapta și marginea trotuarului nu există spațiu suficient pentru efectuarea manevrei sau atunci când drumul este cu sens unic. Prin urmare, un tramvai aflat în mers poate fi depăşit pe partea stângă, atunci când între şina din dreapta şi bordură nu există spaţiu suficient pentru depăşire.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu manevra de depășire  --> Codul Rutier - manevre depășirea

Articole de referință (legislație 2022)

OUG - Articolul 45

(1) Depăşirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe acelaşi sens de circulaţie, prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial.
(2) Conducătorul vehiculului care se angajează în depăşire trebuie să se asigure că vehiculul care circulă în faţa sau în spatele lui nu a iniţiat o asemenea manevră.
(3) Atunci când prin manevra de depăşire se trece peste axa care separa sensurile de circulaţie, conducătorii de vehicule trebuie să se asigure că din sens opus nu se apropie un vehicul şi că dispun de spaţiu suficient pentru a reintra pe banda iniţială, unde au obligaţia să revină după efectuarea manevrei de depăşire.
(4) Nu constituie depăşire, în sensul alin. (1), situaţia în care un vehicul circulă mai repede pe una dintre benzi decât vehiculele care circulă pe altă bandă în acelaşi sens de circulaţie.
(5) Depăşirea se efectuează numai pe partea stângă a vehiculului depăşit. Tramvaiul sau vehiculul al cărui conducător a semnalizat intenţia şi s-a încadrat corespunzător părăsirii sensului de mers spre stânga se depăşeşte prin partea dreapta.
(6) Tramvaiul aflat în mers poate fi depăşit şi pe partea stângă atunci când drumul este cu sens unic sau când între şina din dreapta şi marginea trotuarului nu există spaţiu suficient.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

16 Comentarii Lasă un comentariu


Elly Elly
Elly Elly 06.09.2022 15:11
Buna ziua! De de nu merge nici un video? Sunt singura care nu pot vedea?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 06.09.2022 15:27

Contacteaza-ne pe pagina de Facebook ca sa putem sa te ajutam.Elena Stănescu
Elena Stănescu 16.08.2022 07:18
Mulțumesc ,am luat sala 24 puncte
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 16.08.2022 14:46

Cu placere, felicitari!Alex Madalin
Alex Madalin 27.02.2022 21:41
La sala îți poate pică 1 chestionar din cele 45 sau îți pica gândim 26 de intrebari din cele 1183?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 28.02.2022 16:14

La examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde intrebarile de la mediul de invatare.Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.Repeta mediul de invatare pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.Vezi explicatiile video asa retii mai usorTitan Titan
Titan Titan 11.01.2022 00:14
Aoare din toate aceste 45 de chestionare unu iti pica la sala?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.01.2022 14:43

La examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde cele 1183 de intrebari de la mediul de invatare.Elena Valentina Constantin
Elena Valentina Constantin 27.08.2020 12:47
Varianta C ar trebui scoasă din legislația rutieră pentru că asta înseamnă să circuli pe linia opusă de tramvai și cum un tramvai este un autovehicul lung, asta înseamnă că riști să blochezi traficul pe sensul opus de mers în timpul manevrei de depășire, mai bine circuli în urma tramvaiului până dai de un spațiu mai larg care să îți permită să circuli paralel cu linia tramvaiului sau/și paralel cu tramvaiul.
Paul Nicolae
Paul Nicolae 27.02.2021 18:14
Un exemplu: exista strazi cu sens unic... daca pe partea dreapta sunt stationate masini si nu e loc de depasit tramvaiul, il depasesti pe stanga
Elena Valentina Constantin
Elena Valentina Constantin 05.03.2021 08:26
Paul Nicolae, eu nu ma refer la strazile cu sens unic, ci la strazile cu sensuri opuse de circulatie in care intre sina din dreapta si bordura nu exista spatiu suficient, asa cum este strada 11 iunie din Bucuresti. Nu se specifica in testul de lege ca strada este cu sens unic, asa ca acest test de lege, din pacate, se aplica si pe strazile cu dublu sens de circulatie. Pe strazile cu sens unic tramvaiul poate fi depasit pe ambele parti cu conditia ca acesta sa nu fie oprit intr-o statie fara refugiu pentru pietoni. Daca se specifica la puntul 6 doar pe strazile cu sens unic, era cu totul altceva.
Padurean Cosmin
Padurean Cosmin 16.01.2022 08:48
Asa este Elena ai perfecta dreptate, mai bine astepti sa plece tramvaiu, trolebuzul din statie si apoi iti continu traseu

Andrei Laurentiu
Andrei Laurentiu 25.05.2020 15:17
varianta C este corencta? avand in vedere faptul ca precizeaza ca nu exista suficient spatiu pentru depasire? nu e prima intrebare la care gasesc greseli de exprimare scrisa. Mai mult ma incurca
.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 02.06.2020 08:26

Fii mai atent! Spune ca nu este spatiu pe dreapta. Deci, daca nu este spatiu pe dreapta, depasesti tramvaiul pe stanga.


Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 02.06.2020 08:28

Probabil ca tot din neatenție sau din lipsa de concentrare ai avut impresia ca ai găsit greșeli de exprimare si pana acum. Deci, fii mai atent!


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓